Jump to content

trodat

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je trodat objavio

  1. Nisam pravnik pa mi ovo baš i nije jasno Šta to znači, da tu zemlju moram djeliti s općinom ili da je sva zemlja u vlasništvu općine?
  2. Moji, već 30 god. pokojini roditelji, uzdržavali su ženu koja je također pokojna više od 40-ak god. Ona nije imala nasljednika, a ja nemam nikakav ugovor o uzdržavanju niti išta slično - samo svjedoke! Nakon provjere u gruntovni vidjela sam da se zemlja još uvijek vodi na toj ženi koju su moji roditelji i sahranili. Zanima me dali imam pravo na to nasljedstvo, kako ga ostvariti i u koju se instituciju najprije obratiti? Svaka informacija je dobro došla!
  3. Pa zar baš nitko nije zainteresiran za moj slučaj ili . . . ????
  4. Poštovani, nakon nešto manje od dvije godine veze i zajedničkog života u podstanarstvu, prekinula sam s dečkom. U to vrijeme gradili smo kuću u kojoj je on sada, tj. ostala je njemu. Dio i onako male plaće koji mu je ostao nakon što je platio alimentaciju, trošio je na putovanja po moto susretima, a ja sam financirala troškove života i peglala karticu za opremanje kuće. Nešto gotovine sam dobila od roditelja i to sam uložila u kuću, što mi je usmeno obećao vratiti za godinu dana. Međutim sada više ne želi ni razgovarati, a nemam nikakav ugovor. Tražim stručnu pomoć radi sastava tužbe i vođenja postupka. Hvala!
  5. Svjedoke imam, ali osobnu ne Zanima me da li je moguće da u ovom slučaju bude nadležan Sud izvan našeg mjesta stanovanja, recimo u Zagrebu i ako mi nismo iz Zg., već smo iz jednog manjeg grada u široj okolici Zagreba?
  6. Ostala je u smislu da je on ostao u njoj živjeti, ja sam pokupila svoje krpice i otišla, a sve što smo zajedno ulagali ostalo je u kući. Neke kućanske aparate sam još mjesecima odplaćivala. Kuća je bila od njegovih roditelja, koji su mu prepisali dio vlasništva i sada je mislim 1/3 njegova, 1/3 nj. mame, a 1/3 od tate.
  7. Dragi svi, nakon nešto manje od dvije godine veze i zajedničkog života u podstanarstvu, prekinula sam s dečkom. U to vrijeme gradili smo kuću u kojoj je on sada, tj. ostala je njemu. Dio i onako male plaće koji mu je ostao nakon što je platio alimentaciju, trošio je na putovanja po moto susretima, a ja sam financirala troškove života i peglala karticu za opremanje kuće. Nešto gotovine sam dobila od roditelja i to sam uložila u kuću, što mi je usmeno obećao vratiti za godinu dana. Međutim sada više ne želi ni razgovarati, a nemam nikakav ugovor. Molim Vas par informacija o tužbi radi isplate koju sam spremna podići, te dugotrajnosti postupka. Da li da sama podignem tužbu i kome ili da se obratim stručnoj osobi radi sastava tužbe i vođenja postupka? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija