Jump to content

manca

Korisnik
  • Broj objava

    94
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je manca objavio

  1. Poštovani, postoji li neki datum kao granica ispod koje B2 KAPITAL nije u zakonskoj mogućnosti pokretati ovrhe na računima? Negdje sam pročitala da je to 2014.g.dakle, koji su dugovi nastali ranije, iste B2 KAPITAL ne može ovršiti? Zanima me da li je to točno? Hvala na odgovoru i LP.
  2. Dobra večer! Nije bilo ovršnog postupka,dakle,dospjela tražbina.Hvala.Lp.
  3. Poštovani,molim Vas za odgovor ; naime radi se o tome da je u studenom mjesecu 2017 HPB Banka " prodala" moj dug koji je nastao jer nisam znala da trebam zatvoriti račun nakon prestanka primanja dječjeg doplatka,B2 Kapital-u.Oni se nisu uknjižili na FIN-u i nema ih u očevidniku Da li postoji zastara za takav dug,te ako postoji,kome se obratiti da se ista pokrene.Nisam ništa uplaćivala.Hvala.Lp.
  4. Poštovani, molim Vas za pomoć! Za početak, ovo ispod priloženo sam dobila danas, a navedeni rok za eventualnu uplatu je 31.12. Zanima me mogu li se pozvati na zastaru s obzirom da negiraju Zakon o obveznim odnosima, već primjenjuju Opći porezni zakon? Radi se o te tri stavke koje su navedene u podnesku kojeg sam zaprimila. Molim Vas za odgovor ili savjet imam li pravo na kakav pravni lijek i što mi je najbolje činiti u ovoj situaciji. Hvala Vam unaprijed i svako dobro želim! Nadica
  5. Poštovani gospodine,hvala Vam na odgovoru LP.
  6. Mene zanima da li se oni bez Suda mogu mogu založno upisati na jedinoj nekretnini? Dakle,ne žele mi priznati zastaru,ne žele mi dozvoliti obročnu otplatu duga za koji znam da je u zastari jer ti dugovi zastarijevaju nakon tri godine,ali bi se upisali založno na nekretnini.
  7. Prijete mi sa upisivanjem založnog prava na nekretnini.
  8. Poštovana,dug je od 2003 pa do 2019 nisu pokrenuli prisilnu naplatu,dio duga je otpisan,ovo je ostatak,od 2019 redovito plaćam vodnu naknadu
  9. Poštovani,molim za savjet; da li se Hrvatske vode mogu upisati na nekretninu zbog dugovanja od 3314,78 kn na ime duga za vodnu naknadu,koja je po mom mišljenju u zastari.Prijete mi da ukoliko do kraja mjeseca ne podmirim dug u cjelosti,upisati će založno pravo na jedinu nekretninu koju posjedujemo.Molim Vas za odgovor ; da li oni to mogu učiniti bez Sudske odluke.Ponudila sam im obročnu otplatu koju ne žele prihvatiti.Hvala na odgovoru.Lp.
  10. Poštovani, molim Vas za savjet; situacija je slijedeća: moj suprug radi na jednoj zagrebačkoj školi kao nastavnik. Ima ovrhu ,pa slijedom toga i zaštičeni račun na FIN-i preko kojeg prima umanjeni osobni dohodak. Danas je na adresu tajništva škole stigao dopis u kojem stoji da moj suprug duguje teleoperateru izvjesnu sumu novca za isporučene usluge od strane istog koje su se dogodile 2008. godine. Nažalost, izgleda da je moj suprug, koji tada još nije radio na školi, bio je zaposlen kod obrtnika, potpisao da dopušta teleoperateru ustegu iz osobnog dohotka. Moje pitanje glasi: 1. Da li je nastupila zastara, ( Javni bilježnik je poslao ovrhu na školu )? Ako, kojim slućajem, zastare nema, koliku svotu novca škola smije ustezati? Da li , uopće, smije ustezati sa obzirom na ustege preko FIN-e? Da li škola može postupiti po zahtjevu usprkos tome što suprug nije u to vrijeme radio na školi, kada je dug nastao moj suprug nije bio zaposlenik škole?Hvala Lp. '
  11. Hvala na pitanju. Trenutno nemamo ništa. Jučer je suprug dao iskaz na Policiji. Nismo dobili ništa konkretno, osim da će Policija sve proslijediti na Državno odvjetništvo. Htjela sam ugrubo znati što nas očekuje. Ispričavam se na zaboravnosti. Čini mi se da je policajac rekao ,pitao je li on potrgao rampu u Lidl-u, pa pretpostavljam da je tako Lidl i prijavio. Hvala.
  12. Poštovani! Htjela bih se informirati o posljedicama situacije u koju se doveo moj suprug, te se nadam da ista spada u ovu grupu vezanu za prekršaje. Naime, jučer izlazeći iz Lidl-a, aparat na rampi nije prepoznao na blagajni poništenu karticu od parkiranja i rampa se nije podizala. Suprug je izašao iz automobila približivši karticu čitaču, ali bez uspjeha. Potom je otišao u trgovinu i obavjestio blagajnicu da čitač na rampi ne prepoznaje poništene kartice zaparkiranje . Tada je ona ponovno skenirala karticu i ustvrdrila da je ista već prije, naravno, skenirana. Kazala je mom suprugu da" maše" karticom ispred kamere dok ista ne "prepozna" karticu. Suprug je ponovno probao skeniranje no bezuspješno. Tada je na silu odgurnuo rampu i pokvario je. Na Policiji smo dali iskaz isti ovakav kao što ga i ja sada pišem za Forum. Suprug je svjestan da je postupio neprimjereno , ali bio je revoltiran i iznerviran na bahatost i oholost osoblja koje niti u primisli nije ponudilo pomoć - Što možemo očekivati i kolika je kazna za ovo nedjelo¨'? Suprug nikada nije kažnjavan i ima 62.g. Hvala LP-
  13. Doživjela sam u jednom našem trgovačkom centru u kojem sam bila kao kupac, nesreću, u smislu da su me prilikom izlaska iz prostora za prijem ambalaže, iz nekog razloga, ,udarila vrata po tjemenu, usred čega sam pala na pod- Fizičkih posljedica nemam, na moju sreću, ali sam doživjela užasan šok i pretrpjela veliki strah. Pijem lijekove za smirenje.Njima sam se obratila mailom, odgovorili su mi , te uz ispriku poslali odštetni zahtjev , koji sam popunila i predala njihovoj osiguravajućoj kući. Račun mi je blokiran. Ne znam što će se dogoditi sa ovrhama nakon 18.10., pa me zanima da li eventalna sredstva koja bih možda mogla dobiti temeljem odštetnog zahtjeva,,podliježu ovrsi¨? Hvala Lp
  14. Poštovani, da li sredstva ostvarena temeljem zahtjeva za odštetu,podliježu ovrsi? Hvala Lp
  15. Molim Vas za pomoć.Moj suprug je prodao jednostavni stečaj potrošaca.Racun je deblokiran nakon pravomoćnosti sudskog rješenja.Klijent je OTP banke. Kada mu je issplacen osobni dohodak dodao je u istu banku poduci sredstva.Tada mu je rečeno da je blokiran od strane OTP banke kod 2010 godine.Sa deblokiranog računa su naplatili ta " blokirana" sredstva.Drugi dan je suprug donio u banku na uvid sudsko rješenje iz kojeg je vidljivo da su oni vjerovnici na koje je suprug kao potrosac oslobodjen od obaveza Njihov odgovor je da donese nalog od Suda iz kojeg je vidljivo da mu oni moraju vratiti sredstva na račun.Nakon razgovora sa sutkinjom koja je radila stečaj , dobili smo( od sutkinje) informaciju da je rješenje jedini nalog po kojemu oni moraju postupiti.Uputila nas je na FIN-u.Molim Vas neki pravni savjet ; sto nam je vinuti? Zaboravila sam napomenuti da se nisu kao vjerovnici začuli na pokretanje stečaja , iako su imali pravo na takvu s obzirom da je na e oglasnoj ploči Suda oglas stajao 40 dana.Zaboravih napomenuti da , kada su dobili rješenje od supruga na uvid koje su iskopirali, da su reagirali na način " nismo imali rješenje kada smo blokirali račun".Pravomoćnost rješenja je nastupila 24.2.2020,a suprug 9.3.2020 nije mogao poduci zbog njihove blokade svoja sredstva.Kako postupati dalje? Hvala.Oprostite na opširnosti.
  16. Molim informaciju; da li FIN-a odmah po izreci pravomoćnosti Rješenja o pokretanju i zaključivanju jednostavnog stečaja potrošača, mora izvršiti deblokadu računa? Hvala LP
  17. Da li se na temelju javnobilježničke ovrhe može sprovesti ovrha na plaći? Da li će se mom suprugu skidati taj neki iznos sa zagarntiranog dijela plaće od 4.200,00 kn?Može li škola tu ovrhu poslati na FINU?
  18. Možete li mi , molim Vas, reci koliki je neoporezivi dio? I na koji članak i točku Zakona da se pozovem? Jubilarnu nagradu dobivam za 5 godina rada u istoj ustanovi.
  19. Da li se jubilarna nagrada može isplatiti na zaštićeni račun? Hvala.
  20. Zaprimilo je ovrhu od javnog bilježnika. Dug je od 2008 god.Ne mogu u očevidniku naći taj dug.Radi se o Tele 2. Na adresu nismo ništa dobili.Dli u računovodstvu moraju postupit po javnobilježničkom pismenu?
  21. Molim Vas za odgovor, moj suprug radi u školi i posjeduje zaštićeni račun. Računovodstvo u školi dobilo je poziv od odvjetnika teleoperatera da usteže dio sredstava mom suprugu sa računa i uplačuje na njihov račun u svrhu otplate duga iz 2008. g.Taj je dug evidentiran na FINI . Da li računovodstvo ima zakonske obaveze postupiti po zahtjevu teleoperatera? Hvala.
  22. da se otvara i zaključuje jednostavni stečaj potrošača, te da se oslobađam potraživanja od preostalih obaveza u iznos ukupnom iznosu od 3.377,49 kn
  23. Piše: "Prema odredbi članka 79. a stavak 2. Zakona o stečaju potrošača NN...............jednostavni postupak stečaja potrošača može se provesti nad imovinom potrošača ako: -u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje koji vodiFINA na dan otvaranja postupka stečaja potrošača ima jednu ili više evidentiranih osnova za plaćanje radi prisilnog ostvarenja trađbina u iznosu do 20.000 kn sa osnova glavnice ako -je razdoblje u kojem je potrošač imao jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje neprekinuto trajalo duže od tri godine."Hvala Vam na interesu.Bila bih Vam jako zahvalna na savjetodavnoj pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija