Jump to content

Željka2

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kupili smo stan u novogradnji i stalno pomicu rokove useljenja. Zgrada je praktično gotova, električar jos rješava neke stvari i treba doci servis za ciscenje. S obzirom da mi zivimo van RH, za Bozic smo htjeli doći, useliti neke stvari, ali zgrada do tada nece imati tehnicki pregled. Referentica, koja je izdala građevinsku dozvolu, rekla je da kupac može useliti i prije tehničkog pregleda, no na sam dan tehničkog pregleda stanari moraju biti izvan stana. Dakle, tehnički pregled, elaborat etažiranja,tabularna isprava nama u ruke i tada smo mi i službeno vlasnik. Investitor nam kaže da nije problem ako želimo uci prije. Kaze da bi odvjetnik sastavio ugovor u kojem mi ulazimo u stan i prije nego što su režije na nama, i da smo ih dužni refundirati uz njihovo predočenje režijskih troškova. Je li tko imao sličnu situaciju, cini li vam se to ok?
  2. Hvala na odgovorima, Na koncu, po vama, ima li smisla zaliti se (i zbog dostave samog naloga, a i po osnovi da nemam evidentiranih prometnih prekršaja preko 10.g.) ili platiti 2/3?
  3. A on je primio taj prekršajni nalog!! Da, nalog glasi na moje ime sa adresom u Poreču, a uručen vlasniku vozila sa adresom u Zadru?! Ako pošaljem žalbu u roku od 8 dana iz inozemstva nije problem što će doći kasnije nego što bi došla da ju šaljem iz HR? Mogu li u žalbi navesti da me obavijeste o daljnjim postupcima na adresu u inozemstvu, a ne vlasniku vozila?
  4. Prošle godine u veljači posudila sam automobil od prijatelja u Zadru i učinila prometni prekršaj prekoračenja brzine. Moja adresa u HR je u drugom gradu, a zapravo živim vani granica HR. Negdje krajem travnja je njemu došla obavijest kako je učinjen prekršaj prekoračenja brzine gdje je propisana brzina 50km/h, a vozeno je 83km/h. S obzirom da sam u to vrijeme obet bila u Zadru, uzela sam papir i direktno se išla javiti u Policijsku upravu sa željom da platim kaznu. Objasnila sam da mi je tako lakše jer sam van RH. Medjutim, to nije bilo moguće jer treba čekati prekršajni nalog, a za sada samo dostaviti ime vozača što sam onda i napravila. U Studenom policajac želi uručiti prekršajni nalog na adresi gdje sam prijavljena, otvara mu nas podstanar, zove mene i ja kažem telefonski policajcu da ostavi uruči nalog podstanaru. On tvrdi da ne može i ja mu telefonski diktiram svoju adresu van HR. Ocekujem poslati će nalog na tu adresu, medjutim evo tek u petak je nalog stigao ali na adresu vlasnika vozila u Zadru! U HR ću za cca mjesec i po dana i tada bih mogla platiti kaznu. Ali onda mi ističe tih 8dana za koje mogu platiti 2/3kazne. Nemam hrvatski račun, a nekog gnjaviti da platiti kaznu od 2.000kn+100kn nekih njihovih troškova ne želim. Moje pitanje: Ima li mogućnosti da mi se kazna smanji ako se žalim? Nikad nisam prekršajno osudjivana u prometu. Mogu li tu žalbu poslati iz inozemstva ili mora biti iz HR? Ako se žalim hoću li biti pozvana na prekršajni sud ili se to može riješiti bez mog prisustva jer sve je u evidenciji? Ako se odlučim ne zaliti, ali platiti tek za cca mjesec i po dana mogu li na neki način postići da i dalje platim te 2/3 a ne ukupni iznos kazne? Sto je najpametnije učiniti? Hvala
  5. Da...uglavnom nas je zbunjivalo da je u darovnom to navedeno, a u zk nije uknjizeno. Zato i moje pitanje....
  6. Na vlasnickom listu stoji da je zalba odbijena. Vjerojatno je to zalba zk. Moze li sin, kao vlasnik, dobiti uvid u tu zalbu i na koji način ako da?
  7. Koji bi to bili opravdani razlozi a da ocu nije upisano pravo ploduzivanja?
  8. Otac je darovao 2013.g. stan sinu. Sin nema taj darovni ugovor, u ocevom primjerku stoji da on ima dozivotno pravo uzivanja nekretnine. Na vlasnickom listu ne postoji taj teret vec samo napomena da se otac na nesto po tom ugovoru zalio i da je zalba odbijena. Sin je zatrazio iz sudske pisarnice preslik Ugovora (jos ga cekamo), a mene zanima: 1. Jel moguće da postoji to pravo a da nije vidljivo na vlasnickom listu? 2. Kako saznati koja je to zalba koja je odbijena stoji na vlasnickom listu? Hvala
  9. Tako je, propustio je. Ucinio je to sad. Rezije dolaze na ocevo ime jer on zivi u stanu i ne zeli izici, a sad niti kcer (sestra) Kako ih sin moze odjaviti sa adrese? Sin (vlasnik) zeli zivjeti u stanu i dovesti stvari u red. Kako? Ako tog 'prijatelja' koji nema adresu na tom stanu policija ne moze izbaciti tko moze???
  10. Postavljam pitanje jer se moj sin (a i ja s njim jer me stalno trazi pomoc i zelim pomoci) nasao pred zidom. Pred 10-tak godina otac mu je darovnim ugovorom poklonio stan. Stan je bio bracna stecevina (sinova oca i mene). Nisam se bunila jer s njim (mojim sad vec Ex) dogovori nikad nisu bili moguci. Problem je jer tu je i moja kcer. Trazili smo nacine da i njoj ustupimo polovicu sto se jos nije papirnato rijesilo. Cini se trenutno i bolje da nismo! Funkcioniralo je to uz vise i manje problema, ali otac (na kojeg i dalje dolazi vecinu racuna) te racune najcesce ne placa. Kcer je otisla zivjeti vani. Moj sin je po pitanju racuna nedavno poduzeo neke mjere u vodovodu i elektri sto nije problem jer ima vlasnicki list. S ocem su problemi jer je cesto u sukobu sa zakonom (i trenutno je u istraznom) Sa kceri je problem jer ne vidi stvari jasno (ne da na tatu) i dodatno komplicira stvari. Trenutno su na toj adresi prijavljeni moj sin, kcer (nije se odjavila iako zivi vani) i njegov otac. Veceras je nastao goruci problem. Kcer stvarala probleme jer je trenutno u HR u tom stanu, dovela je nekog prijatelja (koji nema prijavu na adresu) bila je glasna i sin je zvao policiju. Oni su je upozorili ali kazu da ostalo nije u njihovoj nadležnosti. Sutra otac izlazi iz istraznog i moj sin ne zna sto bi jer s policijom ne moze nista rijesiti. S obzirom da je situacija vrlo neugodna, teska, a stan je ionako u derutnom stanju i pod dugovima moj sin zeli sto prije krenuti u sanaciju svega sto je trenutno gotovo nemoguće. Moje pitanje: 1. Na koji najbrzi i najbezboniji nacin njih sve izbaciti iz stana? (Razgovor nazalost nije moguc jer ako se nesto i usaglasi to se prekrsi vrlo brzo). 2. Zar policija ne bi trebala bar tog "prijatelja" koji nema tu adresu udaljiti? Hvala
  11. Da i otac i majka imaju mirovine. S tim mirovinama mogu pristojno zivjeti (oko 6000kn zajedno imaju) + imaju vlastitu kucu. Kuca trazi ulaganja, ali niti to nije moja odluka. Mene to psihicki opterećuje ali odlucila sam se vise ne miješati jer svaki put me to skupo kosta u svakom smislu. S druge strane ne bih voljela krsiti zakonsku obvezu ako je imam. Zapravo nisam znala jel i zakonski moram nesto poduzeti narocito sto mi brat svako malo salje poruke da sam duzna brinuti o roditeljima.
  12. Ne znam imam li osnove jer psihijatar tvrdi da ona nije luda iako bi islo u prilog stalno pozivanje policije, hitne, cak i vlasnik doma vidio je i sigurno bi posvjedočio majcino ponasanje. Drugo ja ne zivim u RH i ne znam hocu li to fizički moci. Trebam odvjetnika, a to su troskovi u koje ne zelim uci ako ne moram. Unutar mene je borba jer mi je zao oca koji je doduše citav zivot pio, ali sad je potpuno onemocao i prepusten majci na brigu. A kako je bolesniku u staroj kuci, s losim grijanjem i losim higijenskim uvjetima koji uz to slusa njeno visesatno deranje? Osjecam da bih trebala nesto poduzeti. Centar je upoznat s bratom i to da je ovisnik, sa mojim ocem da je invalid, sa majcinim stanjem. Niti jednom nisu izisli na teren. Oni primaju financijsku pomoć od centra za struju i to da socijalna radnica mamu strpljivo slusa kad ona dodje tamo. Toliko znam
  13. Postovani, Ja zivim van RH. Roditelji zive u RH u obiteljskoj kuci, na katu kuce zivi moj brat sa nevjenčanom suprugom. Brat je registrirani ovisnik, otac je 90% invalid, a moja majka je potpuno izgubila pojam stvarnosti. Korisnici su i centra, policija je u vise navrata intervenirala - sve bezuspješno. Ja sam se u par umiješala, uvijek je to zavrsavalo tragično. Zadnji put ovog ljeta na poziv moje mame. Zvala je policiju da prijavi brata koji ju je trazio da kucu prepise na njega. Dobio je zabranu prilaska 6mjeseci. Ona je nakon toga pojačano pocela vikati po kuci - to traje po nekoliko sati. Brat je zvao hitnu, hospitalizirali su ju i njena je dijagnoza: F43.0 Akutna reakcija na stres; F43.2 Poremećaj prilagodbe Nakon toga sam ja dosla kod njih, uz zajednicki pristanak i nje i oca njega smo smjestili u obiteljski dom, a nju sam povela sa sobom. Otac je domu ispocetka bio dobro, ali onda se njegovo zdravstveno stanje dodatno zakompliciralo zucnim kamencima i koronom. Mama je pokazala pravo lice poremećaja u tih 4 mjeseca koje je provela samnom i mojim suprugom. Paranoja, vracanje u nazad valjda od mog rodjendan i spoticanja svega sto se je i nije dogodilo. Po meni ima ona daleko tezu dijagnozu. Izdrzali smo nekako, vratili ju kuci, ona je oca izvukla iz doma jer to kao nije dobro za njega. Obavijestila sam telefonski centar da se ona vratila i ostavila svoj broj telefona ako se nešto dogodi da me zovu. Ja njih vise ne zovem, jer: ostavila je dug u domu koji smo mi morali platiti jer sam naivno potpisala ugovor. Zato sto me kad nazovem optuzuje da sam oca htjela ubiti i zato sam ga smjestila u dom jer zelim kucu za sebe. Cak govori da ce me tuziti. 1 . Ne zelim kucu koja je ionako u losem stanju, imam gdje stanovati. Voljela bih imati komadić zemlje koji oni posjeduju jer sam tamo odrasla, ali podnijet cu i da to nemam. Znaci moj interes nije materijalni. 2. Tesko mi ih je ne zvati jer brinem, ali ne zovem jer me samo napada. Oca nazovem koji je izrazito slab ona se javlja. S bratom je komunikacija nemoguća. Moje je pitanje: Trebam li i mogu li zakonski nesto poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija