Jump to content

sveukrug

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sveukrug objavio

  1. Možete napraviti ugovor o stručnoj suradnji sa drugom firmom te u tom slučaju ovlašteni inženjer iz te firme može pečatirati vaše projekte.
  2. Bojim se da tu nema baš puno pomoći. Osnova svega je nepoznavanje pravila recimo "igre" od strane stanara, dakle suvlasnika zgrade. Pa ih ovi vode ko ovce na šišanje. U igru je uključen i predstavnik stanara, naravno . Eh, to me jako ljuti. Jer pravila igre su opće poznata. Samo gospodu koji vole šišati neuke ovce treba suočiti sa Zakonom i građevinskom regulativom. Nažalost, izgubih na to par dana u ovim "kukuznim vremenima" u kojim se i sama borim da preživim. Ali, dišpet.....ne dam im gušta. Neka oni lijepo uzmu proviziju u džep. Ali, posao mora biti odrađen po PS-u. Da li se slažete? A kinezi? Koliko znam, svaki dan tisuće prijava za korupciju i tisuće izgubljenih radnih mjesta svaki dan (čak i u ministarstvima). Na ta ista radna mjesta dolaze radno sposobni ljudi koji su voljni pošteno raditi. Kada će Hrvatska doći u taj stadij (nivo razmišljanja)?
  3. Upravo to sam i napravila. Samo se pitam jedno: zašto ja, kao stanar, moram učiti stanoupravitelja kako treba raditi posao? Ja za to nisam plaćena. Oni jesu, te bi trebali provoditi postupke po Zakonu, a ne činiti sve da bi se isti izbjegao. To me ljuti. Ali, živimo u državi u kojoj dobro prolaze upravo takvi. Vratila sam stvar na početak. Prvo troškovnik sa točno definiranim stavkama i količinama, nakon toga prikupljanje ponuda (uz reference ponuditelja). Vrijednost stana nam neće porasti sa ovim. Fasada je u dobrom stanju.....
  4. Ovo pojašnjenje koje ste dobili je u redu. Cijena izrade parcelacijskog elaborata ovisi o više faktora: broju čestica koje su u granici zahvata, vlasnicima, veličini samog zahvata (jer se zemljište mora označiti (iskolčiti) na terenu, pozvati svi susjedi radi izjašnjavanja, i slično). Najbolje da pošaljete upit za ponudu na dvije-tri tvrtke koje su registrirane za takvu vrst radova.
  5. Za radove koji se tretiraju kao Izvanredni radovi, potrebna je suglasnost svih stanara. Izgubila sam dva dana da malo izučim Zakon o vlasništvu i ostale.
  6. Zex, ovdje je u pitanju postavljanje "damit" fasade na samo dva pročelja dijela zgrade, koja je inače zgrada koja se sastoji od 6 ulaza. Parcijalna toplinska zaštita zgrade nema svoju funkciju. Dapače, može donijeti neke nove probleme nakon ugradnje iste. To mogu reći s punim pravom, jer sam građevinske struke (ovlašteni ing. građ.). Dakle, osobno se protivim bacanju novca na nešto što neće vršiti svoju funkciju. Osim toga, stanoupravitelj je poslao šest obrtnika da daju ponudu. Svaki je dao ponudu na svoj način. Stavke nisu u skladu sa pravilima struke, te ne sadrže bitne podatke koji trebaju definirati radove i materijal. Čak se i kvadratura razlikuje! Dakle, dobili smo šest različitih troškovnika, koje nije moguće uporediti. LP
  7. Hvala Zex. Svejedno mi nije jasno da neko može podići kredit u moje ime, te time opteretiti moje kućanstvo, bez moje pisane suglasnosti (potpisa).
  8. Da li postavljam glupa pitanja? Ili pitanja na koje nitko ne zna odgovoriti?
  9. Pokušati ću što kraće sročiti moje pitanje. Naime, cca 51% stanara zgrade u kojoj živim je za obnovu fasade. Za istu investiciju je potrebno dignuti kredit. Da li se kredit može realizirati ako svi stanari nisu potpisali da su suglasni i žele takvu investiciju opterećenu kreditom? Lijepo molim za odgovor.
  10. Primjećujem da ste i Vi kao i ja iziritirani njihovim postupkom. Zanima da li oni imaju uporište u zakonu da rade to što rade. Koliko sam informirana ZOO je iznad njihovih uredbi. Dakle, što radi pravna država u ovom slučaju?
  11. Molim vas za pomoć. Naime, sporim se sa T-mobileom radi opomena (konkretno tri) koje su poslane u roku od 4-5 dana od valute plaćanja. Rekla sam im da im to neću platiti, jer smatram isto ponašanje lihvarskim i nadasve nepoštenim. Nakon nekog vremena, dobivam OPOMENU za tri neplaćene opomene (27 kuna) koju fakturiraju u iznosu od 20 kuna uz prijetnju da će isključiti mobitel koji mi služi za obavljanje posla. E, sada, svi računi sa pripadajućim zateznim kamatama su uredno plaćeni (par spornih računa sa zakašnjenjem od par dana). Smatram da trošak opomene nije račun, a oni ga tretiraju kao takvog. Žalila sam se, zvala HAKOM, ali svejedno mi nije jasno da li itko može slati opomenu za opomene, po kojem Zakonu, te tko ima pravo nekoga isključiti iz mreže radi neplaćenih 27 kuna opomena (!). Molim komentar, pomoć, .....neki odgovor. Nije u pitanju iznos od 27 (47) kuna, u pitanju je princip. Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija