Jump to content

banana123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je banana123 objavio

  1. Poštovani! Prije 2 mj. sam poslodavcu poslala zahtjev za isplatu regresa međutim do danas nema nikakvog odgovora iz uprave. Što napraviti u tom slučaju ako ne žele pismeno odgovoriti na moj zahtjev? Da podsjetim, radi se o tome da su svi zaposleni osim pripravnici dobili regres. Molim vas ako može netko odgovoriti.
  2. Imam rješenje, imam i zahtjev sastavljen sa napisanim zakonski odredjenim rokom odgovora moram ga još samo poslati. Za zastaru isto znam jedino ne znam što u slučaju negativnog odgovora? Jel onda pišem neku žalbu il da prijavim slučaj inspektoratu? Nisam jedini pripravnik u toj ustanovi kojoj nije isplačeno ima nas još koji ćemo slati zahtjeve a ima i onih koji su se pomirili s tim da neće dobiti..
  3. Zanima me da li kao pripravnik u zdravstvu imam pravo na isplatu regresa? Bila sam zaposlena u državnoj ustanovi a pripravnički staž financirao HZZO. Radila sam godinu dana i u zadnjem mjesecu pripravničkog staža dobila pravo korištenja godišnjeg odmora kojeg sam iskoristila u cjelosti. Očekivala sam regres uz godišnji odmor kojeg nisam dobila. Na upit zašto mi nije uplaćen dobijem 2 različita odgovora iz uprave ustanove u kojoj sam bila zaposlena. Jedan odgovor je bio da to nije običaj da se pripravnicima isplačuje regres a drugi da se nema novaca. Napomenula bih da su svi ostali zaposlenici ustanove u kojoj sam radila dobili regres. Prema kolektivnom ugovoru zdravstvenih djelatnika svi radnici imaju pravo na isplatu regresa ako koriste godišnji odmor a u ugovoru o radu koji sam sklopila sa tom ustanovom nigdje se ne spominje da nemam ta prava. Ako je to državna ustanova da li pojedinac zaposlen u upravi ima pravo odlučiti da pripravnici nemaju pravo na nešto što im po kolektivnom ugovoru pripada? Što da napravim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija