Jump to content

KoraVoda

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KoraVoda objavio

  1. Vecer, nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto za pitati, ali vi slobodno prebacite temu u drugi topic. Uglavnom zivim u Dubravi, u dijelu gdje su obiteljske kuce. Prije 30ak godina prvi susjed je trazio od susjeda dozvolu da otvori tihi obrt. Posto je susjed meterolog susjedima na kraj pameti nije bilo da tihi obrt nece bit tihi. Vrlo brzo susjed je dovukao opremu za piljenje i busenje metala, i napravio u svom dvoristu radionu s kojom je poceo radit razne letjelice. Jos to i ne bi bio toliki problem da mu je radno vrijeme radnim danom od 8-4, ali evo sad je 10 do 10 i pile i bruse metal punom parom. Uz to radi i subotom i nedjeljom i tad je vec u 7 i po ujutro pila u pogonu. Ja ovo vise ne mogu trpit, imala sam problema dok sam isla u skolu i na fax nisam mogla ucit sa svim prozorima i vratima. Roditelji su ludili zbog njega ali su mislili da ce u penziju skoro i jos je i bolestan, ali susjed je unajmio sad nove radnike koji sada jos vise rade nego prije. Koliko mi imamo pravo ako smo mu dopustili obrt jer on je tvrdio da ce to bit tihi obrt. Kome se mogu obratiti?
  2. Aha, a to se nikako ne može izbjeći? Jer ona je imala možda ni udar prije par godina, ne može se ni potpisat, ni ništa. Što god ja ovjerim u njeno ime, koliko beznačajno bilo to ne može vrijediti, zar ne? A i što bi trebalo onda pisat na tom ugovoru? Da sam ja vlasnica kuće, ili da onda dozvoljava da netko drugi živi na toj adresi?
  3. mene zanima slično pitanje... naime živim u Zg u kući koja je još uvijek na moju baku, ali baka ne živi tu već duže vremena i već je neko vrijeme nepokretna u domu. Moj dečko će doći živjeti kod mene, pa bi trebao promijeniti boravište na tu Zg adresu, jer on nije iz Zg-a. Gledala sam na stranicama mup-a i kaže da vlasnik stana/kuće mora s osobom koja želi promijeniti boravište mora otići na policiju s onim obrascem i to prijaviti. Što je onda s mojim slućajem? Ja baku ne mogu odvesti u policiju za potvrdu. Da li mogu ja biti ta osoba koja potvrđuje da će on živjeti na mojoj adresi? I da li je potrebno izdati kakve dodatne potvrde kako bi to prebacivanje mogla izvršiti ja s mojim dečkom?
  4. Imam nekoliko pitanja u vezi svog susjeda. Već desetljećima se sporimo oko dvorišta s njima, a stvar je ovakva: Naše kuće su u nizu, i moja kuća je zadnja u nizu i stoga je naše dvorište malo šire od njihovog (oni su obje strane okruženi kućama). I oni su nas tužili da oni zaslužuju naš dio dvorišta. I nakon dugo godina su, ne znam kojom logikom, uspjeli to dobiti i sad prolaze kroz naše dvorište. Ali nije to sad toliko bitno. Ono što mene mući jest da su oni prije godinu dana, kad su taj spor dobili, srušili ogradu između naših dvorišta i krenuli gradit kućicu (s upitnim papirima) i kućica je danas izgrađena, ali nakon godinu dana on još uvijek nije podigao ogradu koja je prije stajala tu. Isto tako njihovi radnici su strgali naša ulazna vrata u dvorište i naravno ni to nije nakon godinu dana popravljeno. Zbog toga se naša ulazna vrata ne mogu zaključati i kad je vjetar otvaraju se i lupaju. I mi smo to puštali, nama nije toliko to smetalo, jer je on rekao da će to popraviti. Isto tako on naš dio dvorišta stalno koristi za roštiljanje i bacanje prljave vode. I što se danas dogodilo - kad sam došla s posla, dočekala su me zavarena vrata od dvorišta. Naime susjed je limar i on je nama zavario vrata tako da ja nisam mogla ući u svoju kuću nego preko ograde. I što bih ja sad mogla napraviti? Njih naravno nema doma, ne mogu ga ni pitati zašto je to napravio. Meni su u glavi osvetničke ideje, ali to se tako ne radi. Kako bi se stvar mogla lako i brzo riješiti bez novih 20 godina povlačenja po sudovima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija