Jump to content

nluketic

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Nastavno na ovu temu odnosa vlasnika obrta (bez plaće) i ugovora o djelu na osobno ime vlasnika tog obrta (za istu djelatnost). Zanima me priznaju li se obvezni doprinosi plaćeni putem obrta i za usluge koje su obavljene tim ugovorom o djelu, a isti je sklopljen na osobno ime vlasnika? Kako točno to definirati u slučaju da se izabere da obrt plaća doprinose? Hvala
  2. Poštovani, izgradili smo lijepu kuću prema pravilima prostornog plana, udaljenu od međe 4 metra. Susjed je točno ma međi ispred naših ulaznih vratiju sagradio metalnu garažu, sa kosim krovom prema našoj parceli. Osim toga na garaži postoje salonitne ploče koje su zabranjene. Metalni materijali su također nedozvoljeni prema prostornom planu. Susjed se oglušuje na naše molbe da skloni garažu jer narušuje izgled okoliša i nije dozvoljena takva gradnja. Koja su moje pravne mogućnosti osim tužbe? Opićina nema komunalnog redara. hvala
  3. A kako se računaju rokovi zastare meni kao nasljedniku? Je li to dan kada sam dobio poziv suda kao nasljednik ili je to dan dospjeca ovrsenog racuna dok je pokojnik jos bio ziv ili je to dan rjesenja o ovrsi dok je bio ziv ...?
  4. Nisam pravnik, ali kako itko moze osporavati nesto sto vise nije vase vlasnistvo? Dok ste jos zivi mozete raspolagati s imovinom kako hocete i to se gleda kao transkacija nekretnina, ako su sve okolnosti normalne. Kad se udruga uknjizi na kucu, prestaje biti dio vase ostavine.
  5. Meni su rekli u Hrvatskim vodama da je zastara 6 godina. To bi znacilo da zastara za uredenje voda ide po Opcem poreznom zakonu, a ne po ZOO.
  6. Jasno je da je ovrha pokrenuta putem suda ili javnog bilježnika. No, može li se ovrha pokrenuti upravnim postupkom Grada?
  7. Poštovani, zanima me šta se može dogoditi nasljedniku sa neplaćenim rješenjima za vodu i struju ako u trenutku smrti pokojnika nisu ovršeni? Znam za sve ovršene račune jer su registrirani na FINI, ali šta je s ostalim dospjelim računima? Mogu li se pozvati na zastaru ako se slučano pokrene ovrha nakon smrti?
  8. Kako se stvari razvijaju čini mi se da mi je najbolje ići na procjenu ostavljenih nekretnina i vidjeti koliko to vrijedi. Znate li možda koliko vrijede raštrkane čestice poljoprivrednog zapuštenog zemljišta na kojima sam suvlasnik sa ostalih 34 osoba?
  9. Rjesenje suda o ovrsi novcanih sredstava pokojnika je iz veljace 2017, postalo je pravomocno nakon 8 dana. Tada je jos duznik bio ziv i FINA mu je blokirala racune. Umro je kasnije u travnju 2017 godine. Sada se taj dug naslijedio, pa je sud samo pozvao da se dug preuzme. Zar je i to ovrsni postupak?
  10. Nisam pravnik, pa ne znam tumaciti, ali rjesenje o ovrsi suda je vec doneseno, a radi se o ovrsi pljenidbi novčanih sredstava po svim računima. To nije isto? Znaci li to da se ovrsni postupak jos vodi?
  11. dug se i dalje knjizi na pokojnika, ali je sud proslijedio postupak ovrhe na nasljednike i pozvao da preuzmu dug. Dakle taj je poziv (rjesenje suda) dobilo i odvjetnicko drustvo koje zastupa vjerovnika, pa ce vjerojatno dalje postupati po njemu, ali bi mozda i oni trebali obustaviti ovrhu temeljem tog zakona i traziti samo svoju naknadu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija