Jump to content

drogas masni

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bio na policiji, ne mogu odjaviti vozilo jer u sistemu nisam zaveden kao vlasnik. znači vlasnik je očito predočio krivotvoreni ugovor. savjetovali su mi da ne plaćam kaznu jer time priznajem krivicu, a auto ostaje neodjavljen, što znači da ako sam dobro shvatio mogu dobiti dalje prijavu za otuđenje državne imovine. rekli su da napišem žalbu i da navedem da nisam ništa potpisao. uspio sam dobiti poznanika koji je rekao da će probat nešto iskemijat, pa ako do kraja radnog vremena nešto ne riješi, šaljem žalbu, a onda smo nadrljali svi skupa.
  2. to sam i ja pretpostavio, znam da je takvo pravljenje ugovora standardna praksa, ali obzirom da ja nisam dobio svoje primjerke ugovora, mogu li se na neki način ograditi od toga? mislim na taj način teoretski može bilo tko na bilo koga prepisati auto i napraviti mu probleme. mogu li sigurno odjaviti auto u ovom slučaju? prometna glasi na prethodnog vlasnika, porez nije plaćen. hoću li imati, u slučaju da uspijem odjaviti auto, problema s poreznom?
  3. molio bih savjet, naime situacija je sljedeća: početkom godine kupio sam auto za dijelove od poznanika koji inače cijelo vrijeme vrti aute i već sam ranije trgovao s njim bez nekih problema (da se ogradim, znam, idiot sam). dogovorili smo se oko svega u jednom danu pošto mi ga je on taj dan mogao dovesti na pola puta pa mi time smanjiti trošak transporta. auto je bio registriran naredna 2 mjeseca. nekoliko dana nakon preuzimanja ja sam mu poslikao svoju osobnu i dokumente od auta da napravi ugovor sa prethodnim vlasnikom (vjerojatno ga je uzeo pod račun). ja sam inzistirao da nema potrebe i da mogu poslati odmah tablice da ga odjavi pošto se nisam planirao voziti, ali prethodni vlasnik je navodno inzistirao na prijepisu. nakon toga se poznanik prestao javljati, ja nisam nikad dobio ugovor, samim tim nisam mogao ni platiti porez niti odjaviti auto. prometna i tablice su kod mene. pokušao sam naći broj od prethodnog vlasnika da bih ga kontaktirao, ali bez uspjeha, našao sam samo neke brojeve koji nisu više aktivni. poznanik je, dok smo bili u kontaktu, tvrdio da se prošlom vlasniku ne da zamarati s odjavljivanjem, šta god to značilo. danas stiže kazna. citiram najbitniji dio "policijski službenik ... uvidom u službenu evidenciju utvrdio je da ste kao vlasnik vozila ... počinili prekršaj opisan u čl. 250. st. 3. Zakona o sigurnosti na cestama, kažnjiv po čl. 250. st. 13. istog Zakona, za koji je propisana kazna u iznosu 700kn". ukratko nisam odjavio auto kao vlasnik istog. prekršajni postupak nije pokrenut te imam pravo u roku 3 (radna? ili se i vikend računa?) dana platiti pola iznosa te se u tom slučaju postupak ni neće pokrenuti, na što bih pristao, ali time neću riješiti problem neodjavljenog auta, a i djeluje mi da bi na taj način priznao krivicu. znači li to da sam ja zaveden u evidenciju kao vlasnik tog auta (što ne bih trebao biti obzirom da nisam potpisao nikakav ugovor niti platio porez)? ako na neku foru jesam, znači li to da mogu otići odjaviti auto (iako se u prometnoj dozvoli vodi bivši vlasnik)? ako ne, što mi je činiti? rado bih izbjegao bitke sa hrvatskom kafkijanskom birokracijom i pravosuđem i nahvatavanje bivših vlasnika kretena po hrvatskoj. unaprijed hvala za bilo što pametno
  4. Hvala na odgovoru, tako sam nekako i mislio. Pretpostavljam da samo policijska postaja koja je izdala nalog isti može i poništiti te mi izdati uplatnicu? Policajac me zaustavio na stotinjak kilometara od kuće, a pošto radim svaki dan od 7 do 3 i nemam pravo na slobodne dane nema teorije da stignem tamo u normalno radno vrijeme.
  5. Pozdrav, dakle danas su me zaustavili u prekršaju, vozio sam 91km/h izvan naseljenog mjesta gdje je brzina ograničena na 70km/h. obzirom da sam previdio znak pretpostavljam da mi je bio zaklonjen kamionom koji sam pretekao nedugo prije zaustavljanja, a kako se radi o dugačkom komadu ravne ceste nije mi niti palo na pamet da je ograničenje niže od inače propisanih 90km/h. Izrečena mi je kazna 500 kn. Pitao sam može li mi napisati opomenu obzirom da sam prije godinu i pol imao sličnu situaciju, radilo se o 74km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50km/h pri čemu sam dobio opomenu na licu mjesta, i rekao mi je da za brzinu ne daju opomene. Obzirom da nisam imao novca ni pri sebi ni na računu rekao sam da ne mogu kaznu platiti prije plaće, te da mi ne koristi ako mi da rok od 3 dana da platim polovicu iznosa. Ispisao mi je obavezni prekršajni nalog na 500kn + 100kn utvrđivanja prekršaja, te mi je rekao da ukoliko platim 2/3 unutar 8 dana smatrat će se da je kazna u cijelosti plaćena. Pitanja: 1. Ima li se smisla žaliti, pošto nemam baš neke jake argumente (a ne bih htio da se to rasteže mjesecima i da na kraju još moram platiti i sudske troškove)? 2. Ukoliko se žalim, ima li smisla tražiti zamjenu za opomenu ili možda dobrotvorni rad? Iako sam zaposlen tih parsto kuna mi znači dosta. 3. Ako se nema smisla žaliti, mogu li još uvijek nekako iskoristiti ono pravo na plaćanje pola iznosa unutar 3 dana, obzirom da je već izdan prekršajni nalog? Sad kad sam hladne glave čini mi se da bi možda bilo bolje posuditi novac i završiti sa cijelom pričom jer mi stvarno ne treba dodatni stres u životu. Unaprijed hvala
  6. Pozdrav, zaustavljen sam (od strane krim policije, po dojavi, ne radi sumnjive vožnje) i predan prometnoj policiji, koji su me testirali na drogu. Test na THC je bio pozitivan. Nekoliko sati ranije povukao sam nekoliko dimova marihuane. Nakon što je popustilo djelovanje još sam prošetao pola sata, pojeo nešto u pekari, dakle bio sam normalan kad su me zaustavili. Uzeli su mi uzorak krvi, urina i testirali motoričke sposobnosti koje su bile u redu. Nakon toga su me pustili da se autom odvezem kući. Sutkinja mi je izrekla kaznu od 5000kn + 1200kn troška za vještačenje krvi i urina + 150kn sudskih troškova uz odlaganje plaćanja od 3 mjeseca, te 6 mjeseci zabrane upravljanja b kategorijom (policija je tražila 12). Do sad u 7 godina otkad imam vozačku nisam nikad kažnjavan. Student sam i nemam primanja. 1. Ima li smisla pisati prigovor, može li se kazna (i novčana i zabrana upravljanja) još smanjiti? Minimalna novčana kazna za taj prekršaj je 5000kn koliko sam i dobio, ali sam čitao ovdje na forumu, a i čuo sa drugih strana da su ljudi dobivali oko 2000-3000kn kazne. Vozačka dozvola mi dosta znači, a i možda će mi biti potrebna prilikom traženja posla. 2. Mogu li nekako ishoditi da kaznu plaćam u ratama? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija