Jump to content

Josip1972

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Josip1972 objavio

  1. Najprije, hvala na odgovoru, sad sam već u fazi pokretanja postupka unošenja zemljišta u d.., i sad se otvaraju nova pitanja? 1. Vlasnik zemljišta je moja supruga, vlasnik d.. sam ja, da li prenijeti sa supruge na mene, pa ja u d.. ili će biti problem jer nisam 3 godine vlasnik zemljišta. 2. Kad unesem temljište u temeljni kapital, napravim apartmane, prodam npr 2/3 da vratim novce, kako mogu izvaditi dobit, ili barem protuvrijednost zemljišta ? 3. Pada mi napamet ortački ugovor, moja supruga kao vlasnik zemljišta i moje d.. kao investitor, na taj način bi moja supruga nakon izgradnje dobila keš za zemljište, a meni bi ostala dobit u poduzeću, na što bih platio porez ? 4. da li ste vi možda revizor ili građevinski vještak ? Ažurirano Najprije, hvala na odgovoru, sad sam već u fazi pokretanja postupka unošenja zemljišta u d.., i sad se otvaraju nova pitanja? 1. Vlasnik zemljišta je moja supruga, vlasnik d.. sam ja, da li prenijeti sa supruge na mene, pa ja u d.. ili će biti problem jer nisam 3 godine vlasnik zemljišta. 2. Kad unesem temljište u temeljni kapital, napravim apartmane, prodam npr 2/3 da vratim novce, kako mogu izvaditi dobit, ili barem protuvrijednost zemljišta ? 3. Pada mi napamet ortački ugovor, moja supruga kao vlasnik zemljišta i moje d.. kao investitor, na taj način bi moja supruga nakon izgradnje dobila keš za zemljište, a meni bi ostala dobit u poduzeću, na što bih platio porez ? 4. da li ste vi možda revizor ili građevinski vještak ?
  2. Vidim da ste veteran na forumu, molim vas još malo pojašnjenja. Ako napravim zemljiše na suprugu i sebe 50/50%, sagradimo npr 10 apartmana, prodamo svatko po 3 da bih uopće zatvorili fin. konstrukciju, ostaje nam svakom po 2, i pazim 5 godina da ih ne prodajemo. Može li to proći ili ne, naime ako bih išao na verziju s d.. jai sam radim u državnoj upravi , i to mi ne odgovara. Pozdrav i hvala, P.S. ako ste iz Zagreba, možda bi to mogli raspraviti uz kavu, samo mi pošaljite kontakt.
  3. 2006 sam završio zgradu 8 stanova, 3 ja,3 supruga i 2 šogor, sve smo prodali i čekali 5 godina i nitko nas nije ništa pitao, platio sam jedino razliku kvadratura jer smo bili vlasnici zemljišta u idealnim dijelovima 33 %, a kvadratura stanova nisu bile idealne. Sad je tu LINIĆ o bojim se da to više ne bu išlo !
  4. Supruga i ja smo vlasnici zemljišta i lok. dozvole za gradnju 15 apartmana,planirao sam knjižiti na sebe 7 apartmana,na suprugu 8, da bih mogao financirati gradnju, namjeravamo prodati 5 apartmana, max 3 ja i supruga.Malo sam proučavao zakone i to će teško ići ( a čuo sam da je dosad islo bez problema), pitanje je graditi kao fizička osoba ili kao d..???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija