Jump to content

jess

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jess objavio

  1. Dio stana koji je vanknjižno vlasništvo ( u rješenju o nasljeđivanju ga je dobio brat od očuha kao jedini zakonski nasljednik 2.naslj.reda obzirom da očuh nije imao vlastite djece),ali ono i dalje glasi na moju pokojnu majku u z.k.-koje korake tu mogu poduzeti?
  2. Znači nasljednik vanknjižnog treba na sudu dokazati vlasništvo....,a do tada što može s tom činjenicom da je nasljedio dio stana koji je vanknjižno vlasništvo ako ništa ne poduzme? Hvala i pozdrav
  3. Došlo nam je rješenje o nasljeđivanju iza pokojnog oca.Kao dijete iz prvog braka nisam dobio ništa,ali već sam prije bio u parnici sa sada pokojnim vezano za stan moje majke. Dobio sam pravomoćno jedan dio, a jedan dio je dobio moj očuh, a većinski dio je ostao „u zraku“ odnosno i danas glasi na moju pokojnu majku (koja je bila vlasnica cijelog stana) ,a umrla je pred 10 god.-to mi nije jasno jer je presuda davno donesena (da očuh taj dio od majke ima kao bračnu stečevinu), a tek nakon što je umro očuh saznali smo da se nije uspio upisati u z.k. na taj dio bračne stečevine i sada je to nasljedio njegov brat (jer očuh nema svoje djece), ali tretira se kao vanjknjižno vlasništvo, međutim zavedeno je na rješenju o nasljeđivanju kao da se radi o knjižnom vlasništvu. Dajte mi savjet obzirom da kao dijete iz prvog braka nemam pravo naslijediti očuha jer nisam posvojen, ali imam od majke, a još uvijek je u z.k. vlasnik većeg dijela stana moja majka-što mi je činiti. Da li uopće na rješenju o nasljeđivanju može stajati da imovinu sačinjava nešto što nije upisano u z.k. odnosno vanknjižno vlasništvo. Unaprijed se zahvaljujem na brzom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija