Jump to content

Lipes

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Nakon 30g šikaniranja i povlačenja po sudovima, konačno smo dobili pozitivnu i konačnu presudu ESLJP temeljem protuzakonitog i poništenog otkaza o radu i odluke o povratku na rad koju poslodavac nikad nije htio/dozvolio izvršiti. Link na tekst: https://uredzastupnika.gov.hr/vijesti/nova-presuda-zic-protiv-hrvatske/836 Molim vas savjet, kako najlakše/najbrže/najbezbolnije završiti cijelu priču (priznavanje radnog staža, naknadu izgubljenih plaća, omogućavanje mirovine itd.). Zahvaljujem na svim sugestijama i savjetima!
  2. Hvala Vam na odgovoru. Utješili ste me...
  3. Pozdrav, U radnom sporu mi je temeljem nezakonitog otkaza dosuđena naknada plaća za period u kojem nisam vraćen na rad. Rješenjem Ustavnog suda je predmet vraćen na ponovno suđenje u kojem je odvjetnik objektivno preinačio tužbeni zahtjev iz kondemnatornog u deklaratorni. Sve daljnje odluke sudova (Općinski, Županijski i Vrhovni) su utvrdili da se takva promjena nije smjela izvršiti (što i piše u odlukama) te me se tereti za povrat naknada plaća sa svim troškovima odvjetnika i kamatama. Obratio sam se HOK-u budući da smatram to isključivo njegovom greškom. Odbili su me navodeći da je predmet u zastari budući da je od promjene zahtjeva prošlo više od 5godina. Pitanje je: da li se u ovom slučaju zastara računa od promjene tužbenog zahtjeva (kako navodi HOK) ili od prvog pravomoćnog rješenja kojim je sud utvrdio da takva promjena tužbenog zahtjeva nije dozvoljena (kako tvrdi novi odvjetnik)? Puno hvala za odgovore!
  4. Ponisteno je rjesenje o otkazu, poslodavac je upucen da me vrati na rad sto ne zeli, u medjuvremenu zaposljava nove osobe sa istom stucnom spremom, Upravni sud je priznao i upisao radni odnos, a poslodavac je sad dobio odluku da me nije duzan vratiti niti isplacivati naknadu place... Vodi me odvjetnik, samo s obzirom na razvoj situacije tražim i dodatne savjete/iskustva iz prakse ovdje...
  5. Hvala na odgovoru! Nisam vraćen na posao jer poslodavac to ne želi učiniti unatoč presudi kojom se poništava otkaz i obvezuje poslodavca da me u roku od 8 dana vrati na radno mjesto koje odgovara mojoj spremi i osposobljenosti. Natjecao sam se za brojna radna mjesta koje je poslodavac otvarao u međuvremenu, na koje sam u potpunosti odgovarao, ali sam uvijek bio odbijen. Paralelno je poslodavac tužio za nedopustivost izvršenja povratka na rad i sad je to Vrhovni prihvatio. Dakle - dobio sam radni spor, zaposlen sam kod poslodavca ali zbog parnice nedopustivost izvršenja povratka na rad opravdava se da me nije dužan vratiti na rad, dati mi posao i plaću. Očekivano, zbog ovakve odluke Vrhovnog suda poslodavac ne želi (a sud takav stav potvrđuje) niti isplatiti naknade place za svo vrijeme trajanja spora. Nadam se da je sada malo jasnije..
  6. Poštovani, Pravomoćno sam okončao radni spor i upisno mi je svojstvo osiguranika odlukom Upravnog suda (pravomoćno i konačno) kod poslodavca. Pravovremeno sam pokrenuo Izvršni (da, davno je to bilo) i sad sam dobio odluku Vrhovnog suda da poslodavac nije u obavezi me rasporediti na posao. Iz takvog stava Vrhovnog suda, poništene su mi parnice za naknadu plaće za period do povratka na posao zbog krivnje poslodavca te mi se nalaže vraćanje visokih parničnih troškova (iz radnog spora u kojem sam uspio!!). Što napraviti? Kako dalje postupiti u ovakvom slučaju? Hvala na odgovorima!
  7. Pozdrav, Pred više od 7g sam podnio tužbu Ustavom sudu i do danas nismo dobili nikakvo rješenje. U više navrata smo dostavljali podneske i molili za rješavanje predmeta. Šta mislite - ima li smisla i potencijalnih negativnih posljedica na odluku ako sad podnesemo i tužbu Ustavnom sudu za sudjenje u razumnom roku Ustavnog suda? Da li ste ikad čuli za takav slučaj (ja nisam)... Ako netko ima ovakvih iskustva cijenio bi ih. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija