Jump to content

Slatka vodica

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Slatka vodica objavio

  1. Radi se o darovnom ugovoru koji je sačinjen 18.12.2006. godine, a daroprimateljica se poletjela knjiožiti kao vlasniva 21.12.2006. godine. odredbe o uzdržavanju koje sam u prvom postu spominjao sastavni su dio ugovora o darovanju.
  2. Poštovani, dobru Vam večer želim te Vas molim pokoji savjet o načinu rješavanja problema. Naime radi se o obitelji narušenih obiteljskih odnosa koju sačlinjavaju roditelji starije životne dobi, te dvije kčerke od kojih je mlađa teški psihički bolesnik, više puta lječena u psihijatrijskim ustanovama, bez radne sposobnosti zbog bolesti, te suprug starije kčerke. Naime u čemu je problem, Otac od navedenih kčerki, prije cca 10-ak darovnim ugovorom daruje starijoj kčerki stan u kojem svi žive s tim da se ova obvezala doživotno skrbiti o roditeljima te bolesnoj sestri. Obzirom je starija sestra nezaposlena, osoba koja u 47 godina nikada nije radila, njen suprug također nezaposlen, nema evidentiran dan radnog staža, povremeno radi na crnjaka ali ništa od prihoda ne pridonosi u zajedničko kućanstvo, tako da sve troškove kućanstva podmiruje otac umirovljenik, koji uredno bez obzira na obvezu uzdržavanja od strane kčerke, sam podmiruje sve režije i ostale troškove. Također želim navesti da je starija kčerka u konstantnoj svađi sa roditeljima i bolesnom sestrom, bolesnoj sestri zabranjuje sva njena mala životna zadovoljstva (gledanje TV-a, slušanje glazbe, šetnje) jer ista relativno normalno funkcionira kada redovito priumjenjuje određene joj terapije. na kraju pitanuje je kratko i jednostavno, kako i nakoji način gospodin može poništiti darovni ugovor. Hvala unaprijed.
  3. Ok, ali što je sa čl. 69, st. 4 Zakona o carinskoj službi, očito je taj članak u koliziji sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, odnosno Zakon o državnim službenicima i namještenicima problematiku nije dovoljno razradio.
  4. Pokušat ću biti kratak, dali se osuđivana i kažnjavana osoba za izazivanje prometne nesreće može zaposliti u državnoj službi, obzirom se izazivanje prometne nesreče ne nalazi na popisu KD-a opisanih u čl. 49 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Hvala.
  5. Kratko pitanje, koliko je potrebno mirovinskog staža za invalidsku mirovinu.
  6. Poštovani kao hrvatski branitelj na području od posebne državne skrbi 2007. godine darovnicom Vlade RH, darovana mi je nekretnina tj. obiteljska kuća koja je kupljena od strane Agencije za promet određenim nekretninama te meni data na korištenje i darovana. pitanje, dali se objekat može otuđiti odnosno njime nesmetano raspolagati, prodati itd, nakon deset godina od darivanja ili 10 godina od upisa vlasništva u gruntovnicu odnosno katastar, hvala.
  7. Poštovani kao hrvatski branitelj na području od posebne državne skrbi 2007. godine darovnicom Vlade RH, darovana mi je nekretnina tj. obiteljska kuća koja je kupljena od strane Agencije za promet određenim nekretninama te meni data na korištenje i darovana. pitanje, dali se objekat može otuđiti odnosno njime nesmetano raspolagati, prodati itd, nakon deset godina od darivanja ili 10 godina od upisa vlasništva u gruntovnicu odnosno katastar, hvala.
  8. Poštovani nadam se da moj upit spada u ovu kategoriju, naime zanima me da li osoba koja je po zanimanju policajac, školovanje u četvorogodišnjem trajanju, može i kako dobiti licencu za zaštitara, te koji su zakonski uvjeti jer mi u zakoni nešto nije jasno. naime dali licencu može dobiti osoba koja je odslužila zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a zbog čega je osoba i dobila prekid radnog odnosa u MUP-u. naime radi se o osobi sa 24 godine radnog policijskoj posla na svim pa i rukovodečim poslovima. Ako može dobiti licencu bez nekih polaganja kome se i na koji način obratiti. Hvala unaprijed nadam se da ste razumjeli nedoumicu.
  9. Poštovani molim vas pomoč u tumačenju članka 49 Zakona o socijalnoj skrbi, odnosno koliko uvečanje jednokratne novčane pomoči može dobiti 6-člana obitelj u kojoj nitko nije zapooslen, ako je osnovica odnosno mjesečna naknada 2400 KN. Hvala unaprijed.
  10. Poštovani dali se kod nasljeđivanja nekretnine nakon smrti vlasnika plačaju kakovi porezi i u kojem postotku vrijednosti nekretnine.
  11. Pozdrav, kratko pitanje, prometna nesreča, smrtno stradala osoba, zatvorska kazna 2 godine, zabrana upravljanja 1 godine nakon izdržane kazne zatvora. Osoba se uvjetno otpušta 9,5 mjeseci prije, e sad dali zabrana ide po isteku uvjeta ili može odmah po izlasku na uvjetnu slobodu, hvala.
  12. Poštovani, molim vas malu pomoć, dali žrtva silovanja ima na bilo kakovu pravnu zaštitu i pomoć osim naravno onog deklarativnog prijavljivanja policiji, gdje vas odmah stigmatiziraju te ćak optužuju da je žrtva sama kriva za silovanje "jer je to sama tražila". Što ako žrtva nema sredstava da sama plača odvjetnika kome se obratiti radi zaštite.
  13. Čitam novi Kazneni zakon točnije čl 227 i nikako ga ne mog skužit pa molim pojašnjenje jer ne kužim st. 3, 4,i 5 i 6, na što se konkretno što odnosi, hvala unaprijed. : Članak 227. (1) Sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči tešku tjelesnu ozljedu druge osobe ili imovinsku štetu velikih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (2) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počinjeno iz nehaja, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine. (3) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročena drugoj osobi osobito teška tjelesna ozljeda, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina. (4) Ako je kaznenim djelom iz stavka 3. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (5) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina. (6) Ako je kaznenim djelom iz stavka 5. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
  14. Štovani, majka sam petero djece, suprug i ja smo nezaposleni, te smo kao takovi korisnici centra za socijalnu skrb obzirom nam je jedini prihod dječji doplatak. Kako na je kčerka završila srednjoškolsko obrazovanje željela bi nastaviti školovanje na jednom od hrvatskih visokih učilišta, a koja su sva van našeg mjesta prebivališta i županije. Zanima me ima li mogučnosti i kakovog prava za pomoč centra za socijalnu skrb kod daljnjeg školovanja studenta kao što smo imali pravo i kod srednjoškolskog obrazovanja (pravo na plačanje smještaja u učeničkom domu, financiranje na troškove prijevoza do mjesta školovanja). Hvala unaprijed na odgovorima i vašoj pomoči.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija