Jump to content

prolazničar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je prolazničar objavio

  1. Još neka pitanja, nadam se da nije problem. Dvojici od nas je u policijskoj postaji bilo rečeno da moraju dirati dokazni materijal. U policijskoj postaji. Znači, nije svima to rečeno. Znači, dokazni materijal je bio u vrećici, jedan ga je u jednoj prostoriji morao izvaditi iz vrećice i staviti na stol, dok ga je drugi morao prenijeti iz te prostorije sa stola u prostoriju u kojoj je on sam bio ispitivan. Ponavljam, morao, tako im je jasno rečeno. Još jedna stvar je da mislimo da nitko od prisutnih policajaca nije slikao mjesto zločina dok je dokazni materijal bio na podu. Još jedna stvar je da pri uhićenju, nijednom od nas nitko nije rekao onu klasičnu frazu iz američkih filmova ''Uhićeni ste i imate pravo na šutnju, odvjetnik će vam biti dodjeljen, itd, itd.'' Ima li šanse da nešto od toga istaknemo kao grešku u proceduri i da nam to pomogne?
  2. Iskreno rečeno, recimo da sam već prihvatio to da ću biti osuđen. Inspektor koji me u postaji ispitivao je rekao da je u toj prijavi, ili kakogod se zova taj dokument koji je popunjavao, naveo da smo mi ušli ''avanturistički'', a ne s ciljem otuđivanja imovine. Rekao je da bi to trebalo ići nama u korist, da budem iskren prilično se ugodno postavio prema nama. Ali detalje samog zlocina cu radije raspraviti sa odvjetnikom kada mi bude dostupan, mene iskreno, sada, na prvu ruku, najviše zanima ovo što sam vas pitao u prošlom postu, ako biste mogli procijeniti, koliko će mi uvjetna biti ''stroga''? I što bi točno značila rehabilitacija? I, najbitnije, ima li mogućih problema u budućnosti pri zapošljavanju?
  3. Iskreno mi je ovo zadnje najbitnije, zbog mogućih problema sa zapošljavanjem i svime što ide uz bivanje osuđivanom osobom. Pretpostavljam da kada spominjete ''izdržanu kaznu'', mislite na uvjetnu? Kako bi otprilike izgledala uvjetna za nešto takvo? Ne smijem naravno opet biti uhićen i sl., a imao bih nekakve volonterske (ako ih možemo tako nazvati) obaveze ili nešto slično? Ili bih samo morao paziti da me se opet ne uhićuje? A rehabilitacija? Što to podrazumijeva? Još jednom zahvaljujem na pokazanom zanimanju, vjerujem da možete zamisliti od kolikog mi je ovo značaja.
  4. Zahvaljujem na odgovoru, mnogo mi znači. Hoće li biti razlike za punoljetne i maloljetne ''provalnike''? Kad kažem maloljetne, mislim na sedamnaestogodišnjake. Bili smo u školi veoma kratko, recimo minutu. Cilj ulaska je bio, eto, idiotizam pripitoga mozga. Znaci, nismo imali cilj nista ukrasti, vec smo isli ''avanturisticki''. Što se tiče vješanja, znači to je jedan uski dugacki plato koji je zatvoren tim resetkama, mi se nismo doslovno popeli PREKO resetki, nego smo se prebacili na vanjsku stranu ograde i isli postrance otprilike jedan metar dok nismo prosli prepreku. Pretpostavljam da to ipak i nema veze? Utvrdeno je da je vrijednost veca od 1000 kn. Nista nismo uzeli, sve je stajalo na podu kada smo zateceni Ima li ikakve šanse da se takve stvari brišu iz dosjea? Kroz vrijeme, dobrotvorni rad, nešto, bilošto pobogu?
  5. Znači molio bih od upućenijih od mene da me možda malo hipotetski savjetuju. Sve je hipotetski, naravno. Znači, da sam recimo bio vani (hipotetski) i popio sam malo, sa 4 prijatelja sam recimo presao neku ogradu/vrata sa rešetkama koja se inače otvaraju visoka cca 3 metra. U principu, nisam presao preko, nego pored te prepreke vjesajuci se (neznam ima li hipotetske razlike u kriminalnoj težini). Nasao sam otvoren prozor koji je vodio u kabinet matematike (radi se o skoli). I recimo da sam ušao kroz vec otvoreni prozor i unutra uzeo recimo 5 digitrona vrijednih 250 kn svaki i bacio ih van, niti niz veliku visinu, ni ništa slično. Nisu se oštetili. Ništa više.Izašao sam, zatekao da domar od skole stoli pored prijatelja mi hipotetskih. Stao sam s njima i za 30ak sekundi je dosla policija. Privedeni smo, hipotetski. U stanici su nas optuzili za hipotetsku tesku kradu. Navodno zbog toga jer je prepreka koja vodi do prozora bila visa od 2 metra i zato jer smo stvari iznijeli, a imale su vrijednost vecu od 1000 kn. Stvari nisu ostecene i lezale su na podu kad nas je domar zatekao. Pije li vodu to sto smo mi optuzeni za tesku kradu? I hipotetski nitko od nas nikad nije bio kaznjavan, uzorni decki, dobri ucenici, kako to vec ide. Ima li smisla priznavati punu krivnju? Sto bi nam se hipotetski moglo dogoditi? Moze li se to ''smanjiti'' na nekakav vandalizam ili nezakonito stupanje u kabinet?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija