Jump to content

guslac

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je guslac objavio

  1. Da li može sama napraviti odjavu? Ne znam kako i da li mu uopće funkcionira njegovo računovodstvo.
  2. Da, zvali smo odvjetnika koji je preuzeo stranke, ali ona nije potpisala ugovor s uredom nego sa osobom koja ima svoj oib. Na hzmo su rekli da ne znaju, bio sam u pravnoj sluzbi, nek pitam na inspekciju rada. To mi je sljedeci korak. Ne bi li bilo najjednostavnije da zena da izvanredni otkaz kojeg bi poslodavac prihvatio bez nekih penala, pa da se moze odmah isti dan zaposliti kod novog poslodavca?
  3. Pitanje koje imam nije jednostavno postaviti, pa ću napisati činjenično stanje. Žena mibje zaposlena kod odvjetnika od 2011. godine, ima ugovor s njim na neodređeno. Za vrijeme trajanja ugovora bila je na više porodiljnih dopusta, a momentalno također koristi jedan za dijete koje će sljedeće godine navršiti 8 godina. Odvjetnik s kojim je potpisala ugovor je u međuvremenu postao alkoholičar, i prolazi kroz bolničko liječenje. Odlučio je zatvoriti ured, te ga je tako već predao drugom odvjetniku, ali još nije pravno odjavio svoj status privatnika. Kako da njih dvoje sklope sporazumni prekid radnog odnosa, kad on više ne koristi štambilj, i nema status odvjetnika? Zapravo, koji je najbolji i najbrži način da oni prekinu radni odnos? Ona bi zatvorila porodiljni, jer je našla drugog poslodavca kod kojeg bi počela raditi. Kano da to izvede a da nema prekida staža?
  4. Puno hvala na detaljnim objašnjenjima propisa i zakona. Sam nikada ne bih našao sve te informacije, i drago mi je da ima ljudi koji su uvijek spremni pomoći. Marko
  5. Zahvaljujem na opširnom odgovoru. Ako sam dobro shvatio, ne bih bio u prekršaju da vozim automobil sa slo registracijom u hr, jer imam privremeno boravište u Sloveniji duže od 6 mjeseci u godini. Također, kad dođem doma vikendom, moja žena ne bi smjela uopće voziti taj automobil. Ja planiram kupiti automobil stariji od 7 godina, i nije mi jasno što bi se desilo da sam recimo u prekršaju (živim u hr a radim u slo) sa automobilom i carinom i porezom, jer ionako uvoz automobila starijih od 7 godina nije moguć u hr.
  6. Poštovanje! Radim u Sloveniji u Mariboru. Tamo imam i privremeno boravište cca 2 godine, te sam shodno tome postao i slovenski porezni rezident. Također, po njihovom zakonu morao sam mijenjati vozačku dozvolu (dao sam im svoju hr dozvolu koju su oni proslijedili u PU Varaždinsku gdje je i izdana), te sad imam slovensku. Budući da ne provodim sve dane u tjednu u Sloveniji, često dođem doma i tu sam s obitelji. Želim kupiti automobil (rabljeni), a kako su cijene u Sloveniji znatno niže nego kod nas, kupit ću ga vjerojatno tamo. Znam da na to imam pravo kao stranac u Sloveniji. Mene zanima da li ću imati problema sa hrvatskim vlastima ako taj automobil koristim u svakodnevnom životu u Hrvatskoj? Recimo, budem doma 2 tjedna i vozim automobil sa slo registracijama, zaustavi me policija. Da li će mi reći da moram auto registrirati u Hrvatskoj ako sam hr državljanin? Sada imam auto, registriran na moje ime u hr, i već me je zaustavljala policija i nisu imali ništa protiv toga da imam hr registraciju i slovensku vozačku. Također, zanima me da li će moja žena (koja živi i radi u hr, nema veze sa Slovenijom) moći uz određenu punomoć voziti moj auto registriran u Sloveniji? Zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija