Jump to content

Athlon

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Athlon objavio

  1. Što poduzeti ako od te male nužde svakog dana nekoliko puta u javnom prolazu ciljano, namjerno od strane vlasnika koji izvodi tog psa, budu neugodni mirisi na mom balkonu, ulazu u kuću. Vlasnik te površine je grad. Mislim da imam pravo na život bez tuđeg smrada u svom dvorištu i svojoj kući. Koji je lijek za to? Jer ja ga moram i hoću pronaći. To znači u Hrvatskoj nikad.
  2. Poštovani, je li postoji točan čl. zakona, jer u HR nitko za ništa nije nadležan. Pozdrav i hvala.
  3. Dobar dan, Ne znam pod što spada ovaj problem, odlučila sam se ovdje pitati. Radi se o tome da određena osoba svakodnevno vodi svog psa da vrši nuždu u javni prolaz koji se nalazi između naših kuća. Prolaz je širine oko 2m i spaja dvije ulice. Udaljenost mog balkona i prozora je doslovno pola metra od prolaza. Ta šporkica i smrad su odmah pored mojih dvorišnih vrata i imamo problem ne samo estetski gledajući to, nego i problem smrada i nehigijene. Osoba to radi ciljano i namjerno. Moje pitanje glasi smije li se izvoditi psa na javni prolaz između dviju kuća da vrši nuždu i kome se sve mogu obratiti. Radi se o gradu Zadru. Hvala i pozdrav.
  4. Od srca Vam zahvaljujem na odgovorima.
  5. Hvala. Poštovani, kako biste komentirali izjavu kom.redara iz Zadra: "Ljudi često ne znaju koga bi zvali pa zovu nas, ali mi možemo odreagirati samo tamo gdje smo nadležni. Ono gdje nismo nadležni je privatno vlasništvo. Na žalost mi ne možemo doći kod nečijeg susjeda i pokositi mu travu ili mu narediti da on to sam napravi u svom dvorištu jer smeta susjedima." Meni je zakon apsolutno jasan, i po tom zakonu imaju ovlasti, pa Vas stoga molim za komentar. Hvala.
  6. Poštovani, zanima me je li komunalni redar može narediti vlasnicima privatne kuće da urede svoju okućnicu. Radi se o iznimnoj neurednosti, a radi se o gradu Zadru. Okućnica je neograđena i sve je vidljivo s javne površine. Ako je odgovor pozitivan, molim vas na koji točno zakon da se pozovem. Pozdrav.
  7. Pozdrav, nisam siguran jesam li baš pogodio podforum, ali ako netko zna, molim Vas da odgovorite. Zanima me hoće li biti problem kod prijave u vojsku ako osoba ima problema s vidom na boje? Da budem precizan, ne radi se o totalnom daltonizmu, već se radi o neraspoznavanju određenih nijansi crvene i zelene boje (zbog toga se javljaju problemi pri čitanju Ishihara brojeva). Osim toga, zanima me je li taj problem može utjecati na dobivanje civilne dozvole za nabavku oružja (naravno, nakon položenog lovačkog ispita)?
  8. Pozdrav, možda je malo čudno pitanje, ali me zanima je li policija može pokrenuti istragu ili bolje reći može li osoba dobiti prekršajnu prijavu ako na YouTube uploada video na kojem je jasno vidljivo kršenje zakona, ali se glavni "akter" ne vidi? Konkretno, radi se o vožnji motorom po lokalnim cestama, vožnja je snimana kamerom montiranom na motor cijelo vrijeme. Kamera je okrenuta prema cesti i vidi se brzinomjer. Stvar je u tome što je vožnja kroz naseljena mjesta bila viša od dopuštene, a o otvorenoj cesti ne treba ni pričati.
  9. Dobar dan! Imam dijagnosticiran blaži oblik bronhijalne astme, a namjeravam upisati fakultet pomorskog strojarstva ili nautiku. Ja zapravo i nemam problema s disanjem, kao dijete sam doslovno 2 puta koristio Ventolin, ali je li mi sama ta dijagnoza može stvarati probleme pri upisu? Ako netko ima link sa zdravstvenim kriterijima, bilo bi dobro da mi ga dadete.
  10. Zanima me je li za natkrivanje vanjskih stepenica, ulaz u kuću, potrebna građevinska ili neka druga dozvola? Radovi su u tijeku pa Vas molim što prije odgovor!Pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija