Jump to content

tibors

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo da pokušam objasniti koliko ću moći. Trenutno se nekretnine još uvjek vode u z.k. odjelu Sl. brod na zadrugu Markovac čije je član bila i baka Marija Markovac.Starješina domačinstva bio je djed Blaž Markovac na kome se zadruga vodila.Kako su se djed i baka rastali i on je otišao nisu se u knjigama radile nikakve promjene. kako su djed i baka umrli, po bakinoj smrti radila se ostavinska rasprava gdje je po rješenju o nasljeđivanju mama nasljedila te nekretnine u vanknjižnom vlasništvu.Sad se vraćamo na ono pitanje kakvom procedurom to sve raspetljati kako bi se mogla mama upisati da bi se eventualno mogle prodati te nekretnine.U biti čudno mi je da se radila ostavinska rasprava i tu je nekako dokazano šta se nasljeđuje, ali budući je to vanknjižno vlasništvo to nije tako jednostavno upisati.
  2. Poštovani, možda može još jedan mali savjet, nadam se da ću biti jasan. Radi se o sljedećem, kako je mama od pokojne bake nasljedila po ostavinskoj raspravi nekretnine u vanknjižnom vlasništvu koje u z.k. ulošku glasi na zadrugu jer baka nije prepisivala nekretnine na sebe (nekretnine se nalaze u Slavoniji-Slavonski brod, a mama je u Zagrebu), zanima me (da se ne ide u Slav. brod bez obavljenog posla) da li dovoljno otići samo predati prijedlog za upis na temelju rješenja o nasljeđivanju ili je to malo kompliciraniji postupak koji se neće moći obaviti u jednom danu.
  3. Poštovani , Zanima me može li mi netko može odgovoriti da li se plaća porez po ugovoru o darivanju između majka-dijete ili dijete -majka. Koliko mi je poznato prije se nije plaćao nikakav porez ali ne znam da li je takav zakon još uvijek na snazi ili se promjenio. Hvala unaprijed.
  4. Javljam se sljedom događaja koji sam opisao o temi koju sam pokrenuo. Nakon što sam napisao prigovor rješenje o ovrsi se stavilo van snage, te sam se nadao kako mi je "burn" napisao/la da će se ići u parnicu i gdje ću moći reći ono što sam u prigovoru napisao i što sam uplatnicom dokazao da navedeni dug uopće nije niti postojao. Jučer sam dobio rješenje općinskog suda da je tužba u ovom predmetu povučena. Sada me zanima, kako postoji mogučnost žalbe u roku od 15 dana da li još uvjek mogu potraživati svoja sredstva koja sam uplatio za prigovor, a da mi to ne stvara nikakav dodatni trošak ,jer bi volio iz principa vratiti svoj novac koji sam totalno nepotrebno uplatio.Znam da to nije nekakav trošak ali opet ponavljam volio bi da druga strana plati jer je sve pokrenuto totalno nepotrebno. I još me zanima jedna stvar kako je moguće da javni bilježnik pokrene rješenje o ovrsi po vjerodostojnom dokumentu koji se kasnije pokaže da uopće nije vjerodostojan i da dug uopće nije postojao budući da je bio podmiren, a da za to ne mora snositi nikakve sankcije. Lijep pozdrav.
  5. Samo da se javim poslije pokretanja teme i opišem daljnja zbivanja. Kako sam poslao prigovor u kojem sam dokumentirao svoje podmirivanje duga upravo sam u ponedjeljak dobio rješenje kojim se izvan snage stavlja rješenje o ovrsi, ali sam sada dobio drugo rješenje po kojem sam dužan platiti sudsku pristojbu za prigovor u iznosu od 100 kn, pa sam tako bez obzira što sam dokazao da sam svoj račun podmirio i da nije bilo uopće osnove da sam tužen opet dužan platiti iznos ni kriv ni dužan što mi opet stvara izuzetno nezadovoljstvo sudom i sudstvom, jer mi nije jasno da trošak ne podmiruju oni koji su cijeli proces pokrenuli bez ikakvog povoda. sad bi ja valjda trebao pokrenuti tužbu da bi povratio svoje troškove, ali ne znam niti koliko bi me to opet koštalo ni koliko bi sve skupa trajalo. tako da ispada da se nekome isplati pokrenuti postupak i prozvati nekoga ako treba i nasumice , a mi ćemo kao mali ljudi biti prisiljeni platiti nekakav trošak ovako ili onako.
  6. Poštovani, obraćam vam se izazvan zbog načina na koji me TELE 2 mobilni operater doveo u izuzetno neugodnu situaciju. Kako sam kao njihov korisnik u 11 mjesecu 2011. godine dobio račun na iznos od 95,67 kn isti sam podmirio 27.12.2011. godine. U 6.mjesecu 2012. godine stiže mi obavijest o dugovanju od tvrtke Inkaso.HR koja otkupljuje dugovanja od tvrtke TELE 2 i terete me za navedeni iznos od 95,67 kn + njihovi troškovi od 40,00 kn.Opomenu sam odbio platiti ,te sam im u mailu obavijestio da sam dug podmirio.Sada sam dobio prijedlog za ovrhu od javnobilježničkog ureda Juraj Marinić na iznos od 487,50 kn i ni njih ne zanima moja tvrdnja da sam svoje obaveze uredno platio, već su mi rekli da za prigovor postoji zakonski rok od 8 dana. Ovim putem vam se obračam za savjet kako da postupim jer mi je suludo da sada pišem prigovore ili neke druge pravne postupke zbog toga što sam da je bilo dobre volje bilo koje navedene strane svoj "dug" mogao dokazati da je nepostojeći kopijom uplatnice za navedeni trošak. Ujedno me zanima da li ja sada mogu potraživati nekakvu naknadu zbog uznemiravanja i gubljenja svog vremena za nešto u čemu uopće nisam kriv od bilo koje navedene strane,a najbolje ako mogu od svih. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija