Jump to content

sammuel

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sammuel objavio

  1. sammuel

    podstanari

    Molim za pomoc, kuca, koja je nakon smrti majke pripala djeci (2).. Donji stan jednom, gornji stan (drugome), dvoriste i vrt iza po pola-napisano u oporuci, kuca nije etažirana. U donji stan je brat uselio podstanare. Jednostavno pitanje: Mogu li se podstanari useliti bez dozvole,potpisa druge osobe (koja zivi na drugom katu) AKO KUCA NIJE ETAZIRANA? Ako ne smije, sto se moze po tome pitanju uciniti buduci da se radi o podstanarima koji nisu ugodni sustanari (kriminalne radnje-krađe, pucnjevi itd.)
  2. Trebao bih pomoc, dal poslodavac ima pravo u radnu knjižicu pod bilješkama (35. i 36. strana) napisat radnik nas je neopravdano prijavio za mobing? nakon poslovno uvjetovanog otkaza (visak radne snage). - u ovom slucaju nije bila nikakva sudska prijava vec pismeni dopis poslodavcu za zastitu dostojanstva radnika.
  3. Lijep pozdrav, ima dva pitanja na koja nigdje ne mogu naći odgovor. Naime, radi se o obiteljskoj kući koja je nakon smrti bake pripala dvjema sestrama - gornji moj stan i donji tetin. Dva odvojena stana, od kojih u gornjem živim ja, a u donjem je teta (koja tu nije živjela vec 25 god.) nedugo nakon bakine smrti teta je uselila podstanare u donji stan. Podstanari su ovdje tek 2mj. i vec nakon par dana pojavili su se problemi (moj pošaran i izgreben auto, zaštopljen odvod, potrgano cvijeće, vika i glama, dolazak u pijanom stanju u kasne sate uz galamu i svađu). Problemi su se probali riješiti, ali ni teta ni podstanari ne žele izaći u sustret u postavljanu pravila ugodnog suživota. Odbijaju platiti štetu na auto ili bilo kakvu drugu. Radi se o obitelji s troje male djece do (5god) i četvrtim na putu, koja ne radi. Ono što mene zanima, ima li teta pravo useliti podstanare u kuću koja još nije etažirana budući da oporuka ne vrijedi dok se ne sredi proces etažacije. I drugo pitanje, dal je moguće socijalne slučajeve - podstanari, ako im stanodavac želi otkazati ugovor o najmu, iseliti ili imaju neko pravo na zaštitu neiseljavanja. puno hvala svima na strpljenju!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija