Jump to content

Cipiripi

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim Vas za pomoć... Zaposlena sam na ugovor na određeno vrijeme na jednoj visokoškolskoj instituciji i za vrijeme trajanja ugovora imam obavezu doktorirati. Za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta rok za doktorat miruje odnosno produžuje se za ono vrijeme koliko je trajao porodiljni dopust. Ono što me zanima jest na koji bi se način produljio rok kada bih 6 mjeseci rodiljnog dopusta koristila u cijelosti, odnosno bila doma s djetetom, a idućih 6 mjeseci koristila mogućnost rada na pola radnog vremena tj. 12 mjeseci radila 4 sata dnevno. Da li bi se moj ugovor tada ukupno produžio za 18
 2. Ako netko radi na izdavanju osobnih iskaznica mislim da bi bilo u redu da poznaje propise vezane uz iste...nije baš da je riječ o ogromnoj i nesavladivoj količini podataka. Budući da sam mlada i koristim se internetom mogla sam se i sama bolje informirati ali na te šaltere dolaze i stariji ili slabije obrazovani ljudi koji traže konkretnu informaciju i tretiraju je kao valjanu. U ovom konkretnom slučaju neznanje službenice mi je prouzročilo stres, veliki trošak puta i tko zna kakav trošak moguće kazne. Ali, tko mi kriv...
 3. Hvala puno! Zakasnila sa traženjem izdavanja nove osobne jesam i to nekoliko mjeseci, jednostavno nisam vidjela...doduše, ne znam mogu li me kazniti za to što nisam na vrijeme podnijela zahtjev u trenutku kada je zahtjev već podnesen. No, umjesto da razbijamo glavu javit ću se ako dobijem plavu kuverticu Hvala na trudu!
 4. Puno hvala na brzom odgovoru! Lagano paničarim jer mi je trenutno svaka kuna užasno važna, istina je da sam bila nesmotrena ali tragikomično mi je kako su me na granici tretirali kao okorjelog kriminalca. I to na istoj granici na kojoj su par dana ranije pustili mrtvaca da prijeđe sa šeširom i naočalama. Nadam se da mi neće doći nikakva pošta ali ako dođe nadam se Vašoj pomoći.
 5. Molim Vas pomoć vezano uz neugodnu situaciju koju sam doživjela na graničnom prijelazu Vinjani Donji. Kako mi je stara osobna istekla i dala sam raditi novu u Petrinjskoj, pitala sam službenicu na šalteru mogu li s osobnom i potvrdom o vađenju nove ući u BiH. Rekla je da mogu u BiH i Sloveniju. Nakon 5 h puta dolazimo na granicu, predajem staru osobnu i karton o vađenju nove i na hrvatskoj strani mi govore da ne mogu prijeći i da su upravo uputili optužni prijedlog protiv mene zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice i zbog činjenice da novu osobnu nisam išla vaditi odmah po isteku stare.
×
×
 • Napravi novi...