Jump to content

wineer

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je wineer objavio

  1. problem riješen! bio kod izabranog liječnika,dobio hrpu uputnica,obavio pregled kod neurokirurga,sutra rtg kralježnice i ct,nalazi prekosutra kad imam i pregled kod dermatologa zbog psorijaze,laboratorijske pretrage idem ujutro učiniti. nakon svega bio u HZMO da predam kopiju osobne iskaznice,nalaz neurokirurga i da kažem kako će ostali nalazi biti do kraja ovog tjedna. službenica mi ljubazno odgovori da njima ne trebaju nikakvi nalazi već je to kontrolni pregled po službenoj dužnosti i da ću samo dobiti kući rješenje u kojem se sve nastavlja po starom a ako mi je pogoršanje zdrav.stanja onda da sam predajem nalaze i čekam poziv a do tada ne trebam ništa donositi niti dolaziti. ali ok,već kad imam svuda dogovoreno i uputnice su tu obavit ću sve onako više zbog sebe samoga da vidim kakvi će biti nalazi hvala još jednom na odgovorima !
  2. vidim po odgovoru da je izgleda čak moguće gubitak mirovine ali me ne želiš dokrajčiti ok,hvala na odgovorima,potrudit ću se da nešto učinim ako ne bude prekasno pa se javim.
  3. imao sam oštećenje kralježnice ali nisam imao op. onda me zahvatilo puknuće jednjaka i skoro sam iskrvario,problema sa želucem imam i sada,onda me stigla psorijaza koja je presudila tome da me vještak koji ju isto ima ali radi honorarno pošalje u mirovinu.koža mi pucala na rukama,peklo,krvarilo samo od sebe.uglavnom rukama nisam mogao ništa,sada mi se koža malo oporavila ali se bolest povlači na zglobove tako da jedva ruke mogu stisnuti,vidljiva čak i mala deformacija početna na zglobu jednog prsta.uglavnom najveći problem su ruke.radio sam kao pomoćni građevinski radnik ali nema šanse da takav posao ikad više radim . mislim da kod neurokirurga mogu napraviti pregled za nekoliko dana zbog kralježnice a dalje ne znam. zanima me postoji li kakva mogučnost odgode kontrolnog pregleda ili zakazivanje novoga po izvršenim kontrolnim pregledima kod speciajliste tako da naknadno donesem nalaze. a posebno me zanima postoji li opasnost da mi se ukine mirovina? ima li takvih slučajeva da se to dogodilo zbog ovoga što sam opisao ili možda da mi se smanji mirovina? uglavnom kakve sankcije da tako kažem mogu očekivati zbog moje aljkavosti i na prvom mjestu neznjanja?
  4. i sam si mislim da bi možda trebao neki nalaz ali kad kod mene piše kontrola po pogoršanju,moj liječnik me nije slao na kontrolne preglede već mi samo davao recepte za propisanu terapiju koju ja uredno provodim. ne znam,nisam upućen u te stvari tako da nisam niti znao da uopće postoji kontrolni pregled već jednostvno idem svom liječniku i to se sve svodilo na njegove upita...kako ste ima li promjena i moje odgovore nažalost uvijek mi je isto ali uz lijekove je izdržljivo. tako bi mi prepisao mjesečnu terapiju i doviđenja za mjesec dana. a pokušat ću kod specijaliste ako stignem prije poziva. ovisi koliko se čeka na poziv od dana kad im se dostavi dokumentacija na dokumentaciju sad mislim jedno to ako mi moj doktor izda neku potvrdu o redovnom korištenju lijekova i preslika osobne iskaznice pa da do tada možda obavim bar jedan pregled. ma mene je samo strah da zbog neznanja mi ukinu i to malo mirovine,onda se mogu pod vlak bacit odmah.
  5. dobio sam nakon tri godine poziv da ako imam dokumentaciju novijeg datuma to dostavim u HZMO radi kontrolnog pregleda. naime radi se o tome da ja nisam bio kod specijaliste od kada sam u mirovini tako da nemam nikakav novi nalaz,specijalista mi je napisao i rekao da je kontrola po potrebi tj. pogoršanju a kako je meni stanje potpuno jednako te zadnje tri godine nisam niti odlazio njemu već samo redovno doktoru opće prakse po lijekove koje redovno trošim i održavam stanje ovako kako je. zanima me što bi se sada moglo dogoditi kad se pojavim bez ičega? mogu li mi možda ukinuti mirovinu jer nemam dokumentacije da se liječim ili možda da mi doktor opće prakse izda nekakvu potvrdu sa spiskom lijekova koje uistinu redovno koristim? dakle zadnje tri god. samo sam posjećivao svog doktora,radi se o civilnoj prof. mirovini. hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija