Jump to content

dreamer88

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dreamer88 objavio

  1. Da li netko zna hoće li se raspisati natječaj za sudske i državnoodvjetničke vježbenike u 2014 godini....... ili će se zbog krize to i ove godine odgoditi, kao i prethodne 2 godine?
  2. ......Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji je po meni vrlo problematičan... Zakon sadrži vrlo široku definiciju Nasilja u obitelji koja obuhvaća sve i svašta, pa tako i psovanje, verbalni napad itd. Sudska praksa prekršajnih sudova u primjeni zakona je još preoblematičnija. Postavlja se pitanje da li je svaki verbalni sukob, svađa, svađa sa psovkama...nasilje u obitelji?.....jer po tome bi 90% građana hrvatske bili nasilnici u obitelji. Zakon sadrži definiciju Nasilja u obitelji, ali ne sadrži defniciju Nasilja.....tako zakon kaže : "Nasilje u obitelji je svaki oblik tjelesnog, psihičkog, spolnog ili ekonomskog nasilja, a osobito:...." ....dakle ključni element zakonske definicije nasilja u obitelji jest definicija nasilja....koju zakon ne daje....prema tome mislim da bi nasilje u praksi trebalo definirati onako kako se općenito definira, odnosno shvaća. Evo jedne od definicija: Nasilje (dolazi od "sila"), označava odnos između dviju strana u kome jedna strana uporabom ili samom prijetnjom uporabe sile utječe na drugu stranu. Nasilje je svjesna okrutnost usmjerena prema drugima s ciljem stjecanja moći pomoću nanošenja psihičke i/ili fizičke boli. Ja bih dodao da je osnovni element nasilja...da jedna osoba, nasilnik, ima moć (psihičku, fizičku) kojom hoće nametnuti svoju volju žrtvi (koja tu moć nema)....dakle stvar je u odnosu moći i nemoći...i želje da se putem moći nametne volja moćnika nad žrtvom. U tom smislu mislim da bi prekršajni sudovi trebali biti vrlo oprezni u tome što će podvesti pod zakonsku defniciju nasilja u obitelji....odnosno smatram da nebi trebali svaki sukob, svađu, međusobno psovanje, međusobno šamaranje, podvesti pod defniciju Nasilja u obitelji.....već bi u konkretnom slučaju trebali ispitati dali su sudionici sukoba jednako moćni pa su oboje podjednako konzumirali tu moć.... po meni se uopće tu nebi radilo o nasilju o obitelji, nego o svađi.....ili je ipak u tom odnosu netko moćniji i htio je nemetnuti svoju volju žrtvi...čime bi došla u primjenu definicija nasilja u obitelji...... Šta kolege mislite o tome?
  3. Dali netko zna hoće li se raspisati natječaj za sudske i državnoodvjetničke vježbenike u 2013 godini....... ili će se zbog krize to i ove godine odgoditi? ...ja sam čuo nekakvu glasinu da će natječaj biti raspisan u 2 mj., ali to je neprovjerena informacija..... ...valjda bi trebalo nazvati ministarstvo i pitati malo...
  4. Ja sam neki dan zvao ministarstvo pravosuđa te sam ih to pitao....jedna službenica mi je rekla da oni nemaju takvu informaciju prije nego što izađe natječaj i savjetovala mi je da pratim stranice ministarstva i narodne novine....druga službenica na koju su me prespojili mi je rekla kako ona ima informaciju da ove godine najvjerovatnije NEĆE biti natječaja za sudske i državnoodvjetničke vježbenike, a da ga sigurno neće biti u 9. mjesecu....bio sam razočaran pa sam odlučio nakon par dana ponovno nazvati ministarstvo da potvrdim tu informaciju i javila mi se službenica koja mi je rekla da probam nazvati za mjesec i pol nakon ljeta...jer da će tada navodno imati više infomacija pa je moguće i da se do tada donese odluka da će ipak biti natječaj ove godine............eto to su sve informacije koje sam dobio nazvavši ministarstvo pravosuđa....tako da više neznam dal će biti natječaja ove godine ili ne.....mislim da ni oni sami neznaju.........Molim da ukoliko imate više informacija o tome dali će se ove godine održati natječaj, podijelite to sa nama tu na forumu....Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija