Jump to content

Josip1972

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najprije, hvala na odgovoru, sad sam već u fazi pokretanja postupka unošenja zemljišta u d.., i sad se otvaraju nova pitanja? 1. Vlasnik zemljišta je moja supruga, vlasnik d.. sam ja, da li prenijeti sa supruge na mene, pa ja u d.. ili će biti problem jer nisam 3 godine vlasnik zemljišta. 2. Kad unesem temljište u temeljni kapital, napravim apartmane, prodam npr 2/3 da vratim novce, kako mogu izvaditi dobit, ili barem protuvrijednost zemljišta ? 3. Pada mi napamet ortački ugovor, moja supruga kao vlasnik zemljišta i moje d.. kao investitor, na taj način bi moja supruga nakon izgradnje dobil
  2. Vidim da ste veteran na forumu, molim vas još malo pojašnjenja. Ako napravim zemljiše na suprugu i sebe 50/50%, sagradimo npr 10 apartmana, prodamo svatko po 3 da bih uopće zatvorili fin. konstrukciju, ostaje nam svakom po 2, i pazim 5 godina da ih ne prodajemo. Može li to proći ili ne, naime ako bih išao na verziju s d.. jai sam radim u državnoj upravi , i to mi ne odgovara. Pozdrav i hvala, P.S. ako ste iz Zagreba, možda bi to mogli raspraviti uz kavu, samo mi pošaljite kontakt.
  3. Supruga i ja smo vlasnici zemljišta i lok. dozvole za gradnju 15 apartmana,planirao sam knjižiti na sebe 7 apartmana,na suprugu 8, da bih mogao financirati gradnju, namjeravamo prodati 5 apartmana, max 3 ja i supruga.Malo sam proučavao zakone i to će teško ići ( a čuo sam da je dosad islo bez problema), pitanje je graditi kao fizička osoba ili kao d..???
×
×
  • Napravi novi...