Jump to content

jojo33

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Objave koje je jojo33 objavio


 1. :moli:

   

  Izluđena informacijama iz svih mogućih izvora lijepo molim pomoć. Želim polagati ispit za stalnog sudskog tumača, završila sam jezik. Dosad sam prevodila, ali treba mi pečat.. Gdje da se obratim, kome, gdje se polaže. Jedni kažu ima u Splitu drugi da nema da se ide na obuku, da je touvedeno prije par godina.. bla bla. Dakle:1. jel ima u Splitu i gdje 2. postoji li skripta 3. koliko košta 4. postoje li uniformirani obrasci prevođenja diploma, presuda, matrikula itd i bi li se to moglo igdje nabaviti

  hvala


 2. Pokušat ću skratiti svoju mučnu priču. Ubraku sam par godina, muž se počeo čudno ponašati zadnjih par mjeseci. Sve upućuje na preljub, dokaza nemam. Nije me više ni briga. Problem je što imamo 2 kredita, oba glase na moje ime. On je u jednom i sudužnik, u drugom nije. Pokrenuli smo neki obiteljski posao i zato krediti, ali i da se vrate njegovi dugovi nastali prije braka (duga, nebitna priča). sad ne želi sudjelovati u plaćanju tih kredita, kaže da želi sporazumni razvod. Ja na to ne pristajem jer želim crno na bijelo da će mi vraćati taj novac. Inače nemam za kruh, kamoli što drugo. Posao koji smo pokrenuli ne može se dijeliti, radi se o poljoprivredi i to je kod njegovih. Oni su divni ljudi i ne slažu se s njim u vezi ovog.. ali..

  Što ja mogu učiniti? Koliko traje brakorazvodna parnica ako ja na razvod ne pristajem, tj. može li nas sud razvesti i bez mog pristanka? I drugo pitanje postoji li mogućnost da mu se zakonski odredi da mora sa mnom vraćati kredite. Ja sve što sam plaćala imam dokaze i račune,pogotovo te njegove dugove.

  Unaprijed, hvala.


 3. Tražim savjet u vezi jednog pravnog problema. Ne znam spada li u ovu kategoriju, ali započelo je ovrhom. S optimom sam raskinula ugovor jer mi nisu preselili broj na novu adresu. Rekli su da nisu u mogućnosti tehnički to izvest i da trebam poslat prigovor u kojem tražim raskid ugovora i da mi to neće naplatiti. Ja sam to napravila, nakon mjesec mi stiže da su zaprimili prigovor i onda prođe još 3 mjeseca prije nego formalno raskinemo ugovor. A svo to vrijeme mi šalju račune za pretplatu na staru adresu na kojoj nitko i ne živi. Naknadno dobijem račun na 2000 kn za raskid ugovora. Naravno nisam htjela to platiti. Pokrila sam pretplate, ali raskid ugovora nisam htjela jer nije moja krivica što oni nisu broj mogli preseliti na novu adresu. Uglavnom, kad mi je stigao prijedlog ovrhe uložila sam pravodobni prigovor i otišli smo u spor. Spor sam dobila, njihov zahtjev da platim raskid ugovora i javnobilježničku naknadu nije prihvaćen. MEni je ostalo samo nekih 400kn platiti troškove koji su nastali javnom bilježniku za onu prvu ovrhu, a ostalo je sve odbijeno. Jučer dobijem žalbu od optime na tu odluku i traže sad da ide dalje tužba.

  Što sad može biti, kome se trebam obratiti, hoću li dobiti opet poziv za sud ili? NE znam kako to ide i koliko ima smisla, ako odluče u njihovu korist onda će mi nabiti i sve te kasnije troškove na vrat, a to mi ne treba.

  Molim odgovor, hvala


 4. Ako je firma u blokadi, na sudu je u prijedlogu za stečaj (vlasnik ga nije pokrenuo nadajući se boljim danima, a kasnije jer nije imao novaca).. nema zaposlenih.. ali ima dugove spram drugih tvrtki,... ako se pokrene stečaj što je s tim dugovima.. neki su sjeli vlasniku osobno na račun jer je bio jamac za svoju firmu i sad mu je pvt račun u blokadi tj. pod ovrhama.

  Dakle konačno pitanje, ako firma ode u stečaj briše li se dug onda i miče li se ovrha s privatnog računa?

  Molim da mi netko odgovori

   

  :svejk:

×
×
 • Napravi novi...