Jump to content

recycled1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ja ću ti samo prenijeti moje iskustvo, živim u kući pokojne bake koja nije ucrtana, a nije joj nakon njezine smrti niti promijenjen vlasnik, još je kuća na njoj. Kada sam se išla prijaviti na tu adresu rečeno mi je da dovedem vlasnika sa vlasničkim listom (haha) da bih se prijavila. Kako to nije moguće (moj otac je vanknjižni vlasnik ali živi puno predaleko da bih ga radi toga dovlačila) i to sam im malo opširnije objasnila, oni su našli u evidenciji zadnju adresu pokojne mi babe, meni napravili prijavu na tu adresu (iako kuća ne postoji u katastru, niti njezin broj) i nakon toga poslali patrolu u tehničku provjeru, tj. pitali su susjede tko živi u toj i toj kući. Nije bilo potrebno da ja budem na toj adresi.
  2. Samo napomena, prema njihovim riječima, a potvrđeno je i iz Ministarstva jer referenti nisu bili sigurni, potrebno je pozvati susjede na očitovanje, izaći na teren da bi se provjerilo da nije nešto dalje građeno bez dozvole, sve suglasnosti postoje, dakle treba nakon toga samo izdati novo rješenje. Po njima (kako su govorili u prosincu 2012), sve je trebalo biti gotovo za mjesec dana, naravno nakon toga očekujem opet žalbe prgavog susjeda, ali o tom potom.
  3. Poštovani, Nakon što smo predali zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima građenja za rekonstrukciju obiteljske kuće, predmet je riješen u, tada smo vjerovali, rekordnim rokovima. Naime, prvo smo rješenje imali u rukama za četiri mjeseca, nakon žalbe susjeda drugo smo imali za tri mjeseca, pa nakon druge žalbe susjeda, poništenje obadva rješenja dobili smo od Ministarstva za četiri mjeseca. Drugo rješenje poništeno je zato što nigdje nije pisalo da ono zamjenjuje prvo, a prvo zbog proceduralnih grešaka na koje se žalio susjed (poziv je oglašen na terenu jer imamo 15 vlasnika susjednih čestica, kojih je 6, a stav Ministarstva je da treba biti min. 10 katastarskih čestica da bi se , na takav način oglasio poziv). To je bilo u prosincu 2011. Sada je prošlo već devet mjeseci a doslovno se NIŠTA nije pomaklo sa mrtve točke, niti su poslani pozivi susjedima (prije 3 mjeseca sam ponovo dostavila adrese susjeda, novi vl. list i izvod sa katastra na njihov zahtjev), izgovori su razni, godišnji odmori, zatrpanost predmetima drugih kolega, kojekakvi upravni nadzori na odjelu (ne znam kakav je to odjel koji ima upravni nadzor svaka tri mjeseca). Ovaj tjedan opet idem tamo, i želim bar zaprijetiti nekakvom žalbom, ali ne znam kakvom i kome? Ako to ne upali, žalba će ići sigurno, samo molim da mi kažete kome se trebam žaliti, pročelniku odjela, nekakvom uredu za žalbe ili kome? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija