Jump to content

Concept

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prije 10 mjeseci sam otišao na zahvat presađivanja kose u Bosnu i pružena usluga nije bila u skladu s očekivanom kvalitetom. Nakon niza bezuspješnih apela prema pružatelju usluga i ignoriranja s njihove strane, ostavio sam negativnu recenziju na internetu koja je nakon objave bila pogledana više tisuća puta. Nastavno na to, pružatelj usluge je vrlo brzo stupio u kontakt samnom te ponudio "popravak" koji sam ja zbog narušenog povjerenja odbio, te sam rekao da za mene jedino što "igra" je financijska kompenzacija jer ću popravak napraviti drugdje. Na kraju je pružatelj usluge prihvatio uz uvjet da potpišem dokument u kojem se obvezujem da ću recenziju ukloniti i neću poduzimati bilo kakve pravne radnje niti ostavljati negativne recenzije u budućnosti. Poslali su mi dokument u privitku. IZJAVA.docx Ja sam im u odgovoru (koji u ovom trenutku nisam još poslao) tražio da izjava bude na memorandumu firme, kao i da bude potpisana obostrano (s moje strane i sa strane odgovorne osobe) te da se navede iznos kompenzacije. Odgovor također u privitku odgovor_na_izjavu.docx Zanimaju me koji su pravni rizici potpisivanja takvog dokumenta? Dal je nešto u mom odgovoru s čime bi se mogao dovesti u bilo kakav pravni rizik? Hvala unaprijed svima na savjetima i odgovorima.
  2. pozdrav, Zna li netko kome se obratiti za više informacija oko paperless poslovanja u Hrvatskoj? Kao d.o.o. koji posluje u Hrvatskoij željeli bi službenu dokumentaciju u papirnatom obliku zamijeniti dokumentacijom u digitalnom obliku i da se svi potpisi i arhiviranja odvijaju digitalno. Već koristimo, no ne u potpunosti jer nismo sigurni oko zakonske regulative, docuware i docusign alate i pokazalo se vrlo praktično. Šta trenutni zakon propisuje? Kome se obratiti po pitanju toga? admin: ako je objava u krivoj sekciji slobodno prebacite Unaprijed hvala!
  3. Pozdrav, prije otprilike mjesec dana podnio sam zahtjev za izdavanje radne dozvole za sezonskog radnika iz Srbije za rad u ugostiteljstvu. Dozvola još nije izdana niti je zahtjev odbijen. Na upit područnom uredu gdje sam podnio zahtjev rečeno je da je u postupku ali da se odužilo zbog provjere radnika. Radnik je dostavio potvrdu o ne kažnjavanju iz matične države. Zanima me u kojem zakonskom roku zahtjev mora biti procesuiran (odobren ili odbijen). Koje su mi zakonske mogućnosti da se postupak ubrza? Svaki dodatni savjet je dobro došao. Unaprijed hvala!
  4. Dakle pokrećemo internet trgovinu sa odjećom koja će poslovati na području RH. Zanima nas kako sastaviti (prema kojem zakonu / zakonima) uvjete korištenja (uvjete poslovanje) kako bi zaštitili poslovanje. Dali takav dokument može sastaviti odvjetnik i koliko bi takva usluga mogla koštati? Dali uvjeti korištenja podlježu copyright-u, tj dali je dozvoljeno kopirati uvjete korištenja sa sličnih stranica i prilagoditi svojim potrebama, budući da su prema onome što smo uspjeli primjetiti uvjeti korištenja na većini internet trgovina napisani po istoj šabloni. Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija