Jump to content

Markota

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Markota objavio

  1. Vlasnik je primio dopis plavom kuvertom iz pule, tocno preporuceno, poslano od javnog biljeznika, cak je prijedlog za ovrhu preveden na njemacki jezik.
  2. Upravo je ovo odvjetnik iz Pule koji preko javnog biljeznika pokusava za Ovrhovoditelja iz Zadra utjerati kaznu.
  3. Molim za savjet. Da li je moguca ovrha na imovinu pravne osobe u njemackoj za neplacen parking racun sa strane Hrvatskog ovrhovoditelja. Auto je registrirano na pravnu osobu u njemackoj s njemackom registracijom. Pravna osoba je GmbH odnosno d.. po Hrvatskome nazivu. Hvala unaprijed.
  4. Znači da se izvršenje zaštitne mjere zabrane ne moze obaviti "na osnovi" inozemne dozvole, ma da je serijski broj inozemne dozvole zapisan u prekršajnom nalogu? Ja sam mislio da se to može utvrditi na osnovi serijskog broja osobne iskaznice odnosno OIB-a bez obzira da li se radilo o inozemnoj dozvoli ili ne. Tako bi MUP mogao ili jest ipak u mogućnosti izvršiti zaštitnu mjeru po nalogu suda npr. na prelasku medunarodne granice? Ili ipak ne (rupa u zakonu)? Hvala na odgovoru!
  5. Pitanje je moje "kako je policija u stanju provoditi sudske odluke ako nema evidencije odnosno kako je svim policijskim postajama jasno da postoji sudska odluka za bilo koji prekrsajni nalog (zabrana voznje, neplacanje kazne itd....)
  6. Pa ne tvrdim ništa nego sam samo htio objašnjenje...ali oprostite ako je bilo suvišno postaviti pitanje.
  7. Znaci, ako sam dobro shvatio... - Vožnja pod utjecajem alkohola 3000kn + 9 mjeseci zabrane - inozemna vozačka (npr. njemačka) - hrvatski državljanin - prebivaliste u Hrvatskoj (vikendica) - npr. stalno boravište u inozemstvu (npr. njemačka, kao "gastarbajter") ... da se NE može prema njemu primijeniti zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske, koja se upisuje u policijsku evidenciju, odnosno da NE postoji evidencija kroz koju bi se provela...??? Znaci ako se vozikam ponovo kao "gastarbajter" za GO na granicu Hrvatske a sud je doneo pravomočnu presudu u osutnosti po kojoj policija postupa te vrši upisivanje zabrane upravljanja a nije uspijela uručiti obavjest da se zabranjuje upravljanje...da nije u mogucnosti na prelasku graniei u istom trenutku zabraniti upravljanje automobilom kad se učitava Putovnica na PC-u gdje je/nije vidljiv Prekršajni Nalog?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija