Jump to content

Ivana Grgic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imam nekoliko pitanja oko pokretanja stečaja. U rujnu 2011. sam dobila otkaz kao tehnološki višak, s tim da mi nisu isplaćene 4 zadnje plaće. D.. u kojem sam radila je od lipnja 2011. u blokadi, s tim da su u veljači 2011. otvorili novu firmu kojoj su navodno prodali strojeve koji su bili u vlasništvu prve firme. Prva firma ima u vlasništvu i nekretninu, ali mislim da je to pod hipotekom. Kako nisam imala niti platne liste, pokrenula sam radni spor , presuda u moju korist, na koju se tuženik žalio. Županijski sud je potvrdio prvostupanjsku odluku sad u lipnju 2013. E sad, moja odvjetnica nije ni bila na zadnjem ročištu, jer je otišla na porodiljni. Poslala mi je presudu Županijskog na mail, a na moj mail gdje mogu preuzeti orginal presudu i ko joj je zamjenik ne odgovara. Mobitel joj je stalno isključen. Ovrhu nad računom ne mogu pokrenut, jer na računu para nema već 2 god., a za ovrhu nad pokretninama nemam novaca za sudskog izvršitelja i sve ostalo, s tim da to ionako nema smisla kad sve pokretnine koje su u prostoru firme su prodane drugoj firmi od istih vlasnika. Što se stečaja tiče, jel meni za pokretanje postupka treba orginal presuda suda, ili mogu isprintat ovo s maila? Ako mi treba orginal, jel to mogu na sudu osobno tražit? I koja je prednost da eventualna nova odvjetnica pokrene stečaj, a ne ja sama? Jer imam ponudu jedne odvj. da ona pokrene stečaj, al za to me traži 1000 kn kojih ja nemam. Hvala unaprijed na odgovorima!
  2. Pozdrav, može li mi netko reći koliko službeno košta zastupanje odvjetnika u parnici zbog neisplate plaća? Znači, punomoć, tužba i zastupanje na ročištima? Bila sam kod 2 odvjetnika i svaki kaže drugačije. I jel plaćam posebno nakon svakog ročišta ili kad dobijem presudu? I da, rekli su mi da se tužba piše u bruttu, ali meni su doprinosi redovito plaćana. Jel onda to ok tako ili da inzitriram da stave netto iznose? Isto tako, ako odvjetnik bude u nemogućnosti doći na neko od ročišta, jel njegovu zamjenu plaćam unaprijed, poslije ročišta ili isto kad dobijem presudu? I negdje sam pročitala da se u radnim sporovima odvjetnika plaća max. 2000 kn, al to sad ne mogu naći, pa me isto zanima jel to vrijedi. Niš ne znam, molim pomoć. :tuzan:
  3. Pozdrav, može li mi netko reći koliko službeno košta zastupanje odvjetnika u parnici zbog neisplate plaća? Znači, punomoć, tužba i zastupanje na ročištima? Bila sam kod 2 odvjetnika i svaki kaže drugačije. I jel plaćam posebno nakon svakog ročišta ili kad dobijem presudu? I da, rekli su mi da se tužba piše u bruttu, ali meni su doprinosi redovito plaćana. Jel onda to ok tako ili da inzitriram da stave netto iznose? Isto tako, ako odvjetnik bude u nemogućnosti doći na neko od ročišta, jel njegovu zamjenu plaćam unaprijed, poslije ročišta ili isto kad dobijem presudu? I negdje sam pročitala da se u radnim sporovima odvjetnika plaća max. 2000 kn, al to sad ne mogu naći, pa me isto zanima jel to vrijedi. Niš ne znam, molim pomoć. :tuzan:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija