Jump to content

skvazici

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je skvazici objavio

  1. u davna vremena moja baka (vlasnica jedne kuće) i njena susjeda (vlasnica druge kuće) su dobile pravo korištenja javne površine od 60m2. površina je veoma neugledan hrpa kamenja sraslog u travu. dokument kaže: javna površina s pravom korištenja vlasnicima na kućnim brojevima x i y. to su pokojna baka i njena pokojna susjeda. 1.po kojoj se teoriji (isključimo otkup) može desiti slijedeće: javna površina postaje privatno vlasništvo samo jedne kuće. po mom mišljenju nema nikakve teorije da odjednom javna površina na čije su korištenje imale pravo dvije osobe bude dodijeljena jednoj osobi bez ikakve rasprave. 2. postoji li ikakva kazna za uređivanje te površine? tko se oko bilo kakvih zahvata treba dogovarati? vlasnici/nasljednici bake i susjede ili to mogu i "zaštićeni stanari", nositelji stanarskog prava, bilo tko. smije li se uređivati taj prostor bez suglasnosti susjedinog nasljednika ako je on odsutan 34 godine.
  2. moja supruga radi na za plaću od cca 7200kn, 2 godine je na terenu i dobiva terenski dodatak od cca 3400kn. uz dodatke za prijevoz to se penje do 14500kn/mj. u šumi zakona i pravila, i skustva drugih majki javlja se puno nejasnoća... prva nejasnoća koja se javlja je u vezi početka korištenja dopusta 28 ili 45 dana prije poroda. da li se dopust 45 dana prije poroda financijski "kažnjava" (kao što se kažnjavaju komplikacije u trudnoći kada u obračun prosjeka plaće ulaze i ti dani)? po nekom našem grubom izračunu to izgleda ovako: 45 ili 28 dana prije poroda cca 7000kn nakon poroda cca 7000 kn prvih 6 mjeseci ostatak porodiljnog 2600kn/mj. što se tiče terenskog rada, pretpostavljam da se on uopće ne gleda kod obračuna i kao da ne postoji. Neke majke tvrde da im je i naknada za prijevoz ušla u obračun.
  3. povjerenik hzzo-a je ovako rekao. doktor vam krivo vodi bolovanje. ono se više ne može voditi pod istom dijagnozom. vi ste ruku slomili i to je jedna dijagnoza, a vađenje pločica je druga. sad će vam otvoriti bolovanje pod tom drugom dijagnozom koja je posljedica prva dijagnoze i za to ide novi zahtjev za ozljedu na radu koji se veže na tu staru ozljedu. Ipak, da se ispravim, dobio sam 100% pokriveno bolovanje doznakama sa starom dijagnozom.
  4. evo, samo da javim nove događaje. nastavak liječenja ne spada pod navedenu ozljedu na radu nego se mora zatražiti novo priznavanje ozljede na radu što, naravno, traje neko vrijeme. iako nastavak liječenja mora biti priznat kao ozljeda na radu, dok se to ne dogodi, plaća je puno manja, a tek kada se dobije novo rješenje o priznavanju ozljede na radu, moći ćete kod doktora napraviti prave doznake i tek onda će vam poslodavac refundirati sredstva koja niste dobili jer ste bili na 70% bolovanju. to u praksi znači da zbog sporosti sustava vi za vrijeme nastavka liječenja nećete dočekati punu plaću, nego tek kasnije, a račune i dalje morate plaćati na vrijeme.
  5. 12.1. 2011. god. skrivio sam nesreću prilikom koje sam slomio nadlakticu i oštetio živac ruke. ozlijeda je sanirana ugradnjom pločice u ruku. terapije su trajale do 01.06.2011. godine kada se živac vratio u finkciju. 22.11.2012. sam išao na vađenje pločice iz ruke i sve je prošlo u redu. imam osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u CO. i osiguranje AN za vozača u drugom osiguranju. u prvom osiguranju mi je rečeno da po završetku liječenja donesem svu dokumentaciju i da ću odštetu dobiti na temelju utvrđenog invaliditeta prema tablici invaliditeta. u drugom osiguranju mi je telefonski rečeno da nisam trajni invalid i da nemam pravo na nikakvu odštetu. s tim se ne slažem nikako. da li je moguće da za lom nadlaktice,5 mjeseci iscrpnih terapija i dvije operacije ne dobijem ništa jer nisam trajni invalid? pošto moram donijeti RTG slike i EMNG nalaze (koje bolnica zadržava) da se utvrdi šteta, potreban mi je sudski nalog i želim sve riješavati preko odvjetnika, ali se bojim da se radi o sramotno maloj svoti koja ukupno neće prijeći 5000 kn kada zbrojim oba osiguranja i da se niti jedan odvjetnik neće baviti time na način da uzme postotak od odštete. imate li kakav savjet za mene? što se tiče same prometne nesreće, imao sam svu zaštitnu opremu i potpuno ispravan motor, a nije došlo do nikakvog sudara nego pada s motora za što sam kažnjen zbog kretanja krivom stranom ceste. želim uzeti najboljeg odvjetnika koji se bavi takvim stvarima, i našao sam ga. nikad ne bi došlo do toga da djelatnici šaltera osiguranja nisu bili bezobrazni prema meni i sada ih stvarno želim oguliti koliko god mogu.
  6. imao sam prometnu nesreću na putu za posao i priznata mi je ozljeda na radu. ugrađena mi je pločica u ruku koju sam sada, nakon nešto manje od dvije godine rada išao vaditi i očekuje me oko 40 dana bolovanja. zanima me što mogu očekivati od liječničkog povjerenstva? da li će operaciju vađenja pločice, i rehabilitaciju nakon operacije tretirati jednako kao i prvu operaciju, odnosno, da li mogu očekivati da će mi bolovanje biti 100% pokriveno. meni je to jedino logično jer je i ova operacija posljedica ozljede na radu, ali se bojim za iovako mizernu plaću da ne bude još manja.
  7. prošlo je 8 dana i trebao sam podići vozačku dozvolu, ali vozačke dozvole nema. objašnjenje glasi da je praksa kada se radi o preko 1.5 promila da se daje prijedlog sudcu da odredi duže zadržavanje vozačke dozvole. ja sam sada bez vozačke dozvole, prošlo je 8 dana, i čekam tko zna do kada što će sudac odlučiti. nekako mi se čini da to ne bi tako trebalo biti i da sam trebao dobiti vozačku nazad poslije 8 dana i čekati poziv na sud...
  8. poštovani, udario sam automobilom u bus u alkoholiziranom stanju. nema ozlijeđenih, samo materijalna šteta. ispuhao sam 2,08 promila, umanjeno na 1,98 promila. (vozačka i automobil su sada kod policije) zanima me koliku novčanu kaznu mogu očekivati s obzirom na skoro 2 promila alkohola i uzrokovanjem prometne nezgode. vozač sam preko 35 godina i ovo je prvi prekršaj. primanja su oko 3500 kn mjesečno. auto je gotovo neophodan za odlazak na posao jer busne linije nema. što iskoristiti na sudu u svoju korist i na temelju čega tražiti nekakvu minimalnu kaznu? i kolika je nekakva minimalna kazna za ovo Editirao moderator
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija