Jump to content

Capris

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li se pod vlastitom imovinom koju jedna osoba ''unaša'' u brak smatra osobno vozilo koje je jedno od njih imalo u svom vlasništvu prije sklapanja braka? Da li u tom slučaju i vozilo koje je sad u vlasništvu te osobe vlastita imovina koja ne podliježe po pojam bračna stečevina? (citiram Obiteljski zakon NN 103/15, Članak 39. (1) Imovina koju bračni drug ima u trenutku sklapanja braka, ostaje njegova vlastita imovina. (2) Vlastita imovina je i imovina koju je bračni drug stekao tijekom bračne zajednice na pravnom temelju različitom od temelja iz članka 36. ovoga Zakona.)

  2. Poštovani, pred dva sam dana od suda dobio obavijest da je bivša supruga podnijela tužbu za diobu bračne stečevine, u mom prvom pitanju naveo sam da je kuća izgrađena sa novcima od nasljedstva (skoro 100 %) bivša je supruga angažiala odvjetnika za to, zanima me da što sad, trebam li i ja angažirati odvjetnika. Posjedujem svu potrebnu dokumentaciju (Dokumenti o nasljeđivanju, kupoprodajni ugovor o prodakji naslijeđenog) U svim se knjigama kao vlasnik vodim samo ja. Supruga je prošli tjedan prodala kuću koju je dijelom naslijedila od svojih pokojnih roditelja, naravno da od toga ne tražim ništa. Znima me samo moja kuća. Kojim načinom dokazati da sam (skoro) svu kuću izgradio novcem od prodaje naslijeđenog?
  3. Da li u bračnu stečevinu ulazi otpremnina koju poslodavac isplaćuje radniku prilikom odlaska u mirovinu, nakon 41 godine rada?
  4. Poštovani supruzi bih htio prepisati automobil kojega ona i vozi, automobile glasi na moje ime, kupljen je na kredit na moje ime pred 10 godina, otplaćen u potpunosti. Zanima me da li je dovoljno prijepis ili treba darovni ugovor? Da li to podliježe porezu? Zahvaljumem
  5. Poštovani, smrću roditelja, sestra i ja smo naslijedili obiteljski kuću, koju smo prodali, svoju sam polovicu od prodaje naslijeđene kuće uložio u izgradnju manje kuće za mene i moju obitelj (plus dio u kreditu). Da li kod rastave braka tako izgrađena kuća, koja glasi na moje ime, ulazi u brakorazvodnu podjelu imovine. Stan koji smo stekli zajedno dobilo je jedno od djece. U braku smo 39 godina. Kuća je izgrađena 2000 godine, po prodaji naslijeđene imovine od strane moje mame, otac umro 1971 godine.
  6. 2000 godien napravio sam kuću sa svim papirima, uknjižen sam kao vlasnik, u kući živim od 2000 godine,projekat ima i atonmsko sklonište koje nisam napravio, kuća ima 147 m. Nemam Uporabnu dozvolu, kako doći do nje?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija