Jump to content

maja5555

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maja5555 objavio

  1. Imam poslovni prostor od 30m2 koji zelim iznajmiti, što oglašavam u jednom oglasniku. Zanima me da li (po dva trenutno po tom pitanju aktualna zakona) trebam energetski certifikat za taj prostor? Nailazim na podatak da je za najam potrebno ishoditi certifikat do 2016. godine. Da li je to točno? Također se spominje da je za oglašavanje u medijima za prodaju potreban certifikat, a što je sa najmom? Ukratko, trebam li ili ne trebam u ovom trentku ikakav energetski certifikat (bilo za zgradu u kojoj je prostor ili za poslovni prostor kao zasebnu cjelinu) za oglašavanje prostora za najam i za eventualno iznajmljivanje?
  2. Tvrtka obavlja djelatnost u unajmljenenom prodajno izlozbenom prostoru. U meduvremenu kupili smo vlastiti prostor nasuprot ovog u kojem djelujemo. Taj prostor inace dajemo u zakup ali kako je trenutno ocajna situacija i nema zainteresiranih zakupaca,adaptirali bismo prostor i ideja je da ga za pocetak koristimo kao dodatni prostor za izlozbu naseg asortimana.Prodaja bi se i dalje odvijala u postojecem prostoru.Da li je to moguce pravno urediti na neki jednostavan nacin ili uopce nije moguce?sto zapravo pitam je: mozemo li samo tako preseliti dio asortimana u taj prostor i tamo po potrebi pokazivati kupcima. Hvala
  3. Kao pravna osoba kupili smo prije desetak godina poslovni prostor u zgradi iz 1985. godine.Prostor je tada uređen kao fotografski studio, za što postoji porojekt i potrebne dozvole. Dosadašnji korisnik prostora otkazao je najam i sad bismo krenuli u adaptaciju prostora. Zanimaju me svi potrebni koraci. Željeli bismo umjesto stražnjeg prozora probiti vrata, a u unutrašnjosti srušiti jedan manji dio zida (koji je vjerojatno nosivi ,srušili bi dio širine oko 50-70 cm, visine oko 3 m), znači malo bi se promjenio tlocrt u odnosu na dosadašnji. Zanima me od kud početi. Predpostavljam da je potreban projekt, suglasnost stanara, i što još? Također me zanima procedura nakon uređenja prostora, ukoliko selim svoju djelatnost (nije fotografska) u taj prostor, ili ako se prostor iznajmljuje. Također primjetili smo uvidom u projekt da na nadograđenom dijelu (tj natkrivenom ulaznom prostoru, gdje je ulaz pomaknut oko 1m prema van) za što postoji dozvola, krov baš i nije po projektu, već je krovom natkriven i dio ispred ulaza (krov bi trebao završavati sa ulazom). Što da radimo s time? Molim Vas sve potrebne korake.
  4. Zanima me da li mogu svog nezaposlenog oca koji je na burzi, i ne ostvaruje nikakva primanja, upisati na svoju poreznu karicu i ostvariti olakšicu. Pitanje koje mi je nejasno je: smije li uzdržavani član u vlasništvu imati nekretninu (dio kuće u kojoj stanujemo)? Naime u zakonu se spominju samo primanja koja nesmiju prelaziti 11000 kn, čini mi se. Ukoliko vlasništvo nad nekretninom nije problem, zanima me je li potrebno na poreznoj uz zahtjev za upis u PK podnijeti još kakve dokumente?
  5. mali d.: vlasnik=direktor=jedini član uprave Pitanje zapravo glasi: gdje sve moram deponirati potpis kako bih bila sigurna da bivši direktor-vlasnik više ne raspolaže sredstvima i ništa ne smije potpisati? Ranije smo na potpisnom kartonu bili oboje. Za banke znam, u FINU to šalju banke, a što se tiče provođenja promjene direktora kod trgovačkog suda, ona je provedena, ali se ne sjećam nekog posebnog obrasca za deponiranje potpisa, pa se nadam da to ide automatizmom. Valjda javni bilježnik zna što radi, ili trebam li provjeriti? hvala na odgovoru unaprijed
  6. U firmi je nedavno došlo do promjene vlasnika. Na dosadašnjim potpisnim kartonima bile su navedene dvije osobe, dotadašnji vlasnik i novi vlasnik. Do sada nije postojala potreba da se bivšem vlasniku ukine pravo potpisa, no sada je to postalo hitno potrebno. Zanima me gdje sve je potrebno podnijeti zahtjev za novi potpisni karton. Radimo sa dvije banke i FINA-om. Osim u tim institucijama je li potrebno još negdje drugdje prijaviti novi potpisni karton. Molim Vaš hitan odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija