Jump to content

Nini1234

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam rješenje kojim mi je naređeno uklanjanje bespravno građenog objekta. Zakonom o legalizaciji NN 86/2012, članak 42, t. 2 stoji da će inspekcija obustaviti postupak ukoliko stranka zatraži odnosno podnese zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Ja sam predao zahtjev o izvedenom stanju i poslao inspekciji zahtjev za prekid postupka sa svim dokumentima do pravomoćnosti rješenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. S obzirom da do danas nisam dobio od inspekcije prekid postupka nazvao sam ih i oni su rekli da ne moraju prihvatiti svaki zahtjev za prekid i da će meni drugi tjedan srušiti objekt. Da li može inspekcija po slobodnoj procjeni nekome prekinuti postupak, a nekome ne do konačnog rješenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Molim Vas za hitni odgovor jer mi je za drugi tjedan najavljeno rušenje.
  2. I kod nas je bio spor male vrijednosti, konkretno 500 kn. Evo presude: 1. Ukida se platni nalog iz rješenja o ovrsi 2. Oodbija se tužbeni zahtjev kao neosnovani Tužitelj je postupak pokrenuo radi neplaćanje dva računa za koje je kasnije utvrđeno da su plaćeni pa je taj iznos potraživao po nekom drugom računu. Tuženik nije dužan nadoknaditi troškove pokretanja ovršnog postupka kao i daljnje troškove tužitelja. Sud ne prihvaća tvrdnju tužitelja da zbog ponašanja tuženika nije znao koji račun mu je plaćen. Tužitelj je sam dužan voditi evidenciju o plaćanju računa te se neosnovano poziva na krivnju tuženika.
  3. Presuda donesena u našu korist, veliko osiguravajuće društvo izgubilo spor! Bravo za male ljude!
  4. Majka je stupila u posjed 1960 godine.
  5. Bavimo se veleprodajom isključivo pravnim osobama (nemamo ni registriranu maloprodaju) te ponekad manja d.. i obrti (vlasnici jedne manje trgovine i slično) kod nas kupe robu, uredno izdajemo R1 račun ali plate u gotovini. Da li smo obveznici uvođenja fiskalne kase zbog tih 10 računa godišnje.,
  6. Putem predaka posjed je mnogo duzi, da li to mjenja stvar? No nekretnina nije postojala u vrijeme posjeda predaka već samo osnovno uređen okoliš i betonaža za temelj
  7. 1985 godine sam na državnom zemljištu sagradio kućicu 35 m2. Da li imam pravo na dosljednost s obzirom na tako dugi rok korištenja?
  8. Nažalost u pravu ste, na sudu je otvoreno prikazana priklonjenost osiguravajućem društvu i njihovom poznatom/jakom odvjetničkom uredu. Mi smo zbog financijske situacije bili bez odvjetnika Trenutna situacija je ovakva: Sud je naredio da dostave knjigovodstvene kartice iz kojih je vidljivo što su zatvorili našim uplatama, te da mi dostavimo također svoje kartice sudu. Dostavili su podnesak kojim navode da nakon provjere su utvrdili svoju pogrešku jer su zabunom uplate neke treće stranke povezivali sa našim računima i kada su to shvatili trećoj stranci su vratili novac i nastao je nesklad u kartici. Također navode da im nismo dostavili naše kartice (iako imamo povratnicu da jesmo) No bez obzira na njigovu nebitnu omašku pronašli su da isto dugovanje sada postoji po nekom drugom računu te predlažu da sud donese sljedeću presudu: Da platimo taj račun sa svim kamatama Da platimo troškove suda, njihove troškove i troškove ovrhe S obzirom na naklonost suda prilikom prve parnice jasno je da ishod neće biti u našu korist.
  9. Osiguravajuće društvo s kojim smo prije radili poslalo nam je opomenu za dva računa pred ovrhu koja su na vrijeme plačena. Nakon što smo im odgovorili da su računi uredno podmireni prije dvije godine i dostavili ovjerene virmane i bankovne izvatke svejedno su pokrenuli postupak ovrhe. Na ovrhu smo se žalili i predmet je došao na trgovački sud. Nakon predaje sudu dokaza o plaćanju odvjetnik osiguravajućeg društva kaže da smo onda vjerojatno dužni po nekim drugim računima, i nije bitno po kojima su pokrenuli ovrhu. Da li je moguće da sad prezentiraju neke druge račune koji uopće nisu predmet spora, odnosno ovrhe? U slučaju da će nas sad teretiti po nekom drugom računu da li moraju pokrenuti novi postupak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija