Jump to content

ana.123

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. I mene zanima. Jel bio spis u papirnatom obliku?
  2. A zamislite koliko bi se ustedjelo novaca kad ne bi postojao usmeni? Ne bi bilo potrebe za ispitivacima, pa tako ni za njihovim naknadama. A pismeni se moze tako napraviti da se automatski ocitavaju rezultati preko kompjutora. Samo netko treba sastaviti pitanja.
  3. Ah, stalno prebacuju te izmjene za kasnije. Cinjenica je da se 2009. zakon izmijenio zbog njih, a ne zbog nas, nakon sto je jedan od njih zavrsio na optuzenickoj klupi. I sada ONI ne mogu znati koja ce pitanja biti jer ih izvlacimo na mjestu. Ali svejedno ako zele nekoga rusiti, to mogu bez problema. Stoga je ovaj ispit na granici sa zdravom pamecu. Jedini ispravni nacin bio bi cijeli pismeni, ali sa strogom kontrolom kome prolazi kroz ruke. Mozda ga izmijene nakon slijedece afere.
  4. Ne bi se složila. Članak 10. U članku 19. stavak 2. mijenja se i glasi: »(2) O vremenu i mjestu održavanja usmenog dijela ispita kandidati će biti obaviješteni putem internetske stranice Ministarstva pravosuđa najkasnije osam dana prije dana određenog za polaganje.«. - ovo je tzv. raspored Ali zakon je iznad pravilnika. čl. 25. st.5. Zakona: Tajnik Ispitnog povjerenstva obavijestit će kandidate o ostvarenom broju bodova na pisanom dijelu ispita najkasnije dva tjedna prije usmenog ispita. - a ovo je obavijest o ostvarenom broju bodova Suma sumarum: najprije nas obavijeste da li smo prosli 2 tj. prije usmenog, pa nas rasporede koji dan ćemo polagati 8 dana prije usmenog. Dakle od kad saznamo da li smo prošli imamo najmanje 2 tjedna fore za ucenje.
  5. Ali i dalje ostaje da moraju obavijestiti o rezultatima pismenog dijela ispita 15 dana prije usmenog, zar ne? I kakvo je to stupanje na snagu četvrti dan od objave!? Odnosno treći, jer je objavljeno danas iako piše 25.3. A stupa na snagu u nedjelju 1.3. Članak 18.Zakon o sustavu državne uprave: Pravilnici, naredbe i naputci objavljuju se u »Narodnim novinama«, a stupaju na snagu najranije osmoga dana od dana objave, ako tim propisima nije iznimno određeno da zbog naročito važnih razloga stupaju na snagu danom objave. Ima li negdje obrazloženje koji je to "naročito važan razlog"?
  6. A kako uopće komisija odluči dati 4 boda umjesto 5? Koji su kriteriji za to bodovanje? Da li npr. iz GPP-a možeš znati sve a iz OBZ-a ništa i da ti je to pola, tj. 7,5 bodova, ili je to pad? Da li svako pitanje nosi određeni broj bodova? Ili se boduje sveukupno kao cjelina? Kad će više uvesti pismeni na zaokruživanje kao vani. Onda bi bilo objektivno - il si zaokružio točno il netočno. Ovaj usmeni je daleko od objektivnosti.
  7. Kolega, info koju sam vam ja dala, dostupna je svima na internetu. To bi prosječan pravnik trebao znati pronaći u trenu. http://www.vlada.hr/hr/uredi/ured_za_zakonodavstvo/novosti_i_dogadanja/vlada_republike_hrvatska_donijela_godisnji_plan_normativnih_aktivnosti_za_2014 a insajderske info nemam.
  8. Trebali smo ponijeti Kazneni zakon i prvi dan! Članak 254. KZ-a Zlouporaba u postupku javne nabave (1) Tko u postupku javne nabave stavi ponudu utemeljenu na zabranjenom dogovoru između gospodarskih subjekata koji ima za cilj da naručitelj prihvati određenu ponudu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (2) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta,počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina. (3) Počinitelj koji dobrovoljno spriječi da naručitelj prihvati ponudu iz stavka 1. ovoga članka može se osloboditi kazne.
  9. daklem, ako koga zanima, danas je bila naknada stete. glavni dokazi su izvadeni iz spisa. glavni zakon o kojem je bilo rijec nije uopce na popisu literature, sumnjam da ga je itko imao sa sobom... sta rec...nebuloza... vecina je, cini mi se usvajala cijeli ili djelomican tz...
  10. Čini mi se da su ažurirali. Ali nisu izbacili onu opasku iz GPP-a. Jel zna netko šta bi moglo biti od presuda na ovom roku?
  11. krivo sam pročitala, mislila sam da je riječ o 2014. godini: - Zakon o izmjenama i dopunama parničnog postupka - "Narodne novine", broj 25/13 će biti sastavni dio izvora za polaganje pravosudnog ispita od ispitnog roka u mjesecu svibnju 2013. godine baš bi mogli ažurirati popis literature, a ne ovako zbunjivati.
  12. Ja sam dobila poziv! Da li mi može netko reći za GPP - učite po starom ili novom (sa izmjenama 25/13)?
  13. Od vas šestero, samo dvije položile? Skidam kapu kolegice... Na kojem pitanju su zapeli kazneno?
  14. Kolegice, čestitam!!! Može malo podrobnije, kako je bilo? Jel netko pao? Jel su se mijenjala pitanja? I da li ste odgovarali GPP po starom ili novom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija