Jump to content

emily81

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim Vas za stručni odgovor u vezi mamine mirovine. Rođena je u 12.mj.1962.godine,ima 20 godina staža u Hrvatskoj,namjerava ovdje još raditi 2 godine. Nakon toga bi otišla kod obitelji u Njemačku raditi još najviše 5 godina,ne više,jer je već jako "izrađena"i ne bi mogla izdržati. Moje pitanje je koliko mora raditi u Njemačkoj da bi imala pravo na njihovu mirovinu i u kojem iznosu(okvirno) i da li bi mogla dobivati naknadu do pune starosne mirovine ako ostane tamo živjeti i ako je tamo prijavljena?! Hvala unaprijed.
  2. Poštovani, Molila bih Vas stručni savjet u vezi sljedećeg: Dobila sam otkaz nakon 8 godina neprekidnog rada zbog zatvaranja firme i na otkaznom sam roku do 31.08.,našla sam novi posao i počinjem s radom 01.09.,znači bez prekida.Novi poslodavac mi nudi ugovor na neodređeno s probnim rokom od 6.mjeseci.Zanima me mogu li nakon tih 6 mjeseci,ako nešto pođe po zlu, na burzu i imati pravo na naknadu i u kojim uvjetima? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lp,
  3. hvala na upozorenju,stvar je u tome da su oni otpisali cjelokupan dug za mirovinsko osiguranje,a nisu umanjili za taj iznos od 4000 kn koji sam uredno platila,radi se o njihovoj greški,ma meni je od svega najbitnije da ja njima nisam ništa dužna,a oni ne mogu stanje stavit na 0 automatizmom,kažu da moram poslat zahtjev,pa neovisno o odobrenom ili neodobrenom povratu,stanje će napokon biti 0,što je meni i najvažnije.
  4. Samo da javim da sam bila na poreznoj u vezi gore navedenog,poreznik mi je rekao da sam nakon otpisa duga u pretplati 4 000 kn za mirovinsko osiguranje i da povrat mogu tražiti tako da pošaljem zahtjev i da je zastara za povratom tih sredstava 10 godina,sad sam stvarno zbunjena:),eto toliko...pozdrav.
  5. hehe,nisam ni ja,ne preostaje mi ništa drugo nego otići u poreznu i jednostavno pitati što znači taj iznos na mojoj kartici,naravno, neću ništa potpisivati,javim što su rekli pa ćemo svi znati...pozdrav.
  6. Kao prvo,hvala na komentaru. To što pišete ima smisla i logike,ali službenica u poreznoj mi je rekla da mogu potraživati novce kroz povrat poreza. Iskreno,imam traumu od porezne uprave,par puta sam se dobrovoljno išla pokušati s njima dogovoriti o otplati duga,svaki put su me bezobrazno potjerale van jer nisam imala kemijsku olovku ili nisam znala napamet oib i takve stvari.Plačući sam izlazila iz ureda i na kraju poslala zahtjev za zastaru i sve su mi oprostili.Sada ispada da su mi zbog svog nemara i bezobrazluga sve oprostili i da su mi još dužni,pa koliko je to apsurdno znam i sama,ali isto tako znam da je kod nas sve moguće.Iskreno mi nije mi do tih 4000 kn,ali ako po njihovim riječima mogu do njih,zašto ne?Samo želim savjet prije nego što opet odem u poreznu?!Lijep pozdrav i svako dobro.
  7. Hitno molim nekoga za savjet i pomoć. Naime,porezna uprava mi je prije godinu dana oprostila dug koji je otišao u apsolutnu zastaru,a da stavar bude još zanimljivija,oprostili su mi 4000 kn više nego što su trebali. Tako sam sada u plusu tih 4000 kn. Zanima me mogu li od njih potraživati te novce i na koji način,kroz prijavu za povrat poreza ili?! Hvala unaprijed na odgovoru!
  8. Ovako,podnijela sam zahtjev za otpisom poreza za dodanu vrijednost u iznosu od 15 000 kn koji je nastao u vrijeme kada sam imala obrt. Dobila sam rješenje da mi se zahtjev uvažava i da su mi otpisali 19 000 kn. Zbunjeno sam otišla pitati,rečeno mi je samo da sam u pretplati poreza 4000 kn i da ih mogu dobiti kroz povrat poreza. Ako sam ja dobro kužila...oprostili su mi više nego što sam uopće bila dužna:),službenici su bili izuzetno neljubazni pa nisam inzistirala na daljnjim pitanjima... Ja bih sad lijepo molila nekog stručnog da mi odgovori imam li pravo na povrat tih 4000 kn kroz povrat poreza,ako da,na koj način,ako ne,sve 5,hvala na trudu..ovo ima samo kod nas:) hvala na odgovoru i svako dobro!
  9. Molim Vas hitno savjet!Imala sam otvoren obrt od 01.06.2002.do 01.06.2004.,nakon toga sam već 6 godina zaposlena,jučer mi je sjela ovrha po tekućem računu.Aktivirana mi je zadužnica koja je ovjerena kod javnog bilježnika 03.03.2003.za neplaćenu robu dobavljaču iz 2003.i 2004.godine.Zanima me koja su moja prava u ovoj situaciji,postoji li zastara na zadužnicu pošto je prošlo 10 god.Firma koja je akivirala zadužnicu je u trenutno u stečaju..Lijepo Vas molim savjet i odgovor..hvala!
  10. Molim Vas hitno savjet!Imala sam otvoren obrt od 01.06.2002.do 01.06.2004.,nakon toga sam već 6 godina zaposlena,jučer mi je sjela ovrha po tekućem računu.Aktivirana mi je zadužnica koja je ovjerena kod javnog bilježnika 03.03.2003.za neplaćenu robu dobavljaču iz 2003.i 2004.godine.Zanima me koja su moja prava u ovoj situaciji,postoji li zastara na zadužnicu pošto je prošlo 10 god.Firma koja je akivirala zadužnicu je u trenutno u stečaju..Lijepo Vas molim savjet i odgovor..hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija