Jump to content

prime.4lpha

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem se na odgovorima. Da, mislio sam na promjenu obveznika plaćamja računa.
  2. Još jedno dodatno pitanje. Vidim da po raznim primjerima predugovora stoji da kupac može zabilježiti pravo zaloga radi osiguranja potraživanja nad nekretninom u gruntovnici na temelju ovjerenog predugovora. Jel to istina?
  3. Poštovani, kupujem nekretninu koja je u vlasništvu supružnika (svaki s udjelom 1/2), te bi također supruga i ja upisali vlasništvo nad nekretninom (svaki s udjelom 1/2). Kad se sklapaju predugovor i ugovor, logično mi je da svaki suvlasnik mora biti naveden i potpisan na ugovoru, što znači da nekretnina ima 2 prodavača i 2 kupca. Da li se u ugovorima navodi vlasnički udio svakog pojedinog prodavača/kupca? Kad se plaća porez na kupljenu nekretninu, isplaćuje li svaki suvlasnik/kupac svoj dio poreza ili može jedan suvlasnik/kupac platiti cjelokupni iznos bez pravnih zavrzlama da se drugog suvlasnika/kupca tereti da nije platio porez? Je li potrebno da svaki od suvlasnika/kupaca/prodavatelja bude prisutan na ovjeravanju potpisa kod javnog bilježnika ili je dovoljno da bude sa svake strane jedan? Je li potrebno da oba suvlasnika/kupca budu prisutni kod upisa u gruntovnicu ili su dovoljni ovjereni ugovori i jedan suvlasnik/kupac? Na kraju, je li potrebno da oba suvlasnika/kupca budu prisutni prilikom potpisivanja papira za preseljenje priključaka? Tražio sam malo po netu, ali nema puno primjera ovakvih scenarija, pa me zanima što me čeka u bližoj budućnosti. Unaprijed hvala na odgovorima.
  4. To sam napravio i prvi put kad sam dobio od suda tužbu, ali iz nekog razloga to ili nisu uvažili ili ne znam što se tu dogodilo (i traže me sad 100kn za taj pisani prigovor). Zato me sad i pozivaju na to prvo ročište. Ako ne odem na to ročište imam osjećaj da će me opet kroz par mjeseci davit s nečim, a i samim time da ne odem znači kao da sam priznao krivnju, a to mi se ne sviđa.
  5. Poštovanje, pred jedno 2 godine uhvatili su me u vlaku bez "valjane" karte. Kažem pod navodnicima jer sam kartu imao, ali sam htio produžit još jednu stanicu i nadoplatit kod konduktera, no prije njega došla je kontrola i naplatila mi kaznu i produženje karte (kazna 311,20kn, a karta dodatnih 11kn). Na kazni je pisalo da se mora platit u roku 15 dana ili će se naplatiti preko suda uključujući troškove. Ja sam originalno poslao žalbu na Općinski sud nadležan za žalbe jer sam se htio žaliti na tu apsurdnu kaznu gdje mi nisu dali nadoplatu već naplatili odmah kaznu, nakon čega mi je sa suda došlo da se još ne vodi nikakav postupak protiv mene i ne mogu tu ništa. Onda sam odlučio platiti kaznu i nemati više s njima posla, pa sam kaznu i platio internet bankingom nakon jedno 20-30 dana od dana primanja kazne. Nakon jedno 8 mjeseci su oni izgleda otvorili tužbu protiv mene zbog neplaćene kazne, koju je sud ovjerio 23.9 valjda iste godine. To je do mene došlo u 4. mjesecu ove godine. Ja sam na to odmah napisao žalbu sudu i priložio isprintani obrazac od banke kojim potvrđujem da sam kaznu platio i zahtjevao da mi to skinu s vrata i oslobode troškova suda koje su tražili jer nisam kriv što oni ne znaju regulirati svoje troškove. Sad mi došao poziv na prvo ročište gdje moram opet prezentirati iste dokaze da sam kaznu platio i da moram platit 100kn u roku 8 dana za pisani prigovor koji sam napravio prije. Što da ja radim ovdje? Apsurdno je da se zbog već plaćene kazne i uredno obavljenih dužnosti ja moram povlačit po sudovima jer netko u HŽ-u ne zna provjeriti svoje transakcije, a dodatno sud ili HŽ nisu prihvatili moj dokaz o plaćanju kazne. I dodatno ovih 100kn što moram platit, ja moram platit sad i dal mogu to na ročištu tražit da mi se vrati jer sam prigovor morao pisat zbog njih. Molim Vas za savjet. Hvala najljepša.
  6. Poštovanje, Ovaj mjesec mi je isplaćena plaća skupa s naknadom za 21 dan neiskorištenog godišnjeg odmora sve u komadu. I obzirom da to sve skupa prelazi onu poreznu osnovicu od 8800kn, ja sam na to sve platio 3 poreza na dohodak (stopa 12%, stopa 25% i stopa 40%) što meni nije normalno i logično. Obzirom da naknada za neiskorišteni godišnji nije plaća već je zaseban faktor, ne bi li se trebala i zasebno oporezivat, tako da ga ne može zakačit tih 40% porezne stope obzirom da to NIJE plaća? Jesam li u pravu i jel mogu dobit taj porez natrag, jer se radi o čistom bezobrazluku? Hvala unaprijed.
  7. Poštovanje, nedavno sam dobio poslovno uvjetovani otkaz i sad sam malo u nedoumici. Naime, u tom otkaznom papiru stoji da mi radni odnos prestaje nakon isteka otkaznog roka od 30 dana od 1.8.2012. Obzirom da sam ja u tvrtki radio of 5.9.2011. nemam pravo na otpremninu, no imam još 21 dan neiskorištenog godišnjeg odmora. Obzirom da se ja baš i ne razumijem u te pravne stvari jer mi je ovo prvi posao potpisao sam taj otkaz, da bih kasnije bio upućen u njegovu neispravnost. Dakle, obzirom da imam još neiskorištenog godišnjeg, bilo je dogovoreno da ja taj godišnji iskoristim od 2.8. do 31.8. ali po otkaznom papiru meni stoji da od 1.8. meni teče otkazni rok, što bi značilo da ja u otkaznom roku koristim svoj godišnji i praktički bivam lišen jedne dodatne plaće (kako stvari stoje, trebao bih dobiti plaću za ovaj mjesec, za sljedeći kao otkazni rok i još plaćeni godišnji što je isto još mjesec dana). No u otkaznom papiru nema nikakvih informacija o neiskorištenom godišnjem i ne čini mi se valjan, jer bivam lišen toga. Jesam li u pravu? Hvala na odgovoru
  8. Pozdrav. Zanima me je li moguće upisati vlasništvo nad automobilom na dvoje ljudi (jednako punopravno vlasništvo)? I kako bi to funkcioniralo? Stvar je sljedeća. Moja djevojka i njena familija imaju socijalni status no njoj treba auto kojeg ne može imati, bez da izgube taj status (koji im isto treba iz očitih razloga). Mene zanima jel bi bilo moguće upisati dvojno vlasništvo nad automobilom (moja cura i ja) bez da ona na taj način izgubi socijalni status svoje familije, a svejedno ima pristup automobilu i drži pravo na njega? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija