Jump to content

radas

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobio sam obavijest od suda (02.06. 2016.) da je pokrenut i zavrsen skraceni stecajni postupak moje tvrtke. Zna li netko koliko treba da ona bude izbrisana iz sudskog registra? ( na rjesenju pise da je rok za zalbu 8 dana) u registru jos uvijek pise da je tvrtka aktivna. To mi je vazno jer bi se htio sto prije prijaviti na burzu kako bih mogao ostvariti pravo na naknadu. Naime, vec 2 godine sam prijavljen u drugoj firmi a moja ( ugasena) firma isto toliko dugo nema zaposlenih. Navodno, dok sam vlasnik firme, nemam pravo na naknadu, a pretpostavljam da to prestajem biti tek kad je firma sluzbeno izbrisana? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima vezanim uz ovaj problem.
  2. radas

    Vodovod

    Denacionalizacijom mi je vraćen lokal 2001. g. Kako zatečeni zakupac (kafić - obrt) nije godinama plaćao najamninu,tužili smo ga. Nedavno smo sporazumno došli u posjed lokala, no kasnije smo utvrdili da je tadašnji vlasnik tužen od strane Vodovoda te da je skinut vodomjer. Sada Vodovod traži od nas da podmirimo račun za vodu+kamate+sudski troškovi, jer nam u protivnom neće ugraditi vodomjer. Inače, Vodovod više u evidenciji uopće nema taj lokal (kao da ne postoji)a čak ne vide niti da je postojao nalog za isključivanje vode.Jedino što znaju je da postoji ta tužba koju ja moram platiti. Tužen je obrt koji je tada bio u prostoru (još od prije denacionalizacije)i na kojeg su glasili računi za vodu, a koji je zatvoren 2006.g. Mi kao vlasnici (do nedavno bez posjeda) nikada nismo od Vodovoda dobili nikakav račun niti opomenu niti bilo kakvu obavijest o neplaćanju. Moram li ja stvarno platiti taj dug (radi se o popriličnom iznosu), i po kojoj logici trebam platiti sudske troškove kada je utužena firma koja je koristila vodu. Imam li ja ovdje kakva prava pogotovo s obzirom da smo i mi tu firmu pokušali pravnim putem izbaciti iz lokala? Bojim se da nas isti slučaj čeka i s plinarom i tko zna kim još. Zna li netko šta bih trebao i mogao napraviti?
  3. Radim kao vanjski suradnik za nekoliko firmi nešto kao konzalting i posredovanja u prodaji građevinskih proizvoda. Iz više razloga bi to na neki način legalizirao, ali s obzirom da to nisu neka primanja, malo me je strah otvoriti firmu ili obrt., da me ne oderu! Može li mi nektko reci da li postoji nesto kao slobodna djelatnost za ovu vrst posla, gdje mi se priznaju i neka ulaganja, a poreze i sl. plaćam prema obimu poslovanja? I gdje mogu nešto pametno i jednostavno pročitati o tome i o obrtu? unaprijed hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija