Jump to content

majuskaa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve će biti ok..samo sve ponovi dobro i to je to Ništa strašno..Sretno!
  2. Pozdrav! Evo, ja sam jučer polagala DSI i položila. Posebni dio imala sam financije. Što se tiče općeg dijela, učila sam po pitanjima sa stranice Ministarstva uprave. Sve je super prošlo, ispitivači su jako dobri, ne cjepidlače, puno pomažu..možete i svojim riječima odgovarati..nije ništa strašno, samo treba naučiti. Pitanja neću nabrajati, jer stvarno su ista kao i na stranici Ministarstva. Pismeni dio ispita je počeo u 8.30 do 9.30, a nakon toga usmeni..U 13h sam bila gotova. Sretno! Što se tiče posebnog dijela - usmeni: općinski, gradski porezi olakšice kod PDV izvori dohotka dohodak od imovine i imovinskih prava porez na kuće za odmor (stopa, obveznici, koliko je moja općina propisala taj porez) temeljni, jamstveni kapital banaka tko mora podnijeti poreznu prijavu upravne pristojbe odbitak poreza porez na plovila da li je bolnica obveznik pdv koji zakon propisuje stopu poreza na kuće za odmor (zakon o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave) državni porezi (nabrojiti ih, objasniti koji su posebni, a koji spadaju pod trošarine) carine (kojim zakonom se uređuju pitanja u svezi carina, što su carine) carinska tarifa hnb (što je, poslovi) isto tako i za banke - osnovno naučiti platna bilanca (deficit platne bilance) obveznici pdv Porez na dobit (koje uvjete mora ispunjavati obrtnik da plaća porez na dobit: ako ostvari ukupni primitak od 2 mil. kuna, ukupni dohodak od 400.000,00 kn, dug. imovina u vrijednosti od 2 mil kuna i ako zapošljava viiše od 15 radnika, ili ako izjavi da će plaćati porez na dobit umjesto poreza na dohodak) što se smatra dohotkom a ne plaća se porez na dohodak koji primici se ne smatraju dohotkom mjesto oporezivanja (kod pdv) koji dio puta poliježe PDV-u ako se usluga ne obavlja samo u tuzemstvu neo i u inozemstvu Pismeni dio - izvješće o izvršenju proračuna za 2012. godinu (imala sam sa sobom i prepisala sam
  3. VŠS sam..i samo sam po tim pitanjima učila i prošla..pitanja koja su bila na stranici za VŠS sam uzela, a ona kojih nije bilo, uzela sam od SSS.. Koliko ja znam, opći dio nitko nije pao..jedino posebni dio. I još ako kome pomogne, pitanja iz posebnog dijela: usmeni: općinski, gradski porezi olakšice kod PDV izvori dohotka dohodak od imovine i imovinskih prava porez na kuće za odmor (stopa, obveznici, koliko je moja općina propisala taj porez) temeljni, jamstveni kapital banaka tko mora podnijeti poreznu prijavu upravne pristojbe odbitak poreza porez na plovila da li je bolnica obveznik pdv koji zakon propisuje stopu poreza na kuće za odmor (zakon o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave) državni porezi (nabrojiti ih, objasniti koji su posebni, a koji spadaju pod trošarine) carine (kojim zakonom se uređuju pitanja u svezi carina, što su carine) carinska tarifa hnb (što je, poslovi) isto tako i za banke - osnovno naučiti platna bilanca (deficit platne bilance) obveznici pdv Porez na dobit (koje uvjete mora ispunjavati obrtnik da plaća porez na dobit: ako ostvari ukupni primitak od 2 mil. kuna, ukupni dohodak od 400.000,00 kn, dug. imovina u vrijednosti od 2 mil kuna i ako zapošljava viiše od 15 radnika, ili ako izjavi da će plaćati porez na dobit umjesto poreza na dohodak) što se smatra dohotkom a ne plaća se porez na dohodak koji primici se ne smatraju dohotkom mjesto oporezivanja (kod pdv) koji dio puta poliježe PDV-u ako se usluga ne obavlja samo u tuzemstvu neo i u inozemstvu Pismeni dio - izvješće o izvršenju proračuna za 2012. godinu (imala sam sa sobom i prepisala sam)
  4. Pozdrav! Evo, ja sam jučer polagala DSI i položila. Posebni dio imala sam financije. Što se tiče općeg dijela, učila sam po pitanjima sa stranice Ministarstva uprave. Sve je super prošlo, ispitivači su jako dobri, ne cijepidlače, puno pomažu..možeš i svojim riječima odgovarati..nije ništa strašno, samo treba naučiti. Pitanja neću nabrajati, jer stvarno su ista kao i na staranici Ministarstva. Pismeni dio ispita je počeo u 8.30 do 9.30, a nakon toga usmeni..U 13h sam bila gotova. Sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija