Jump to content

Ivan_SP3

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije tri dana sam u trgovini kupio mobilni uređaj za koji sam svojom subjektivnom procjenom ustanovio kako ima nedostatak(problem s mobilnim podacima). Danas sam nazvao trgovinu i rečeno mi je kako oni mobitel šalju u servis na dijagnsticiranje kvara. Da li postoji kakav zakonski rok u kojem ja mogu vratiti uređaj trgovcu te dobiti novi ili povrat novca? Hvala.
  2. Evo, baš čitam taj Zakon o osobnoj iskaznici i ako sa ja dobro shvatio, kazna za posjedovanje oštećene tj napuknute iskaznice je 500 kn a ne 3000 do 4500 kn. I to samo ako se u roku od 15 dana ne preda zahtjev za novu...
  3. Policija me na ulici zatražila osobnu iskaznicu i nakon što sam ju pokazao, rekli su mi da je oštećena(manje napuknuće po dužini, svi podaci se mogu sa nje isčitati) i kako je kazna za taj prekršaj od 3000 do 4500 kn. Upozorili su me da u roku 15 dana odem u pp i izvadim drugu inače će mi poslati kaznu. Upisali moje podatke u blokić. Koje su šanse da, iako odmah izvadim novu osobnu, svejedno dobijem kaznu? Ako stigne kazna, kako sastaviti žalbu? Hvala.
  4. Ne, nažalost u garancijskom listu nigdje ne piše koliko je rok za popravak.
  5. Pozdrav! Zanima me da li postoji kakav zakonski rok za popravak mobilnog ueđaja u garantnom roku? U zakonu se spominje samo "razumni rok" ali to može biti vrlo rastezljiv pojam Hvala.
  6. Molim Vas ako možete pogledati svoje dolazne poruke. Hvala

  7. Gospodine Petpetica, malo sam u nedoumici, da li ovaj čin po novom Kaznenom zakonu ima elemente objesne vožnje? Tj. da li postaje kazneno djelo?
  8. Ne znam da li bi kaznena prijava imala kakvog uspjeha i da li bi navela zaposlenike zet-a da poštuju zakone RH ali sam nekoliko puta bio svjedok kada su putnici bili držani za ruku od strane konduktera do dolaska policije. U pravilu su putnici bile ženske osobe što sam siguran da nije slučajno. Možda, kada bi se ljude educiralo o njihovim pravima, stvari bi bile drugačije. Kako postupiti u takvoj situaciji? Da li je kod kaznene prijave na policiji potrebno dati osobne podatke zaposlenika zet-a protiv kojih se daje prijava ili je dovoljno navesti vrijeme i liniju na kojoj vozilo prometuje? Da li je eventualna snimka mobitelom na kojoj se vidi protupravna radnja valjani dokaz na sudu? Može li se za eventualnu prijavu protiv konduktera i vozača obratiti istom onom policajcu koji nas je dočekao na stajalištu autobusa? Eto, znam da je moj post debeli offtopic ali siguram sam da bi odgovori na ova pitanja bili od velike pomoći ljudima. Hvala
  9. Nitko dalje nije ništa spomenuo u vezi protupravnog oduzimanja slobode od strane vozača i kontrolora. Znam da je ovdje u prvom planu prekršaj remečenja javnog reda i mira koji će tuženi teško poreći na sudu ali oduzimanje slobode je ozbiljno kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine i mislim da bi svakako trebalo podnjeti tužbu protiv radnika zet-a.
  10. A zar nije sad kasno za to? Ročište je već zakazano. Znači, ako platim sporni iznos odmah, HZMO neće od mene potraživati kamate za ove tri protekle godine i neće biti troškova sudskog postupka? Pretpostavljam da bih dokaz o uplati(uplatnicu) trebao poslati i sudu ili samo u HZMO? Inaće, zahvaljujem na brzom odgovoru.
  11. Pozdrav, dobio sam rješenje od Općinskog suda u kojem stoji da me Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje tuži zbog nastalog duga. Naime, bio sam korisnik obiteljske mirovine do 26. godine života a HZMO mi je zabunom nastavio isplaćivati mirovinu i nakon navršene 26. godine života. Nakon njihovog uvida u pogrešku do danas, u međuvremenu sam od HZMO dobio rješenje o dugu i dvije opomene zbog neplaćanja istog. Iz dopisa uz tužbu je vidljivo kako opomene nisu dostavljane preporučeno već ih je poštar samo ubacivo u sandučić. Zadnju opomenu iz 04. mjeseca ove godine ja nikad nisam ni dobio. Pošto je sud kvalificirao da se radi o sporu male vrijednosti i traži od mene da se pismeno očitujem(odgovor na tužbu) u roku od osam dana, zanima me sljedeće: Da li postoji kakav rok zastare za tužitelja od trenutka nastanka štete do trenutka kad on podnosi tužbu sudu? Koje olakotne činjenice(ako uopće postoje takve) bi trebao navesti u odgovoru na tužbu? Puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija