Jump to content

nosferatu

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije nekoliko smo godina prodali stan u manjoj starijoj zgradi koja ima 5 stanova. Cijela zgrada se nalazi na jednoj čestici te je moja baka bila uknjižena kao vlasnik polovice zgrade (2 stana). Kako smo prodali jedan stan (u ugovoru je navedeno o kojem se stanu radi, koliko kvadrata, koji kat itd), sastavljen je ugovor po savjetu odvjetnika, desilo se to da se kupac nije mogao uknjižiti i odbijen je. Etažiranje je u tijeku i traje već godinama, nezna se kada će biti gotovo. Kupac je sada predložio, po savjetu njegovog odvjetnika, da mi sami odredimo razlomak te da on tako, budući da se ne može uknjižiti samo na svoj stan jer je cijela zgrada na jednoj čestici, postane vlasnik cca 1/4 zgrade št bi odgovaralo veličini stana. Moje pitanje je : Može li se to? Smijemo li mi to? Jer, prije koju godinu, naš nam je odvjetnik rekao da ne smijemo sami lomiti razlomke kako želimo.
  2. Nisam zvao policiju jer sam mislio da je euro izvješće dovoljno - sad znam da nije. Angažirao sam odvjetnika pa ćemo vidjet. Hvala na informaciji.
  3. Stajao sam u koloni na semaforu (kao i dva automobila ispred mene) kada meautomobil udario u zadnji kraj mog auta. Izađemo van, šteta nije velika, odemo do obližnjeg parkinga i ispunimo euro izvješće. Čovjek prizna da je kriv i sve 5. Ja to prijavljujem na njegovo osiguranje i nakon nekoliko dana dobijam odgovor da mi odbijaju odštetni zahtjev jer dotični koji me udario sada navodi da sam ja u koloni krenuo unatrag i udario njega !!! Napominjem da imam 2 svjedoka koji su bili samnom u autu. Njegovo osiguranje mi ne želi isplatiti ništa jer njihov korisnik tvrdi da nije kriv. Da li da angažiram odvjetnika ili što mi je činiti? Molim pomoć jer nemam novaca za lakiranje a i ne želim ovog pustiti da se nekažnjeno izvuče.
  4. Molio bi za odgovor na subject. Točnije moje pitanje, budući da o tome neznam ništa je, na koji način poslodavac može platiti svom zaposleniku postdiplomski ili bilo kakvu vrstu specijalizacije? Koja su ograničenja, da li ih ima? Kako država gleda na to, čega se treba paziti? Postoje li kakvi odbici od poreza? Da li je netko imao iskustva ili dobio takvu specku? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija