Jump to content

pathofborealis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pathofborealis objavio

  1. još jedan update: znači trideset dana je prošlo zaključno sa 15.09., rješenja još nema jer čekaju izvod iz kaznene evidencije (što sam mogao sam otić po to i donijet im, čini mi se s obzirom da je već 15 dana prošlo), al to je sve ok, jer još uvijek nisam toliko u gužvi s vremenom. ali vrhunac neshvatljivosti za mene: glavna osoba zadužena za to mi je pokazala moj spis, i tamo je sve uredno, čekaju taj izvod, ali ono čudno, upitala me je, citiram, "da li imam neke službene dokumente s novim imenom da ih priložim". ok, jel ja tu nešto propuštam, ali kako bih trebao imati službene dokumente na novo prezime, ako mi samo prezime još nije aktivno? neće mi valjda sad na kraju radi svega toga poništit sve dosad što sam napravio, i sav proces, pa mi odbit promijenit prezime?
  2. evo da dam update: teta u matičnom uredu je bila i više nego ljubazna, pomogla mi kako da napišem sve, i uzela dokumente i rekla da to sad ide 30 dana na općinu, nakon toga se skida, i kroz 15 dana ide u rješavanje, i nakon toga je gotovo. e sad, sve je to bilo super, i sve mi je super prošlo, ali još jedno pitanjce samo da ja tu pitam. ako je teta u matičnom prihvatila, to znači da nema nikakvih problema, i da to nitko sad neće otkazat, pod uvjetom da odleži svojih 30 dana na općinskoj ploči bez da se itko žali?
  3. uff, onda mi je ipak lakše što se putovnice tiče, tu ću jednostavno platit žurni postupak da mi se kroz 48 sati napravi nova putovnica, i to je to. ako netko još ima neki savjet ili informaciju neka se slobodno javi, a ja ću ovdje povratno napisat kroz par dana kako mi je to sve završilo, tako da postoji informacija iz prve ruke ako još netko bude u sličnoj situaciji mnogo, mnogo hvala!
  4. hvala na odgovorimo. da krenem redom, drugo prezime mi nažalost ne igra ulogu, jer je spletom okolnosti mnogo papirologije pokrenuti s tim novim prezimenom (kao i avionska karta), a i ja osobno inzistiram na ovom, ukoliko je moguće. tek ako me više puta odbiju, onda bih bio spreman na neko drugo. ukoliko je do matičara, da li je on nekakva nedodirljiva figura, ili se s njim može razgovorati oko toga? jer na zahtjevu ima jedva tri reda u kojima se može napisati zašto želim mijenjati ime, a meni iskreno treba barem jedna stranica, jer razloga imam mnogo. tih 30 dana mi se čini ok, što bi znači ako bi krenuo sad s tim, oko 15.9. bi sigurno imao novo prezime već. a nažalost, čekat rujan bojim se da mi nije na ruku, jer to možda i neće bit, a ja odmah nakon što promijenim prezime, imam brdo druge papirologije vadit jer stupam u brak sa stranim državljaninom početkom 11.og mjeseca, i to ne u hrvatskoj, već na island-u, tako da se u rujnu ništa ne promijeni, ja nemam vremena izvadit sve te papire :\
  5. pozdrav! duže vremena već čitam ovaj forum zato što često naletim na njega, ali do sad nisam imao potrebu registrirat se, pa unaprijed da se zahvalim na čitanju i pohvalim sve vrijedne ljude ovdje moj problem: kako ja mogu unaprijed znati da li je prezime koje želim imat prihvatljivo ili ne, tj. da li bi oni to prezime prihvatili? razloge smatram da imam dobre, jer želim ići što dalje od oca i obitelji i ne nositi to prezime više, a s obzirom na njegovu evidenciju u policiji i mojoj razorenoj psihi koju mi je ostavio, a želim biti maksimalno samostalan (po povratku iz inozemstva za par dana mijenjam kompletno i prebivalište i odlazim s te adrese) te se krajem godine selim van države bez namjere vraćanja, te smatram da mi nijedan ured ne bi odbio moj zahtjev, samo mi je problem u tome što ne znam da li će to prezime biti prihvatljivo (moje prezime je samo po sebi malo "strano", a želim ga promijeniti u varijantu onih škotskih McNešto i tako to, s tim da McPrezime koje bi ja uzeo vjerojatno nitko nema, jer je osoban razlog zašto bi bilo baš to prezime). vjerojatno jako zbunjujuće pišem, pa čisto primjer da dam: kako mogu znat da li bi mi bilo odobreno prezime tipa McGarth, McGinn, McKinley, McShea, itd. nijedno od njih ne uzimam za sebe, ali Mc dio će biti tu. i još nešto. na primjer da ja 10.08. sve započnem, da li je moje novo prezime odobreno nakon što prođe onih 30 dana u kojima se netko može žaliti, pa nakon kojih ja dobijem odobrenje i mogu mijenjati dokumente, ili ima još neki period koji se mora čekat. mnogo hvala unaprijed edit: trebam i kupovati avionske karte jer putujem za island krajem godine, pa ako možda postoji neki mail gdje se njih može pitat da li bi prihvatili prezime, jer ako kupim karte sa svojim sadašnjim prezimenom, a kad budem trebao putovat budem imao novo, ne smijem putovat, a ako kupim karte s novim prezimenom, a odbiju mi promjenu, onda isto ne smijem putovat
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija