Jump to content

puma7

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O puma7

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Upravo tako. Mislio sam na porez o dohotku (čl. 58 st. 4) jer nisam bio siguran da li se plaća ili ne. Jer kako sam razumio ako smo prijavljeni na adresi nekretnine dobivene u nasljedstvo ne plaća se porez. Obzirom da smo brat i ja na drugim adresama (svojim kućama), trebali bi plaćati porez. Majka je ostala na naslijeđenom nekretninom.
 2. Ako prodajemo nekretninu - kuću, (majka, brat i ja, koje smo suvlasnici svaki po 1/3) nakon manje od dvije godine poslije provedenog postupka nasljeđivanja od pokojnog oca, da li smo obveznici plaćanja poreza ili slično???
 3. Koliko se čeka na vještaćenje prometnog vještaka u postupku na sudu u predmetu gdje treba dokazati da je osoba pregazila čovjeka koji je bio na pješačkom prelazu (zakoračio na pješački oko pola metra na ravnoj cesti )?
 4. Molim komentar: U profesionalnoj mirovini od 2012. godine zbog nemogućnosti dostizanja standarda. Sada po novom zakonu, obzirom da imam više od 100 dana borbenog sektora, po službenoj dužnosti prevedu u mirovinskom na starosnu mirovinu (prijevremenu), imam mogućnosti zaposlenja na pola radnog vremena bez smanjenja mirovine. DA ili NE ??
 5. Na oca (bio pod utjecajem alkohola) prilikom prelaza na pješačkom prelazu naletio automobil i nanesao ozljede. On prevežen u bolnicu, ozljeda ruke i ramena, krvarenje u glavi ... Nakon tjedan dana bolničkog lječenja umro od embolije pluća. Pitanje: da li ima pravo na oštetu od osiguravajućeg društva (vozača) i kako povezuju posljedicu nesreće sa smrti. Naravno, napravljena obdukcija.
 6. Kako neće !. Pa GLogoški sada više ne mora prodavati svoj auto koji dobije - već to za njega radi država, odmah mu isplati novce za auto uvećane za sva davanja i porez, a Klemm sada ima prioritet kod dobivanja koncesija na obali. Niste valjda mislili da su išli pisati zakon za sve branitelje !!!!
 7. Isto ti je na 4 ili 8 sati. Ukupno ti je smanjenje 4/5 trenutne mirovine. Naravno dužan si od "novog" dohotka platiti mirovinsko i zdravstveno. Kada prestaneš sa radom ono što si uplaćivao ti se neobračunava ni na koji način. Ja već imam svoju firmu, tj. JDO, par godina i srećom da se može još nešto i zaraditi.
 8. Može, ali nakon 55. godine navršene starosti u iznosi od 80%. (I mora imati bar 15 godina staža).
 9. Dragi kolege branitelji, kao što sam i neki dan pisao, sve vam odgovara - ali ako vam napišu riječ "profesinalna" onda ste u banani. To je drugi izraz za povlaštena i na mirovinskom uz svoj svoj broj (jer se vodite pod brojevima) dobijete šifru koja znači da "povlaštena". Nakon toga što god pokušavali sa mirovinom bude se jako ozojili i bojim se da nećete uspjeti - možda će neki i uspjeti. Inače, ako vam u rješenju za mirovinu odmah u prvom odlomku stoji da ostvarujete pravo na mirovinu (onda nabroje mnogo poziva na N.N.) i u nastavku ne stoji "sa pravom na starosnu mirovinu" bolje je os
 10. Pazi da to pročita onaj sa mirovinom od preko 20000 kuna - još te bude tužio!!
 11. Pa upravo to i pišu branitelji kao što si ti, a i ja sam u toj populaciji, što svaki zakon ide na ruku onima iznad 5 i više tisuća kuna. Zapravo, prava se povećavaju što je mirovina veća. Istina, ima invalida i žao mi je što su ranjeni, ali mislima da mirovina viša od 1000 eura je za današnja prilike vrlo solidna i da se ne trebaju stalno žaliti. Jer oni ispod 4000 kuna su uglavnom nakon 1999. godine (koji su dobili bar otpremnine), odnosno oni nakon 2010. godine (bez otpremnine, odnosno otpremnina oko 9800 kuna). Moj je profil jedno vrijeme bio hakiran i nisu svi komentari moji. !!!!
 12. Izgleda da je jasno tko je pisao ovaj prijedlog. Od dvojice jako istaknutih članova prosvjednog skupa u "šatoru", jedan je predložio da auto koji može koristiti određena skupina stradalnika ne moraju dobiti ali im svakako treba pripasti novac za planirani auto, zajedno sa planiranim troškovima trošarine i poreza (još su zaboravili napisati da im platimo i amortizaciju za narednih 7 godina, kao i planirani goriva, te zamjenu ulja i filtera zraka i goriva), te drugi je predložio na se ima prioritet na davanje koncesija, jer se počeo baviti i iznajmljivanjem plaža (vjerojatno misli da mu treba i
 13. Eh, da - evo i ja stalno komentiram sa korisnikom prof oko nekih članaka koje je svatko doživio na svoj način. Imaš zakon, ali je problem ne kako ćemo tumačiti mi - nego onaj koji je u kancelariji ili na šalteru gdje si došao po određeni dokumenat ili ostvariti neko od možebitnih prava. NAPRIJED NAŠI, NAPRIJED NAŠI.!!!
 14. Da, takvu otpremninu je mogao dobiti samo netko od bojnika naviše (stožerni časnici). Do čina bojnika (ne znam po mornarički) su bile puno manje mirovine, i mislim da su čak bile i podložne porezu. Oni koji su bili u civilnoj službe su mogli uzeti otpremninu ali bez prava na mirovinu. Nisam pravnik, pišem iz onoga kroz što sam prolazio. Istina, zakoni se mijenjaju i osobno ih ne pratim od dana umirovljenja (2012. godine - na današnji dan !!!) Rijetko se može naći i dvoje umirovljenika sa istom mirovinom a kamoli u brdu zakona , dopuna, i njihovih izmjena. Ispričavam se svima ako sam neš
×
×
 • Napravi novi...