Jump to content

rkahler

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rkahler objavio

  1. Sa pozivom nisam dobio optužni prijedlog, iako je ovo prvi poziv, a u zaglavlju me se tereti za kršenje točke zakona koja ne postoji. Stoga mi to ostavlja dojam šlamperaja lokalnog suda. Pa ponavljam pitanje : da li prekršajni nalog može pravno biti važeći ako se temelji na poništenom rješenju ?
  2. Veterinarski inspektor je 14.8.2015. napisao rješenje gdje me tereti za neadekvatno držanje mačaka. Ministarstvo poljoprivrede je to rješenje poništilo 29.9.2015. temeljem mog prigovora. No veterinarski inspektor 23.6.2016. piše prekršajni nalog temeljen na tom poništenom rješenju. Ponovno sam napisao prigovor i tražio da se prekršajni nalog ukine. Danas sam dobio poziv sa prekršajnog suda za glavnu raspravu. Da li je taj prekršajni nalog i dalje važeći ?
  3. Tijekom godina smo udomili 20-ak mačaka, da bi nas susjedi sada prijavili za neadekvatno držanje istih. 1. U zakonu o zaštiti životinja i pripadajućim zakonima i pravilnicima nigdje nisu definirani uvjeti držanja mačaka, postoje samo opće smjernice. Da bi nam mogao nametnuti ograničenja, veterinarski inspektor nas je proglasio uzgajivaćima, jer tada može primjeniti Pravilnik o uzgajanju kućnih ljubimaca namjenjenima prodaji. Dostavili smo mu potvrde od veterinara da su nam sve mačke sterilizirane i objasnili mu da samo udomljujemo mačke, no on je uporan. Da li nas ima pravo klasificirati kao uzgajivače samo zato jer "nas mora negdje strpati" ( njegove riječi ) ? 2. Došao je kod nas i uz razgovor napisao izvješće, bez ikakvog spominjanja kazni. Nakon nekoliko dana, dobili smo rješenje u kojem se spominje da smo dužni podići ogradu, opet bez spominjanja kazni. Poslali smo žalbu u Ministarstvo, komisija za žalbe i kopiju poslali inspektoru. Kada ju je dobio, odmah idući dan napisao je optužni prijedlog za prekršajni sud. Da li može naknadno napisati optužni prijedlog, kada ga ranije nije spomenuo ? 3. Po njemu, mi trebamo ograditi naše dvorište, tako da naše mačke ne mogu izlaziti iz njega. Da li na sudu možemo spomenuti diskriminaciju naših mačaka u odnosu na ostale susjede ? Jer po njemu, svi vlasnici domaćih mačaka moraju ograditi svoja dvorišta. 4. Ako napravimo ogradu, nekim mačkama direktno nanosimo bol i patnju, čime kršimo Zakon o zaštiti životinja. Kako se na to gleda pravno ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija