Jump to content

crveni9

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je crveni9 objavio

  1. zahvaljujem,upravo sam razgovarao s odvjetnikom,predlaže mi tužbu za iseljenje.....
  2. Ja bi se sigurno posramio da mi dijete dođe s takvim pitanjem,a čini mi se da ne bi bilo loše da djevojčica što ranije dozna kakva joj je osoba otac,nego da se održava kod nje neka idealizirana slika kao što sam pročitao:"Inače,mala ide kod njega redovno i zaista su divni prema njoj oboje,on i njegova djevojka" po meni daleko je on od divnog,to je jedan manipulator i ko zna kakva iznenađenja se još od njega očekuju.....a gospođa neka odluči šta je najbolje za njenu curicu..... Imate li vi Šime ikakav kostruktivan prijedlog da pomognete dami?
  3. Poštovani! Živim u stanu koji mi je nasljedstvo od mog pokojnog oca,nasljeđeno u braku sa suprugom koja je nezaposleni invalid i sinom od 18g koji se školuje.Ja sam zaposlen i imam skromna primanja.Da vam ne pričam puno o mojoj privatnoj muci probleme u braku imamo jako dugo te sam nakon podužeg razmišljanja odlučio prekinuti agoniju te sam podnio tužbu za razvod jer gospođa nije ni željela razgovarati o sporazumnom. Najviše od svega me zanima kad će se ona iseliti i to što prije jer živimo u jednoj mučnoj atmosferi a prostora u stanu nema baš previše,svi spavamo u istoj prostoriji,a ja sam osuđen na spavanje u istom krevetu kraj osobe koja mi nije baš draga,poštujem je samo kao majku mog djeteta.... Isto tako volio bih da ne dođem u situaciju da moram promjeniti brave i ostaviti neke kufere ispred vrata....Njena familija inzistira da ona ostane tu do neke sudske odluke o tome čiji je stan,a koliko sam dosad pročitao stan je nepobitno moja privatna imovina,sin mi je natuknuo,iako ne želi puno razgovarati,da bi ostao sa mnom. Kako da se ona iseli i jesam li je dužan uzdržavati i u kakvom obimu,nije uopće sporno da ću je pomagati,ali me zanima kako zakon gleda na to!
  4. nisam stručnjak,ali me zaintigriralo.....kažete da se vaš bivši koristi svojim pravnim znanjem i iskorištava rupe u zakonu?s obzirom da ste uglavnom iscrpili svoje pravne mogućnosti osim opcije dugotrajnog,mučnog i skupog procesa,moj vam je skromni savjet da promjenite taktiku.pošto vjerujem da ste dobra majka i da vas vaše dijete voli,a koliko sam pročitao spominjete i knjige za školu,mislim da je vaša kćerka dovoljno odrasla da joj objasnite dužnosti njenoga oca,pa neka ga ona pita za svoj novac,jer uzmimo u obzir da je taj novac namjenjen njoj.ja sam siguran da vi na nju potrošite puno,puno više.....nije vrijeme za bit obziran prema nekom bezobzirnom!
  5. inače prije pregleda bio sam po uputnicu kod kolegice koja je mislim referent zaštite na radu,ona kaže da firma ima opciju da mi da otkaz ako sam nesposoban za radno mjesto,ali da to dosad nije bila praksa.....uz to mi je rekla da budem mudar,ali ništa nije precizirala:zbunj:
  6. Radim u supermarketu jedne velike trgovačke tvrtke s oko 2000 zaposlenih.U firmi sam već 12 godina i imam ugovor na neodređeno vrijeme kao skladišno -prodajni radnik-blagajnik. Prošle godine počeo sam imati ozbiljne probleme sa zglobom desne noge,već duže sam to osjećao,ali problem je postao neugodan te sam otišao ortopedu koji mi je ustvrdio artrozu zgloba,odnosno propadanje hrskavice i rekao mi da za mene nisu teški poslovi....unatoč tome u strahu za radno mjesto ja sam to prešutio,međutim probem je sve gori i gori tako da sad već šepajući izlazim s posla svakodnevno! Sutra ili prekosutra imam sistematski liječnički pregled na koji nas firma šalje svako par godina pa sam u dilemi jer ne znam kakva su mi prava! Da li da na pregledu kažem činjenično stanje ili da prešutim problem s nogom?Mogu li dobiti otkaz ako se utvrdi nesposobnost za rad?Možda promjenu na lakše radno mjesto? Moram napomenuti da je moja firma dosta nekorektna u odnosu sa svojim radnicima,ali isto tako nastoje da rade u sklopu zakona jer se boje tužbi..očekujem probleme ako prijavim bolest,a s druge strane ne znam koliko ću još dugo uopće moći raditi u ovakvom stanju! Molim savjet hitno! Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija