Jump to content

fozyo

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Spremam se kupit svoje prvo zemljište na kojem se nalazi stara drvena kuća sa kućnim brojem. Konkretno katastarskim pregledom vidim da se na istoj čestici nalazi navedena stara drvena kuća i kuća od vlasnice iste čestice. Znam da mi je prvi korak otić javnom bilježniku sa vlasnicom i riješit ugovor. S obzirom da vlasnica nije baš pokretna, zvao bih javnog bilježnika na teren što prije njegovog dolaska moram imat spreman kupoprodajni ugovor kojeg tražim na ovom forumu no ne pronalazim. (vidim predložak za nekretninu no nisam siguran da se isti odnosi i na zemljište ili samo na stambenu zgradu/kuću/stan) Ako netko zna, molio bih vas link do istog. Sljedeće nisam siguran koji bi bio sljedeći korak da se navedeno zemljište rasparcelizira i novo odvojena čestica upiše kao moja. Kome se za navedeno moram javit, koga kontaktirat i kolike troškove mogu očekivat ? Hvala vam unaprijed!
  2. Uredu. Sto u slucaju da on nema nikakvih papira i da uopce postupak nije pokrenuo ?
  3. Pozdrav, Prvi puta u zivotu sam zatrebao odvjetnicke usluge i odmah naucio kojekakve zivotne lekcije... Trebao sam odvjetnika koji ce ishodit naknadu nematerijalne stete prilikom prometne nesrece. Najveci problem je sto sam naivno (gdje naivno granici sa bedastocom A klase) isao vjerovat odvjetniku na rijec. U nekoliko navrata odvjetniku sam predao novce za potrebe cijelog procesa. Radi se o sumi cca 1000€. Naravno, racun nije izdat niti jedan - navedena suma je isplacena u 5 navrata za kojekakve potrebe... Odvjetniku sam dao punomoc no nikakav papir kao dokaz da on radi na tom slucaju ja nisam od njega dobio. Trazio sam ga isto u hrpetinu navrata, no kamuflazno lupetanje iz njegovih usta na extra fin nacin uvijek nade neku izliku... Sad je na medicinskom pregledu, pa je u zurbi, pa je na nekoj parnici... Odvjetnik obecava da cemo se nac, da ce predat papire, da ovo, ono... Nikad iz toga nista - njegovo naklapanje traje vec pola godine (cijeli proces uskoro bude cca 2 godine, jos godinu dana do zastare). Takoder, "odvjetnik" laze skoro pa profesionalno, problem je da ne moze pratit sve iznesene lazi pa se pogubi u njima. U 2 navrata je papire slao postom, kako on kaze - hitno i preporuceno. Naravno, nikad papiri stigli nisu... U 2 navrata je bio u bolnici na pregledu, a on sjedi u odvjetnickom uredu - provjereno... (nebitno oko cijelog slucaja, naglasak je da laze cim pocne govorit) E sad, osim medija, ja ne vidim kome drugome bi mogao ovo prosljedit. HOK ce ga zastitit, kako opce vjerovat pravnom sistemu u ovoj drzavi kada vlastiti odvjetnik (kojega osobnom poznajem cca 15 godina) me ide zeznit. Da si netko ide reputaciju potkopavat za 1000€ fakat ne znam sa koje grane moras sici... Imate li kakvu ideju kako ja mogu uvjetovat navedenog odvjetnika da on meni preda papire od procesa za koje je bio placen ?? (naravno, vecina si naplati troskove pri zavrsetku samog procesa - to sam kasnije saznao) Hvala vam, barem na citanju.
  4. Da, bila je ozljeda na radu i poslodavac mi rekao kako ce bit placa 100%. Sto se tice vozila, to ce rijesavat firma posto je njezin auto. Napominjem da covjek koji je odgovoran za nesrecu nema niti dopunsko osiguranje, Zdrastveno naravno ima kao i svaki drzavljanin RH.
  5. Pozdrav, Pošto nemam iskustva sa ovom tematikom, molim za pomoć. Vozio sam se na posao te mi vozilo iz kontra smjera oduzelo prednost i nisam mogao izbjeć sudar. Kontra vozilo je skretalo u ulicu i time meni presjeklo pravac kretanja. (vidiljivost je bila smanjena i pozicija skretanja vrlo nepregledna) Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola ili bilo cega drugog. To se desilo za vrijeme radnog vremena koristenjem sluzbenog vozila. Bio sam 3 dana u bolnici, ostecenje vratnih kraljezaka (nista puknuto, al nosim ovratnik). Nemam namjeru pokretat sudski postupak protiv covjeka (nema niti dopunsko) koji je izazvao sudar niti trazit neku odstetu od firme. Zanima me jel imam kakvo pravo na nakadnu od HZZO-a ili bilo kakvu drugu naknadu ? Kome se trebam obratit (osim obiteljskom lijecniku pri kojem sam bio danas nakon sto sam izasao iz bolnice) i kakve sve procese trebam pokrenut ? (ako postoji sansa za bilo kakvu naknadu) Hvala!
  6. Zdravo ekipa. Nastao je opet jedan mali problemcic vezan uz istu osobu kao i na pocetku ove teme. Citiram frendicu: "...uglavnom..došla mi je danas pošta da traži da ga duže viđa..traži petak,subotu i nedelju ..znači da tam spava svaki vikend..plus još u srijedu 3 sata..smatram da nemože tak malo dijete tam spavati još..jer je ipak vezani za mene..." Lik hoce ovo gore citirano. Jel moguce ikako da on to ne uspije realizirat ? Hvala vam unaprijed.
  7. Dobar dan. Imam problem koji je uzasno frustrirajuc kao i svaki drugi problem koji te muci vec jedno vrijeme. Naime, vec 16 mjeseci cekam svoju potvrdu od CISCO akademije za studij CCNP-a. Iskesirana lova, no potvrdu nikako dobit. Potvrdu od ministarstva s kojom mi se upisuje zanimanje specijalista u radnu knjizicu. Suma novaca nije malena, radi se o nesto vise od 10 000 kn. Na istoj akademiji sam zavrsio CCNA i recimo da je sve uredno proslo u kratkom periodu. Direktor akademije samo odugovlaci obecanjima, sto je vec naporno. Ja samo hocu ono sto sam platio, nista vise. Kako je s moje strane sve ispostovano, tako trazim da se i akademije drzi ugovora te mi uruci potvrdu. Kome se obratit s ovim problemom, kako ubrzat proces ? Hvala.
  8. Prvo, pozdrav svima, novi sam ovdje. Dosao sam zbog dolje opisanog problema, nadam se da ce netko pronac vremena i pokusat pomoc. Vidim da ovdje postoje slicne teme i sticky teme koje cu tokom dana procitat sto vise moguce. Mozda je naslov nespretno formuliran, al objasnit cu situaciju. Frendica mi je upala u nevolje... Bila je u vezi sa deckom nekoliko godina, trenutno je u drugom stanju. Decko je agresivnijeg karaktera bio, a i ostao. Unatoc tome trpjela je sve to do nedavno dok ju je verbalno napao te je ona zavrsila u bolnici zbog soka i stresa. Uglavnom dijete i ona su hvala Bogu dobro. Ona je otisla od njega kod djeda i bake (roditelji imaju problema sa alkoholom). Naravno da bi se stvar zakomplicirala, njezin bivsi joj prijeti oduzimanjem djeteta dok rodi. Nada se kako ce se nakon poroda uspjet zaposlit, no naravno uvijek postoji strah od neuspjeha, da nece uspjet pronac posao. Ona kao osoba je poprilicno stabilnog i odgovornog karaktera (no naletjela je na imbecila sto je prekasno shvatila, nazalost). Imbecil je naravno rekao kako ce lagat o svom pristupu prema njoj, kako ju nije udario, jel ona moze zatrazit na sudu (il kad vec) testiranje na poligrafu ? Zenska je sva u strahu i svaka korisna informacija bi itekako dobro dosla. Mene sad interesira: - kolke su mogucnosti da njezin bivsi uspije realizirat svoj naum, a na koja prava se ona moze pozivati ? -koje mjere bi trebalo poduzeti ? -dal se moze ostvarit zabrana pristupa njoj i djetetu dok se rodi ? Hvala vam unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija