Jump to content

Montana01

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok svima, molim Vas za pomoc. Do sada sam imao par ovrha, one dodju od javnog biljeznika meni i idu na FINU gdje oni meni uzimaju 1/3 plaće. Imam otvoreni zaštićeni račun i sve je to ok. Međutim prije 24h dođe me ovrha od Diners na adresu poslodavca sa sljedečim rećenicama: U prilogu ovog dopisa, dostavljamo Vam ovopredmetno rješenje o ovrsi, kojim se radi namirenja potraživanje ovrhovoditelja u iznosu od xx.xxx,xx kn s pripadajućim zakonskim kamatama, te troškovima postupka u itnosu od 1.915,77 kn sa zakonskim zateznim kamatama tekićim od dana donošenja rješenja o ovsi pa do isplate, a sukladno odredbi čl.280. Ovršnog zakona (dalje: OZ) određuje ovrha na cjeloukupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini ovršenika, koja ovrha podrazumijeva i plienidbu iznosa koji prelazi 2/3 prosječne neto-plaće u RH koju isplaćujete Vašem zaposeniku (uključujući navedena povećanja plaće nakon zaprimanja rješenja o ovrsi) te prines istog na žiro račun ovrhovoditelja-naše stranke (čl.284. OZ-a) Zašto su oni slali ovrhu direktno mom poslodavcu ? A ne kao svi do sada meni direktno i na FINU ? Da li ovo znaći da će mi uzeti 100% bruto plaću ?? Molim Vas za hitan odgovor. Hvala!
  2. Bok, evo ovako, iako ste nedavno citali u novinama kako su nase jake snage policije krenile u suzbijanje lanca kreditora sa stupova. Sve to super zvuci sa novinsko stupca. Medjutim ja sam digao kredit kod takvih nekih, i nakon 1-2 mj. sam skuzio da je to ilegalno, skupio svu dokumentaciju otisao na policiju i prijavio to,sa tonu dokumentacije da su me htjeli prevariti. Nakon toga godinama ne dobijam odgovor od MUP-a, samo da je to sada na opcinskom sudu. I sada kada je ovaj akcija provedena pala je i ta sluzba koja je meni dala "kredit" medjutim i dan danas ja ti moram placati svaki mjesec. Sto reci ? Sto napraviti ?! Editirao Mrljavac.
  3. Evo ovako, obracam se nakon nekog vremena, jer smatram da zbilja sam izgubio svaku vjeru u HR pravosuđe. Naime evo što se dogodilo, dugogodišnji sam psihički bolesnik s mnogo dijagnoza, najopasnija je psihoza, manični depresivni poremečaj, pokušaj samoubojstva itd. Jako puno sam proveo u psihijatrijskim ustanovama. U to isto vrijeme sam imao i dijagnozu i zbilja sam bio ovisnik o kokainu i ostalim legalnim drogama anksioliticima, antidepresivima, antipsihoticima i sedativima. U samom srži tog turbulentnog događaja sam počinio kazneno djelo, krađe, do 10000kn. Priznao sam zločin, iako ga se ne sječam, ali vjerojatno jesam da dođem do novaca za drogu, dobio sam 4mj zatvora uz uvjetno 2 godine. Nema nikakvih problema s osudom. Ako treba odmah sada cu otici odsluziti zatvor jer znam da sam pogrijesio. Malo nakon toga procitam da je neki fancy odvjetnik na trešnjevci ušao u kafić, upucao čovjeka, i na sudu se izvukao da je bio korisnik kokaina, makar nije bio ovisnik niti imao dijagnozu.. I nije dobio zatvor, nego samo liječenje, e tu me puklo. Da li je on samo zato što je odvjetnik tako mogao proči a ja obični smrtnik, imam sada 2 godine uvjetno. Ako je tako, onda molim vas ukinite ovaj forum, ukinite bilo kakve rasprave, jer nema smisla. Očito je tko je jači taj se izvlači bez ičega. Mene je sramota živjeti u ovoj državi da mi sada ponude posao da perem podove na zapadu otišao bi, a visokobrazovan sam, radim vrlo kompliciran posao. Ne znam, što vi mislite ? Da li zbilja HR pravosuđe uopće ima smisla ?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija