Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  12608
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  177

Matrix je zadnji put osvojio dan svibanj 9

Matrix objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Matrix

 • Status
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

11154 pregleda profila
 1. Prema stavu Županijskog suda u Rijeci Gž 1283/01 od 20.6.2001. godine, u slučaju kada zakonski nasljednik ospori pravovaljanost oporuke ostavitelja ne navodeći niti jednu činjenicu, odnosno razloge, samim time što je osporio oporuku to ne znači da postoje pretpostavke za prekid postupka i upućivanje na parnicu.
 2. U opisanoj situaciji, ne. Ako se radi o bračnoj stečevini, otac u startu izdvaja polovinu, a druga polovina se dijeli na vas troje. Isto kao i prethodno Morali bi tužbom potraživati dio koji otpada na brata i vas u odnosu na majčin dio bračne stečevine. Suvlasnički dio izražen matematičkim razlomkom koji u pogledu apartmana, odnosno kuće, nije fizički određen,dakle treći dio od majčinog dijela.
 3. Izvršavati obveze koje ste preuzeli ugovorom.
 4. Mišljenja sam da se radi o sadašnjoj vrijednosti a prema stanju nekretnine u trenutku štetne radnje. Jel u smislu pobijanja ugovora kao ništavog pravnog posla ili naknade štete. Nije nastupila zastara
 5. Ostavinski postupak nije i ne može biti put ka uređenju imovinsko pravnih odnosa u kojemu bi se prometovalo imovinom koja ne čini ostavinu, dakle, sunasljednici u ostavinskom postupku mogu u pogledu ostavine proizvesti učinke na način da se odreknu nasljedstva ili svoj nasljedni dio ustupe u korist sunasljednika ili pak sklope nasljednički sporazum glede raspodjele ostavine.
 6. Minimalna, no što ako se i takva udaljenost kosi sa konkretnim slučajem
 7. Do ovrhe će najvjerojatnije prethoditi utuženje radi ishođenja presude kao ovršne isprave, a to znači da bi troškovi parničnog i ovršnog postupka daleko nadmašili glavnicu potraživanja sa kamatama.
 8. U sporazumu sa vlasnikom susjedne parcele možete graditi uz udaljenost koju dovovorite. Vlasnikovo je pravo da na svojoj nekretnini uspostavi stvarnu služnost u korist poslužne nekretnine. Dakle, radilo bi se o parcelaciji, odnosno cijepanju k. č., što vam ovdje niko ne može sa sigurnošću odgovoriti da li bi takav postupak bio dopušten.
 9. Rizik, kao što vam je već napisano.
 10. Na koji način ste riješili citirano, što ste točno sklopili kod javnog bilježnika. Opet slićno pitanje, na koji način poništava Kupoprodajni ugovor kojim je stećen konkretni poslovni prostor, a nakon čega su usljedile gore navedene zavrzlame?
 11. Teoretski postoji mogućnost upisa na način da nasljednici umrlog primatelja uzdržavanja zahtijevaju upis u korist davatelja uzdržavanja kao stjecatelja nekretnine, ovo iz razloga odredaba čl. 103 st. 1 Zakona o zemljišnim knjigama i općepoznate pravne činjenice da prava i obveze umrle osobe prelazi na njegove nasljednike.
 12. U konkretnom slučaju vaša majka je preminula nakon smrti vaše bake, te je trenutkom smrti bake vaša majka stekla nasljedno pravo pa tako i pravo zahtijevati nužni dio u slučaju povrijede takvog prava besteretnim raspolaganjima (darovanje ili oporuka). Međutim, vaša pokojna majka nije dočekala situaciju kad bi mogla zahtijevati nužni dio, to iz razloga činjenice smrti u kojem trenutku sva njena prava prelaze na vas, pa tako i pravo da u ostavinskom postupku istićete prigovor radi povrijede prava na nužni dio nasljedstva.
 13. Ukoliko dotićna dokaže izvanbračnu zajednicu a umrli nema žive roditelje, nasljeđuje svu njegovu imovinu.
 14. Kao da je suvlasnički dio samostalna stvar, dakle sve što vrijedi za samostalnu stvar vrijedi i za suvlasnički dio. Ukoliko niste nasljednik umrlog vlasnika opterećenog suvlasničkog dijela, ne. Sve ok, međutim u konkretnom slučaju se radi o založnom pravu. Zbog čega mislite da ne može Djeluje na način da se dug može naplatiti iz opterećene nekretnine i nakon zastare potraživanja.
×
×
 • Napravi novi...