Jump to content

Mark88

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mark88 objavio

  1. Molim Vas odgovor; što se događa sa režijama u slučaju da se radi o nepodjeljenoj nekretnini u suvlasništvu dvije osobe ukoliko jedna ne boravi često u kući, odnosno mogu li tražiti plaćanje režija sa zateznim kamatama unatrag tri godine bez obzira što drugi suvlasnik nije boravio cijelo vrijeme tijekom te tri godine u kući? Osim toga me zanima, vezano za komunalnu naknadu, vodnu naknadu... dal naknadu tih troškova mogu tražiti samo u omjeru vlasništva drugog suvlasnika ili postoji način da dokažem da koristi više kvadrata kuće od onih na koje ima pravo tj. koristi cijelu kuću kao i ja s obzirom da nije podjeljena?
  2. Moj otac i njegov brat su suvlasnici malog stana u kojem ne žive i koji je prazan. Nakon smrti moje bake stan će se dijeliti između njih dvojice. S obzirom da se moj otac već 10 godina brine o teškoj pokretnoj baki koja živi s njim u kući, dok ju njegov brat ne posjećuje niti na bilo koji način mari za nju,da li to može utjecat na buduću diobu stana, tj. može li se umanjit ili oduzet njegov dio zbog nebrige za roditelja? Odnosno, može li moj otac na taj način naplatiti sve materijalno i nematerijalno što je uložio zadnjih deset godina, ukoliko sa bakom nema sklopljen nikakav ugovor o uzdržavanju?
  3. Ukoliko osoba živi u jednom dijelu kuće čiji nije vlasnik, već ima punomoć za korištenje tih kvadrata koje je dobila od vlasnika, a prijavljena je na drugoj adresi, znači ne na toj gdje sada živi, možete mi reći koja pravna sredstva mi stoje na raspolaganju? Odnosno, mogu li ju prijaviti na policiju i koja bi bila kazna za takav prekršaj , da li uopće postoji ta mogućnost? Da li u policiji mogu dobiti podatak ima li osoba uopće prijavljeno prebivalište u određenom gradu, s obzirom da svaka tri mjeseca putuje u Italiju pa ostaje naredna tri mjeseca i tako u krug. Koja je kazna u slučaju da nema niti prebivalište prijavljeno a kamoli promjenu adrese?
  4. Poštovani, vlasnik sam 1/3 obiteljske kuće, i moja dva brata imaju svaki po trećinu. Zbog nemogućnosti dogovora kuća je nepodijeljena i sva trojica živimo skupa. Više-manje su mi jasne sve stvari vezane za suvlasništvo i njegovo raskidanje, jedino što ne razumijem je korištenje stvari koje se nalaze u toj kući a koje je svaki od nas kupio; Primjerice; jasno mi je da ako ja kupim zdjelu ili pekač ili tako nešto da mogu zabranit njima da to koriste, ali što je npr. sa bojlerom ili hladnjakom ( znači sa stvarima koje mogu bit postavljene samo jedan komad u kući) kojeg sam ja kupio i oni mi ne žele dati dio novca za njega a uredno ga koriste. Nije mi jasno dal im mogu to zabranit ili ne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija