Jump to content

sdoslic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovorna obveza istekla posljednjeg dana u mjesecu, sredinom kojega je usluga onemogućena. Bez drugih obveza, poput kupnje mob. uređaja i sl.
  2. Poštovani! Ako mi netko može pomoći svojim mišljenjem, ili savjetom temeljem osobnog iskustva u slijedećem: Kada telekom operater privremeno isključi pružanje usluga korisniku zbog neplaćenih računa, ima li zakonske osnove potraživati od njega puni mjesečni iznos za mjesec u kojem mu uslugu nije pružao? Odnosno, treba li mjesečni račun umanjiti za period uskraćenih usluga? Puno hvala!
  3. Molim savjet! - 20. travnja o.g. platio sam HEP-Elektri dugovanje po opomeni pred ovrhu koju su mi poslali sredinom ožujka o.g. - 08. svibnja (prošli tjedan) u kasliću pronalazim Obavijest j.b. pisanu 09.04.2021. (poslana običnom poštom, bez datuma prijema na poštu), a kojom me isti obavještava da ukoliko u roku od 15 dana od dana pisanja Obavijesti ne podmirim dugovanje, donijet će rješenje o ovrsi temeljem prijedloga rješenja (priložen je uz Obavijesti). Prijedlog za ovrhu je kao punomoćnik HEP-a podnio njihov odvjetnik. - Zovem info-telefon HEP-ove službe za reklamaciju i dobivam informaciju da je dugovanje podmireno (radi se o šestotinjak kuna), ali me instruiraju da se ipak obratim njihovom odvjetniku, tj. punomoćniku. - U odvjetničkom uredu dobivam informaciju da sam još dužan podmiriti i trošak pisanja Prijedloga za ovrhu upućenu javnom bilježniku i to direktno na njegov žiro-račun (ukupni iznos 225 kn). Pitanje glasi: - Da li je taj trošak osnovan i po kom osnovu, obzirom da javni bilježnik nije niti donio rješenje o ovrsi jer je dugovanje podmireno 4 dana prije isteka roka koji je u Obavijesti naznačio? Najsrdačnije zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija