Jump to content

bimbica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bimbica objavio

  1. Hvala Vam na odgovoru! Pitala bi još par stvari! Zbog rastave sam morala preseliti u drugo mjesto,kod mojih roditelja i zbog toga sam ostala bez posla,tj.sama sam dala otkaz,jer zbog udaljenosti nisam mogla obavljati posao koji sam radila.Trenutno me roditelji financijski pomažu dok se ne zaposlim. Dali ću sada imati pravo na dječji doplatak i dali imam pravo na još kakvu pomoč kao nezaposlena? Hvala!
  2. Puno hvala na odgovoru. Danas mi je potpisao zahtjev za sporazumni raskid braka na kojem je navedeno da djeca ostaju samnom i da će alimentacija biti 2000 kuna za oba djeteta, ali i dalje se susrećem sa njegovim prijetnjama da može to biti i drugačije ako se on zainati. Dali mi sada nakon što mi je potpisao zahtjev u kojem je naveden iznos alimentacije i dalje može raditi probleme oko toga?
  3. Nakon 12 godina braka suprug i ja smo u postupku sporazumnog razvoda. Živjeli smo u kući njegovih roditelj u svome stanu.Sada smo djeca i ja odselili kod mojih roditelja. Na početku postupka rastave je sve stvarno izgledalo "sporazumno",ali brzo sam naišla na probleme. Djeca ostaju samnom i dogovorili smo se da alimentacija bude 2000 kuna za oba djeteta. Problem je nastao kada smo se dogovarali oko stečene imovine u braku. Zajedno smo u tih 12 godina ulagali u naš stan,ali pošto kuća glasi na njegovog oca,on je došao do zaključka da se mi nemamo što dijeliti.Prije godinu dana digla sam kredit,za adaptaciju stana,ali kredit je nenamjenski,tako da neznam dali od njega mogu tražiti šta po tom pitanju. Ne tražim od njega nikakav udio u kući,samo da mi isplati pola od onoga što smo zajedno uložili u našoj bračnoj zajednici. Sad mi je počeo prijetiti i sa alimentacijom,pošto je njegova plaća na listi minimalac, a inače dobiva oko 11000 kuna.Kaže mi da će na sudu pokazati svoju listu od plaće,pa ćemo vidjeti koliko će mi sud dodijeliti alimentaciju. Zanima me na koji način mogu doći do polovice uloženoga u bračnoj zajednici,pošto po njegovom nemam pravo na ništa i ako na sudu pokaže listu od plaće,na koji način da dokažem da su njegova primanja puno veća od iznosa koji piše na listi? U naprijed Vam zahvaljujem! L.P.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija