Jump to content

Lovegirl

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lovegirl objavio

  1. Ma nemojte me zezati! Pa zar nije ono: ne pojavi se dvaput i to je gotovo? Mislim za 6 god. bi i glupan skužio da namjerno izbjegava ročište, a ne sud. Ma ne mogu vjerovati...
  2. Ček, ti si uz Tužbu za razvod braka na sudu morala predati i Vjenčani list???
  3. Ček, ti si uz Tužbu za razvod braka na sudu morala predati i Vjenčani list???
  4. Poštovanje. Nakon kojeg vremena se razvodi brak ukoliko se jedna od dvije stranke ne pojavljuje na ročištima? Hvala.
  5. Dobra ideja ovo sa štampom. Pozovi ekipu emisije "Provjereno".
  6. Hvala ti na ikakvom odgovoru. Naime, nije to bilo davno, ali se vjenčanje održalo u jednom malom selu, gdje je matični ured otvoren jedan dan u tjednu po dva sata. Matičarka je zamolila da se ti papiri njoj donesu jer ih inače neće dobiti nikada i naglasila da požurimo jer država ne čeka. naravno, nitko nije "požurio". Ja radim daleko, a on je par puta bio kod svećenika kojeg ni jednom nije zatekao. Tako papiri nikada nisu došli "na naplatu". Moram naglasiti da meni osobno nije bitno to crkveno vjenčanje i sl., ne treba mi poništenje jer me ne zanima ikakvo vjenčanje u crkvi u budućnosti. Upravo sam saznala broj te matičarke, pa ću je osobno nazvati i riješiti isto. Nastavak slijedi.
  7. Poštovanje. Vjenčana sam samo u crkvi. Ti papiri nikada nisu dospjeli do matičara, tako da pravno gledajući moj brak ne postoji, dakle nemam vjenčani list niti takvo što. Ukoliko želim "poništenje" istog, što trebam napraviti? Hvala vam.
  8. Zvala sam HZZO i ovako su mi rekli: Čim Ugovor istekne, u roku od 30 dana se treba javiti na burzu, dakle postaješ nezaposlena osoba, ali ne dok si na čuvanju nego od trenutka otvaranja porodiljnog.
  9. e vidiš, nisam dobro shvatila... naime, naknada vrijedi za čuvanje trudnoće, ali ako ti ugovor u međuvremenu istekne, dobiješ od države minimalac kad odeš na rodiljni, pa je to 1600 kn
  10. I ja sam pisala o visini naknade, samo malo bolje pročitaj, pa mi reci stoji li to, tj. jesam li dobro shvatila Zakon?
  11. Ovako, koliko sam sama proučila Zakon, trudnice koje su na određeno imaju sva prava kao i one na neodređeno. Dakle, tzv. čuvanje trudnoće - naknada u visini prosjeka 6 zadnjih plaća i isto tako za prvih 6 mj. porodiljnog. Dalje nisam sigurna. Ako nisam u pravu, molim da me se ispravi i objasni točno. Hvala puno.
  12. Iščitala dotičnu temu. Mišljenja sam da bi se to odužilo za još toliko godina, a to ne pomaže.
  13. Imam. Pokrenula..., ali ništa od toga. Naime, navedeno je da nema vlastitih pokretnina i nekretnina. Molila sam administrativnu zabranu, ali radi na crno, valjda. Sutkinja je rekla da je sposoban honorarno zaraditi, ako već nije prijavljen. On joj je na sve odgovorio da je najbolje da on nestane iz države. Dobio je opomenu. Ali što mi to sve pomaže?!
  14. Dragi moji, ja se već oko 8 godina natežem po sudu oko neplaćanja alimentacije za dijete. Naime, bivši suprug izrazito neredovito to radi, gotovo nikako. Najprije nisam reagirala, misleći da će početi plaćati, kako je govorio stalno. Nakon nekoliko godina, ipak ga, prema preporci, odlučim kazneno prijaviti. Čak sam ga i upozorila. Nakon ročišta vjerovatno se prepao zatvora, te je platio tri rate zaredom i još nekoliko onako, rastežući, te opet prestade jer su mu ukinuli kazneni progon. Potom idemo opet na sud jer je opet prestao plaćati. U lice sutkinji govori da ni on nema od čega živjeti. Naravno, sutkinja ga odmjeri i reče da nije ni invalid, ni malouman, ni maloljetan i da se treba brinuti za svoje dijete, te dosudi 1000 kn mjesečno. On se naravno žali i sve se odgađa. Novaca nema, dijete ne viđa i nije ga briga za sve skupa. Jednostavno pitanje, kako svemu stati na kraj? Ako je tužba u pitanju, ok, samo nek mi netko da predložak kako da je napišem, da je mogu predati sudu. Hvala najljepša.
  15. Nisam inače ovakva, ali moram... Slušaj kaktuse, bez uvrede, ali poprilično si nenormalan. Pa što je tebi, čovječe?! Jaq shvaćam tvoj mentalitet, ali se bar ne "prosipaj" ovdje. Stvarno te je teško čitati. Što zbog gluposti, što zbog lošeg pravopisa.
  16. Za ovo je nadležan Općinski sud u Vukovarskoj u Zg. Dođeš, prijaviš kod zamjenice Saše Cigale-Aman i riješila si sve. Bila, vidjela, pobijedila.
  17. Udaljili ste se od teme. Držite se akcije, a ne reakcije. Razvodnjavate se, a želite nešto postići. Skoncentriraj se tatazg na ono što želiš, a to je, prvotno, viđati svoje dijete, iz ljubavi prema njemu. Stvarno ne znam što više reći.
  18. Slušaj, ona ne poštuje odluku suda, dakle ti nemaš što tražiti na CZSS, nego učini kako ti rekoh. Sud, prijava i to je to.
  19. Eto budale brzoplete, zaboravila adresu: anabella1973@hotmail.com
  20. Poštovani Mrljavac, možeš li, molim te i meni na mail posalati tablicu za izračun mirovine hrv. branitelja. Hvala. Ili ako netko drugi može. Svima hvala.
  21. Zajebi priču i idi na općinski sud i prijavi je. Dijete ne možeš oteti, a sud je naložio da ga viđaš, stoga to i ostvari pravnim putem.
  22. Joj daj Michael ili kak već, pa normalno da je najgore kad se ne može dogovoriti, ali ako se ne može, onda će Sud dogovoriti. Ajd ne pričaj bezveze i ne plaši čovjeka, ako imaju skrbništvo zajedno, onda ona ne može ništa, pa ni preko granice bez njegovog potpisa.
  23. Ne treba ti nitko, pa ni odvjetnik. Samo odeš tamo i na info kažeš što želiš, pričekaš, iziđe netko, prijaviš, napišu zapisnik, ti pročitaš i potpišeš i odeš. Zovu vas na razgovor i tada se odlučuje.
  24. Alimentacija i (ne)viđanje djeteta ne smiju imati veze jedno s drugim. Ne uskraćuj djetetu ništa sa svoje strane. Majku prijavi na općinski sud, oni će ti dati formulare i napisati zapisnik koji ćeš potpisati. Prijavi je za uskraćivanje druženja s djetetom. Mjesec dana i je neko vrijeme u kojem se odvija sve, ako ne i malo duže.
  25. Ma ljudi, riješimo nešto. Ako otac *zaboravi* da ima dijete i ne brine se za njega ni moralno ni materijalno, što je to??? Ako dijete ne želi viđati oca, znači li to da taj isti otac ne treba materijalno skrbiti za to svoje dijete? Nije valjda da majka mora nazivati oca i podsjećati ga da ima dijete?! Ne miješajmo kruške i jabuke. SVAKI JE RODITELJ DUŽAN SKRBITI O SVOME DJETETU, PA JE I OTAC, BEZ OBZIRA NA SVE, DUŽAN PLAĆATI ALIMENTACIJU SVOME DJETETU.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija