Jump to content

buc

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. cigo1 to ti je d.d zapošljava oko 60 radnika ,teško za svatiti ali oni se ponašaju kao robovlasnici,za primjer državni inspektorat utvrdio nepravilnosti iz zakona o min plaći a on jučer isplatio plaću u vrijednosti 100 radnih sati i tražio da se radnik potpiše da prihvača takvu plaču ,a ko se nije potpisao nije dobio isplatnu listu,katastrofa.
  2. cigo1 hvala na brzom odgovoru,ugovor je otkazan 15.09.2009.god.24.09.2009. očitovala se da ne prihvača.na bolovanju je bila 08.09-17.10 i 21.10.-02.12.2009 od tada radiima 39 g radnog staža kod tog poslodavca i 58g starosti,bruto plača joj je cca 4000 kn.Ova šta veliš da ne kužiš, u tome je problem kako ga natjerat da ju on odjavi po isteku tog otkaznog roka. Dal državni inspektorat ima kakve veze ako otkaz nije napisan u zakonskoj formi? još jedanput hvala ti .
  3. cigo1 puno ti hvala na brzom odgovoru.Radi se o ženi 58g. fale joj još 2 godine do starosne mirovine.Problem je nastao što sad poslodavac ne priznaje otkaz ,odluku nije stavio van snage a kad pita u pravnoj službi nemaju pojma da je ona na otkaznom roku tj rade se toše.Prije tjedan dana došao im novi pravnik situacija ista čak joj ne žele dati pravilnik o radu ,tako da meni laički izgleda da je žele psihički slomiti da sama da otkaz.Po odluci koju je dobila nije vidljivo dal ima pravo na otkazni rok,a pitanje je kako če znati da je otkazni rok prošao i što ako ju poslodavac ne odjavi ,kako dalje
  4. cigo1 puno ti hvala na brzom odgovoru.Radi se o ženi 58g. fale joj još 2 godine do starosne mirovine.Problem je nastao što sad poslodavac ne priznaje otkaz ,odluku nije stavio van snage a kad pita u pravnoj službi nemaju pojma da je ona na otkaznom roku tj rade se toše.Prije tjedan dana došao im novi pravnik situacija ista čak joj ne žele dati pravilnik o radu ,tako da meni laički izgleda da je žele psihički slomiti da sama da otkaz.Po odluci koju je dobila nije vidljivo dal ima pravo na otkazni rok,a pitanje je kako če znati da je otkazni rok prošao i što ako ju poslodavac ne odjavi ,kako dalje
  5. Osoba je odbila odluku o otkazu s ponudom izmjenjenog ugovora o radu,ne želi osporavati tu odluku tj ne želi više raditi kod tog poslodavca.Iz te odluke nije vidljivo dali ima pravo na otkazni rok,otpremninu,pravna služba kod poslodavca negira otkaz ,kao nemaju pojma kakav otkazni rok.Prijavljeno inspekciji rada oni su bili u nadzoru i utvrdili da postoje povrede propisa za isplatu minimalne plaće i u svezi korištenja godišnjeg odmora ali ni riječi o odluci o otkazu iz koje nije vidljivo otkazni rok ,otpremnina .Poslodavac vjerojatno ne želi poštivati svoju odluku niti tu odluku staviti van snage.Na koji način osoba može znati kad joj prestaje radni odnos ? dali državni inspektorat ima ovlasti u svezi ovakvog slučaja .Unaprijed zahvaljujem
  6. Moja sestra živi u austriji več 15 godina udala se za hrvatskog državljana oboje su prijavljeni (boravak i prebivalište) u Hrvatskoj na adresi roditelja gdje živim i ja sa svojom obitelji .Radi se otome da su oni digli nenamjenski kredit u hrvatskoj banci (oko 15000 eura)koji ne vračaju.Banka im je odobrila kredit bez jamca odnosno moja sestra je sudužnik svom suprugu pa me zanima dali ta banka može vršiti ovrhu ili se naplačivati imovinom gdje su prijavljeni odnosno imaju boravište to jest u imovini roditelja.
  7. Mrljavac zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Danas smo bili u hzzmo-u gdje su rekli da udovica mora podnijeti zahtijev za obiteljsku mirovinu i priložiti nove činjenice(čin narednik)te da če oni to uvažiti pa me zanima dali može tražiti da se mijenja uzrok ,do sada je imao 50-50%. Jel može neko dati izračun obiteljske mirovine u činu narednika . hvala.
  8. Hrvtaski branitelj ,hrvi opća nesposobnost za rad,omjer 50 u svezi rata 50 van okolnosti rata,čin vojnik.U mirovini je od 2004.godine visina mirovine oko1900 kuna.Invalidnost na ranjavanje i Ptsp 30%. Prije nekoliko dana počinio suicid ,pokopan sa vojnim počastima.Nakon smrti utvrdilo se je da ima čin vodnika iz 1992 godine koji mu je ukazom predsjednika republike 1999 preveden u čin narednika,izdano riješenje o činu od personalne uprave morha.Na kakvu mirovinu imaju pravo njegova maloljetna dijeca i supruga?
  9. U tvrtci u kojoj radim zaposlen sam od 1996.godine na neodređeno.Od 1992-1996 radio sam u mup-u specijalna policija gdje sam zadobio ozljedu na radu (priznatu).Od 12 mjeseca 2005.godine sam na bolovanju koje mi je priznato kao posljedica sudjelovanja u domovinskom ratu te primam plaču 100%.Sredinom godine dobivam otkaz kao tehnološki višak s pravom na otpremninu i otkazi rok od 2mjeseca i dva tjedna.Sobzirom na pritiske iz tvrtke prekinuo sam bolovanje da odradim otkazni rok ,najprije su mi dali godišnji odmor nakon godišnjeg dali mi staro radno mjesto (za koje sm tehnološki višak)na kojem sam radio. Zbog narušenog zdravstvenog stanja završio sam u bolnici tako pa sam opet na bolovanju.Ostalo mi je dvadeset i nešto dana otkaznog roka za odraditi. Lječničko povjerenstvo uputilo me je na procijenu radne sposobnosti,čekam poziv vještaka.Molim vas da mi odgovorite dali je tvrtka dužna postupiti po odluci tvrtkove,recimo da mi se utvrdi profesinalna nesposobnost. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija