Jump to content

as80vg

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, iznajmljujem stan od 3.mjeseca 2013. Ugovor smo potpisali na godinu dana i buduci da se po zakonu, ukoliko se ugovor barem mjesec dana prije isteka godine dana ne raskine, automatski produzava, nismo nista dalje poduzimali jer najmoprimka i dalje zivi u njemu i namjerava ostati. Od samo pocetka placam porez na najma putem trajnog naloga. Pirje par dana sam isla u poreznu upravu da bi mi oni rekli da su uplate redovito sjedale ali da me oni nisu zaduzili za porez nakon ovih prvih godinu dana iz razloga sto im nisam donijela novi ugovor. Ja im lijepo objasnjavam zakon i kako po zakonu do promjene ne dolazi produzenjem ugovor vec raskidom no gospoda na salteru mi veli da me razumije ali da oni imaju takav sistem tj. program i da ona tu nista ne moze. Da ja moram potpisati novi ugovor s najmoprimkom i donijeti joj jer ona treba pisani dokument tj. doslovno mi je rekla da neka napravimo provizorni ugovor koji se biti isti onaj stari samo s drugim datumima, cisto zbog porezne. Iskreno, ja se osjecam malo glupo u ovoj situaciji. Sta cu ja onda imati 2 ugovora na istu nekretninu s istom osobom? Nema mi to logike. Molim Vas nase misljenje o ovoj situaciji i sta biste vi ucinili na mojem mjestu? Hvala Vam puno unaprijed. Sanja A.
  2. Molila bih informaciju. Moj suprug je na temelju spajanja braka dobio pravo kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj. Mene zanima da li auto koji je registriran u zemlji iz koje dolazi mora preregistrirati U Hrvatskoj u nekom odredenom roku? Hvala unaprijed
  3. Hrvatska sam državljanka i prije 2 mjeseca sam se udala za crnogorskog drzavljana. Inace je porijeklom iz Srbije i takoder ima i hrvatske korjene. Buduci da planiramo zivjeti u Hrvatskoj, moze li mi netko reci koja se njegova prava, prije svega radna a zatim i sto se tice prebivanja? Te kolike sanse ima da jednog dana dobije drzavljanstvo? Koji su preduvjeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija